PDA

Виж пълна версия : Максимален,но безопасен волтаж?

Paparac
08.02.03 г., 14:04
Въпросът ми е свързан с това кой е максималният, но все пак влизащ в рамките на безопасното волтаж при съответно добро охлаждане на AtlonXP T-bred 1700+/в случая меден радиатор и перка на Evercool/ , същият въпрос е и за AGP i DIMM волтажа. Дъното е в сигнатурата. А и на видеокартата няма fan, клокната е до 280/380 /т.е малко/,необходимо ли е и там да поставя перка. Кутията ми е сравнително голяма на SP1 с два допълнителни вентилатора,единият изкарва въздух/този отзад/,а този отгоре е с филтър/домашно производство де :D / и вкарва навътре....

GeniusLoci
08.02.03 г., 22:23
http://hardwarebg.headoff.com/forums/showthread.php?s=&threadid=6712

това за процесора...
паметта си я дръж на колкото си искаш..
AGP-то май само грее повече при покачване на напрежението - дръж го на 1.6 примерно - ни едното ни другото - хъхъ...

nightyj
08.02.03 г., 23:18
Originally posted by paparac
Въпросът ми е свързан с това кой е максималният, но все пак влизащ в рамките на безопасното волтаж при съответно добро охлаждане на AtlonXP T-bred 1700+/в случая меден радиатор и перка на Evercool/ , същият въпрос е и за AGP i DIMM волтажа. Дъното е в сигнатурата. А и на видеокартата няма fan, клокната е до 280/380 /т.е малко/,необходимо ли е и там да поставя перка. Кутията ми е сравнително голяма на SP1 с два допълнителни вентилатора,единият изкарва въздух/този отзад/,а този отгоре е с филтър/домашно производство де :D / и вкарва навътре....
Ми аз мойта памет я държа на 2.7-2.8 и нямам проблеми.AGP май няма смисъл,щото картите си имат собствен регулатор ,който сваля на 1.5,ма не съм мноо сгурен.А процесора на 1.85 мисля,че е напълно допустимо,та и още малко отгоре.

acdc
09.02.03 г., 00:53
Originally posted by Djmetal
А процесора на 1.85 мисля,че е напълно допустимо,та и още малко отгоре.
Да бе да! С Evercool и малко отгоре?!?

Mollov
09.02.03 г., 03:21
Originally posted by acdc
Да бе да! С Evercool и малко отгоре?!?

Ами тука един 1700+ изкара 16 часа на 100% LOAD с CUD725 и честота 2100MHz/2.0V Vcore... температурата под товар на EPoX 8K9A2+ беше 45С.....

pav
09.02.03 г., 12:07
Originally posted by Mollov
Ами тука един 1700+ изкара 16 часа на 100% LOAD с CUD725 и честота 2100MHz/2.0V Vcore... температурата под товар на EPoX 8K9A2+ беше 45С.....

Еее , айде по-полека . Питай човека(аз) с CUD-725 и AXP какви са му температурите :D ! Ами доста по-високи са ! Според меренето на 8RDA+ (около 8-9-10С по-малко от реалната температура на задната част на процесора ) , температурата ми е 36-37С на idle и ~40-41C на лоад . Пък процесора е на 2100Мхз и на 1.73V на лоад ! На 2200Мхз на 1.83V idle температурата беше малко над 40C (тоест около 50С , реални) .

Mollov
09.02.03 г., 22:07
Originally posted by Pavlin
Еее , айде по-полека . Питай човека(аз) с CUD-725 и AXP какви са му температурите :D ! Ами доста по-високи са ! Според меренето на 8RDA+ (около 8-9-10С по-малко от реалната температура на задната част на процесора ) , температурата ми е 36-37С на idle и ~40-41C на лоад . Пък процесора е на 2100Мхз и на 1.73V на лоад ! На 2200Мхз на 1.83V idle температурата беше малко над 40C (тоест около 50С , реални) .

