Виж пълна версия : Още един въпрос за GSM
Много се колебая дали да си купя разкодиран Siemens S45. Нов, но разкодиран. Естествено става дума за по-ниска цена. Някой има ли подобен? Как мислите дали ще се скапе бързо?
Единственият проблем при разкодираните телефони (GSM-ми) е липсата на гаранционен сервиз. Ако от там дето ти го продават ти гарантират гаранционно сервизно обслужване - не се чуди, а вземай....
По отношение на самото разкодиране: в повечето случаи разкодирането е промяна на един байт в паметта на телефона. Може да се наложи и смяна на софтуеаре. В първият случай какво може да повреди телефона? Правилният отговор е нищо. Във втория случай ако има проблеми се записва друга версия (в повечето случай по-стара ;) ) и нещата са си наместата...
Това, че разкодирани телефони имат проблеми са измислици на М-Тел и други сродни организации (в повечето случаи комерсиални) за да им се купуват новите безбожно скъпи телефони.
Моят съвет е: ако ти харесва и имаш пари вземай... ;)
Enjoy...
Ilian359
19.02.03 г., 00:36
Originally posted by cy5
Единственият проблем при разкодираните телефони (GSM-ми) е липсата на гаранционен сервиз. Ако от там дето ти го продават ти гарантират гаранционно сервизно обслужване - не се чуди, а вземай....
По отношение на самото разкодиране: в повечето случаи разкодирането е промяна на един байт в паметта на телефона. Може да се наложи и смяна на софтуеаре. В първият случай какво може да повреди телефона? Правилният отговор е нищо. Във втория случай ако има проблеми се записва друга версия (в повечето случай по-стара ;) ) и нещата са си наместата...
Това, че разкодирани телефони имат проблеми са измислици на М-Тел и други сродни организации :idea: (в повечето случаи комерсиални) за да им се купуват новите безбожно скъпи телефони.
Моят съвет е: ако ти харесва и имаш пари вземай... ;)
Enjoy...
По-голяма глупост не бях чувал! :bua:
В твоя стил - ти да не се занимаваш с ракодиране на телефони :ghi: :ghi: :ghi: ?
Не си наясно, мойто момче! Разкодирането наистина е промяна на няколко байта в общия случай. Но ако на разкодиран телефон (в 80% от случаите) се смени софтуера, както ти предлагаш, той отново ще се заключи и ще е необходимо повторно разкодиране! И така до безкрай!
За гаранционното обслужване - не всеки си го спазва, а понякога магазинът изчезва месец след като си си купил телефона.
Конкретно за С45 се сещам - една колежка има такъв: вторият софт бутон не работи като стрелка. Т.е. за да се придвижваш по менюто трябва да вървиш само нагоре. Ама не че копчето е скапано - просто тази му функция бегаше.
А ако се разровиш по-назад във форума, ще видиш отзивите ми за "коректно" работещ С45.
Има нещо друго доста важно - с какво зарядно ще ти го продадат и с каква батерия. И какво ще стане с батерията, ако зарядното я изпече?
Извинявайте за невежеството, но ще обясни ли някой защо се налага операцията разкодиране и какво представлява тя?
Ilian359
19.02.03 г., 01:53
Отиваш Германия и си купуваш за 100 Евро апарат, който струва 250 и сключваш договор за 1 година да ползваш услугите на Vodafone примерно. За да се подсигурят, те са купили апарата от производителя така, че да работи само с тяхната мрежа. Тъй ама ти не си германче, хващаш рейса за на сам и нека те търсят за неустойки по договора. И си 150 Евро напред, ако подкараш този телефон. Тогава го РАЗКОДИРАШ по какъвто начин ти е известен и вече си си платил пътните до Германия!
Мерси за отзивите. Снощи ходих да го гледам въпросния телефон за S45 става дума всъщност. Ръчках го по менюто, гледах му лепенките под батерията, всичко изглежда автентично. Продавачът ми се кле че всичко му е наред и че само производителя му е добавил българско меню и т. н., те не били бъркали в телефона. Както и да е още се чудя, но май съм склонен да го купя. Съмнението ми произтича от това, че магазинът не е ничий официален представител. Все едно ще се почудя още известно време. Благодаря ви, че писахте:)
S45 е добро апаратче, не се чуди много. Колеги се изтрепват да го хвалят, а и аз съм много доволен след няколкодневно ползване. Сега на жена ми точно такъв мисля да взема.
Stan, Благодаря за съвета, спирам да се чудя и още тази вечер го купувам. Още веднъж благодаря на всички:D
Много се колебая дали да си купя разкодиран Siemens S45. Нов, но разкодиран. Естествено става дума за по-ниска цена. Някой има ли подобен? Как мислите дали ще се скапе бързо?