Аз сега не можах да разбера т'ва що го написа?!? :rolleyes:

Нещо от това, което написах не ти хареса ли, какво ли?
Казвам ти при мен какви са условията и температурите, кое според теб не е истина?!? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

pav
09.02.03 г., 23:44
Originally posted by Mollov
Аз сега не можах да разбера т'ва що го написа?!? :rolleyes:

Нещо от това, което написах не ти хареса ли, какво ли?
Казвам ти при мен какви са условията и температурите, кое според теб не е истина?!? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Добре де , може би съм го написал неясно . Значи мисълта ми беше , че има голяма разлика между температурите , които си казал ти и тези ,които правя аз . Пък при мен са си едни и същи , въпреки , че свалял няколко пъти радиатора , освен това кутията ми е отворена и в стаята не е много топло(абе добре е - през деня 20-21С , вечерта 22С) . Дори и да ми казваш температури от вътрешния датчик , аз ти гарантирам , че ако пусна процесора си на 2100Мхз на 2V и ще мина без проблем 45С , показани от 8RDA+ , който самият ти каза, че показва по-ниски температури .

lubb
10.02.03 г., 00:28
Аз пък искам да попитам дали се вреди на процесора, ако си работи на номинална честота, но с намален волтаж?Питам, защото при мен АХР 1700+ тбред А върви без проблеми на 1.35 волта (1.5 дефолт).Смятате ли, че може да има някакви проблеми?АМД дават за минимален волтаж от 1.0 волт, ама знам ли?

Георги
10.02.03 г., 10:40
Ето ви един линк към статия, която обяснява т.нар. STDS (Sudden T-bred Death Syndrome):

http://www.monster-hardware.com/articles/stds.htm

Mollov
10.02.03 г., 13:55
Originally posted by Pavlin
Добре де , може би съм го написал неясно . Значи мисълта ми беше , че има голяма разлика между температурите , които си казал ти и тези ,които правя аз .

Бе никой не ти говори за вграденият датчик, и 8K9A2+ мери през външният датчик..... ;)

Но това са ми температурите....

Paparac
25.03.03 г., 21:46
Темата е вече стара, но по-добре да не пускам нова тема. В интерес на истината така и не разбрах от хората, които са тествали 1700+Т-бредА, подчертавам А, на дефолт 1.5волта считат ли, че 1.85 е безопасен волтаж и до каква температура важи, ако е така?

acdc
26.03.03 г., 00:13
Темата е вече стара, но по-добре да не пускам нова тема. В интерес на истината така и не разбрах от хората, които са тествали 1700+Т-бредА, подчертавам А, на дефолт 1.5волта считат ли, че 1.85 е безопасен волтаж и до каква температура важи, ако е така?
Ако ти е много добро охлаждането на процесора и кутията или си с махнати капаци - няма проблем. Ама вече иде и лято и незнам как ще я удържиш температурата.

Paparac
26.03.03 г., 18:17
Ясно, значи няма смисъл да рискувам, държа си го на 1.62 на 1827Мхз/10X174/ i точка. Повече като взема JIUHB

Baby Thomas
26.03.03 г., 19:12
... Дъното е в сигнатурата...

Къде я? Или аз не виждам. Виж ако си объркал нещо си го оправи. Пък и да ти видим щайг-чо ;)

V I P E R
26.03.03 г., 19:32
"Нема такова животно" - хем да е максимален хем и безопасен волтаж. Безопасен е регламентирания от производителя, а максималния е този дето се позволява от дъното :D.

Paparac
26.03.03 г., 19:45
Originally posted by Baby Thomas
Къде я? Или аз не виждам. Виж ако си объркал нещо си го оправи. Пък и да ти видим щайг-чо ;)

Eй го

nightyj
26.03.03 г., 22:17
Eй го
Абе не те разбирам човек,защо го държиш клокнат.Всичко ти върви според мен без клок,явно го праиш за спорта,тогава кат си спортист кво те е страх да си поизцапаш дрехите :ghi:

D_V_D
27.03.03 г., 23:03
Имам си и аз един такъв Athlon XP 1700+ (B) и си го джуркам на едно дъно EPoX KT400, искам да разбера до колко волта мога да пусна на процесора. За охлаждането не става дума, имам водно.

Въпроса ми е пряко свързан с това, че успях да го пусна на 2464MHz и ми се ще да до пусна стабилно. Така клокнат на 1.80V не върви стабилно (никак даже).