Аз имам такав от миналото лято тоя телефон е просто железен както и МЕ45 няма да сгрешиш :)
Благодаря на всички за отговорите. Вече си купих - неразкодиран от Глобул. Не можах да се реша да купя бърникан апарат. Както и да е - да ми е честит, потупвам се по рамото:D
Ilian359
20.02.03 г., 13:12
И аз те потупвам! Честито!
Dark Skywalker
20.02.03 г., 13:17
Аз пък те потупвам по другото рамо... :)
Крайно време е да престанем да окуражаваме всички тези разбойници, които ни продават полу-работещи разкодирани телефони на смешни цени, както и да скършим хатъра на поредния хитрюга, който е внесъл от Дубай едно куфарче телефони с клавиатура на арабски.
Всички в този форум са максималисти по отношение на компютърната техника, а вече с какво един телефон се различава от компютър?
Хайде честито!
:beer:
V I P E R
20.02.03 г., 13:28
Originally posted by Dark Skywalker
Крайно време е да престанем да окуражаваме всички тези разбойници, които ни продават полу-работещи разкодирани телефони на смешни цени, както и да скършим хатъра на поредния хитрюга, който е внесъл от Дубай едно куфарче телефони с клавиатура на арабски.
Всички в този форум са максималисти по отношение на компютърната техника, а вече с какво един телефон се различава от компютър?
Хайде честито!
Много си прав тук:). Много мои познати си понакупиха телефони - от тези с арабските букви, и сега пищят ще не бачкали и се ръсят сума пари за ремонти. В тази връзка аз препоръчвам нов телефон от реномиран магазин, защото ако опре нещо до гаранционен сервиз можеш да бъдеш сигурен.
abandoned
20.02.03 г., 13:52
sorry che nemam w momenta kirilica
za tel polojienieto e slednoto
ako razbirash kakwo prawish zimash kodiran ili ot druga dyrjava tel i go pravish da raboti - pestish pari a imash
tel kato za 100 lv otgore
taka che koito moje da ne se pritesnqwa, a koito ne moje
da si zima ot oficialnite magazini po skupo
demek ili XP 1700+ izdut na 2100 MHZ
ili XP 2800+
razlikata e w cenata ;-)))
чакай те сега да кажем мене МЕ45 ми излиза 100 лева да си го купа така както вие го наричате ми тои по магазините го дават там незнам 400-и нещо лева ебаси мислете малко инвестирате 100 лева в краден телефон отивате в магазин продавате го за 300-та и кво 200 лева напред незнам поне ако си намерите човек защото аз до преди месец оспявах да си копувам евтини телефони но вече за сажеление не става
G-Point
20.02.03 г., 14:00
Аз имам телефон с арабски букви ето такъв: http://www.nokia.com/nokia/0,,125,00.html и всичко си му бачка както трябва, а един познат си взе от Германос същия който обаче си е нормален и с българско меню и не му работи WAP-а. А познайте сега кой се чувства по - прецакан - аз дето го взех по евтино и всичко си му работи или той дето се наши с 50 - 60 лева и не му работи WAP-а. Иначе е горд че менютата са му на български...:D
Metanoia
20.02.03 г., 14:51
Originally posted by V I P E R
В тази връзка аз препоръчвам нов телефон от реномиран магазин, защото ако опре нещо до гаранционен сервиз можеш да бъдеш сигурен.
Аз пък съм чувал само "хубави" работи за гаранцията, която ти дават Германос... е не като за Jeff, но все пак... не и нещо, което да си заслужава парите. Аз не бих си купил GSM от магазин. Само от познат, в който е работил ОК.
Е, бих взел от магазин, но ако е някаква далавера и модел, който лесно се продава.
V I P E R
20.02.03 г., 15:28
Originally posted by Metanoia
Аз пък съм чувал само "хубави" работи за гаранцията, която ти дават Германос... е не като за Jeff, но все пак... не и нещо, което да си заслужава парите. Аз не бих си купил GSM от магазин. Само от познат, в който е работил ОК.
Е, бих взел от магазин, но ако е някаква далавера и модел, който лесно се продава.
Аз да съм казвал че трябва да купуваш от Германос или Джефф. Просто казах че е добре да имаш някаква гаранция под ръка и да знаеш къде да отидеш ако ти се прецака телефона, а не да го вземеш от някои и после да го търсиш под дърво и камък, и той какво да не би да ти върне парите ако ти се е прецакал телефона.
Ilian359
20.02.03 г., 16:48
Originally posted by Dark Skywalker
Хайде честито!
Това е сериозна приказка! Като ми остане време ще пи поразкажа други интересни нещица.
Авторски права на vBulletin