Къде пише на колко дава производителят?

nightyj
27.03.03 г., 23:21
Originally posted by D_V_D
Имам си и аз един такъв Athlon XP 1700+ (B) и си го джуркам на едно дъно EPoX KT400, искам да разбера до колко волта мога да пусна на процесора. За охлаждането не става дума, имам водно.

Въпроса ми е пряко свързан с това, че успях да го пусна на 2464MHz и ми се ще да до пусна стабилно. Така клокнат на 1.80V не върви стабилно (никак даже).

Баси и бройката.

D_V_D
27.03.03 г., 23:49
Какво и е на бройката, според мен даже си е супер и точно затова не искам да я изгоря.

Айде някой да каже за този волтаж...

Я кажете с какъв BIOS дъното може да ми разпознае процесора когато е пуснат над 2700+.

XM6002B
27.03.03 г., 23:54
Ами екстра си е бройката - това е имал пред вид човекът :) А да кажеш какъв степинг е това чудо??

>

cuci_
28.03.03 г., 00:07
.............че успях да го пусна на 2464MHz и ми се ще да до пусна стабилно. Така клокнат на 1.80V не върви стабилно (никак даже).

На каква шина и множител си постигнал тази честота?

D_V_D
28.03.03 г., 00:09
Интересува ме на какъв ВОЛТАЖ да го пусна а не на колко съм го пуснал.

14х176 = 2464MHz

cuci_
28.03.03 г., 00:22
D_V_D, видях какво точно питаш, недей да се "горещиш" така...

T-bred "A" съм пускал на 2,05 V."В" също но за тестове само, не за продължителна работа.Не ти препоръчвам повече от 1,85 за постоянно....

Mollov
28.03.03 г., 05:22

Еми пробвай го на 1.85V да се види дали ще стане по-стабилен.... ясно е, че щом не може на 1.8V или ще стане с малко повече Vcore, или няма да може да тръгне на толкова или повече.....

Тествай и сам ще видиш ;)

danailkiller
28.03.03 г., 09:46
Притеснява ми да не си го изгоря.

P.S. всички постове на D_V_D, които се отнасят за процесора са всъшност мои. Отговаряйте на мен.

ToHu
28.03.03 г., 10:13
След справка с АМД документ 26237 стигам до извода че максималното напрежение е 2.15 Vр хд хе фсг зиездищ`ьв хь хснджд шьндуьр зис хежд яшьуь зидфсур юхь`с яздиеа пех пьняспьвхд адзкяшспдшд с шд зис одфид дгвьэаьхе е дндвд 2.0 V, но ако се замислим и в-у параметрите и отчитането от дъното ... 1.95 май е най добре да не се превишава

Mollov
28.03.03 г., 15:25
Originally posted by ToHu
хд хе фсг зиездищ`ьв хь хснджд шьндуьр зис хежд яшьуь зидфсур юхь`с яздиеа пех пьняспьвхд адзкяшспдшд с шд зис одфид дгвьэаьхе е дндвд 2.0 V,

Т'ва да не е на шуменски диалект? :ghi: :ghi: :ghi:

ToHu
28.03.03 г., 16:18
да бе на шуменски .. ами компа явно е имал и БДС подредба, за съжаление вече не мога да кажа какво съм писал не помня, но по късно мога да го преведа.

RuEv
28.03.03 г., 16:30
Originally posted by ToHu
След справка с АМД документ 26237 стигам до извода че максималното напрежение е 2.15 V, но не бих препоръчал на никого такова, при него става пробив, значи според мен максимално допустимото и то при добро охлаждане е около 2.0 V, но ако се замислим и в-у параметрите и отчитането от дъното ... 1.95 май е най добре да не се превишава

The Penalty
28.03.03 г., 16:33
Originally posted by RuEv
"но не бих препоръчал на никого такова, при него става пробив, значи според мен максимално допустимото и то при добро охлаждане е около"

А стига бе!! Това възстановка буква по буква ли е?? - МАНИАК! :bow: :bow:

RuEv
28.03.03 г., 16:35
Originally posted by The Penalty
А стига бе!! Това възстановка буква по буква ли е?? - МАНИАК! :bow: :bow: :beer: