Виж пълна версия : Максимален,но безопасен волтаж?
Paparac
08.02.03 г., 14:04
Въпросът ми е свързан с това кой е максималният, но все пак влизащ в рамките на безопасното волтаж при съответно добро охлаждане на AtlonXP T-bred 1700+/в случая меден радиатор и перка на Evercool/ , същият въпрос е и за AGP i DIMM волтажа. Дъното е в сигнатурата. А и на видеокартата няма fan, клокната е до 280/380 /т.е малко/,необходимо ли е и там да поставя перка. Кутията ми е сравнително голяма на SP1 с два допълнителни вентилатора,единият изкарва въздух/този отзад/,а този отгоре е с филтър/домашно производство де :D / и вкарва навътре....
GeniusLoci
08.02.03 г., 22:23
http://hardwarebg.headoff.com/forums/showthread.php?s=&threadid=6712
това за процесора...
паметта си я дръж на колкото си искаш..
AGP-то май само грее повече при покачване на напрежението - дръж го на 1.6 примерно - ни едното ни другото - хъхъ...
nightyj
08.02.03 г., 23:18
Originally posted by paparac
Въпросът ми е свързан с това кой е максималният, но все пак влизащ в рамките на безопасното волтаж при съответно добро охлаждане на AtlonXP T-bred 1700+/в случая меден радиатор и перка на Evercool/ , същият въпрос е и за AGP i DIMM волтажа. Дъното е в сигнатурата. А и на видеокартата няма fan, клокната е до 280/380 /т.е малко/,необходимо ли е и там да поставя перка. Кутията ми е сравнително голяма на SP1 с два допълнителни вентилатора,единият изкарва въздух/този отзад/,а този отгоре е с филтър/домашно производство де :D / и вкарва навътре....
Ми аз мойта памет я държа на 2.7-2.8 и нямам проблеми.AGP май няма смисъл,щото картите си имат собствен регулатор ,който сваля на 1.5,ма не съм мноо сгурен.А процесора на 1.85 мисля,че е напълно допустимо,та и още малко отгоре.
Originally posted by Djmetal
А процесора на 1.85 мисля,че е напълно допустимо,та и още малко отгоре.
Да бе да! С Evercool и малко отгоре?!?
Originally posted by acdc
Да бе да! С Evercool и малко отгоре?!?
Ами тука един 1700+ изкара 16 часа на 100% LOAD с CUD725 и честота 2100MHz/2.0V Vcore... температурата под товар на EPoX 8K9A2+ беше 45С.....
Originally posted by Mollov
Ами тука един 1700+ изкара 16 часа на 100% LOAD с CUD725 и честота 2100MHz/2.0V Vcore... температурата под товар на EPoX 8K9A2+ беше 45С.....
Еее , айде по-полека . Питай човека(аз) с CUD-725 и AXP какви са му температурите :D ! Ами доста по-високи са ! Според меренето на 8RDA+ (около 8-9-10С по-малко от реалната температура на задната част на процесора ) , температурата ми е 36-37С на idle и ~40-41C на лоад . Пък процесора е на 2100Мхз и на 1.73V на лоад ! На 2200Мхз на 1.83V idle температурата беше малко над 40C (тоест около 50С , реални) .
Originally posted by Pavlin
Еее , айде по-полека . Питай човека(аз) с CUD-725 и AXP какви са му температурите :D ! Ами доста по-високи са ! Според меренето на 8RDA+ (около 8-9-10С по-малко от реалната температура на задната част на процесора ) , температурата ми е 36-37С на idle и ~40-41C на лоад . Пък процесора е на 2100Мхз и на 1.73V на лоад ! На 2200Мхз на 1.83V idle температурата беше малко над 40C (тоест около 50С , реални) .
Аз сега не можах да разбера т'ва що го написа?!? :rolleyes:
Нещо от това, което написах не ти хареса ли, какво ли?
Казвам ти при мен какви са условията и температурите, кое според теб не е истина?!? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Originally posted by Mollov
Аз сега не можах да разбера т'ва що го написа?!? :rolleyes:
Нещо от това, което написах не ти хареса ли, какво ли?
Казвам ти при мен какви са условията и температурите, кое според теб не е истина?!? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Добре де , може би съм го написал неясно . Значи мисълта ми беше , че има голяма разлика между температурите , които си казал ти и тези ,които правя аз . Пък при мен са си едни и същи , въпреки , че свалял няколко пъти радиатора , освен това кутията ми е отворена и в стаята не е много топло(абе добре е - през деня 20-21С , вечерта 22С) . Дори и да ми казваш температури от вътрешния датчик , аз ти гарантирам , че ако пусна процесора си на 2100Мхз на 2V и ще мина без проблем 45С , показани от 8RDA+ , който самият ти каза, че показва по-ниски температури .
Аз пък искам да попитам дали се вреди на процесора, ако си работи на номинална честота, но с намален волтаж?Питам, защото при мен АХР 1700+ тбред А върви без проблеми на 1.35 волта (1.5 дефолт).Смятате ли, че може да има някакви проблеми?АМД дават за минимален волтаж от 1.0 волт, ама знам ли?
Ето ви един линк към статия, която обяснява т.нар. STDS (Sudden T-bred Death Syndrome):
http://www.monster-hardware.com/articles/stds.htm
Originally posted by Pavlin
Добре де , може би съм го написал неясно . Значи мисълта ми беше , че има голяма разлика между температурите , които си казал ти и тези ,които правя аз .
Бе никой не ти говори за вграденият датчик, и 8K9A2+ мери през външният датчик..... ;)
Но това са ми температурите....
Paparac
25.03.03 г., 21:46
Темата е вече стара, но по-добре да не пускам нова тема. В интерес на истината така и не разбрах от хората, които са тествали 1700+Т-бредА, подчертавам А, на дефолт 1.5волта считат ли, че 1.85 е безопасен волтаж и до каква температура важи, ако е така?
Темата е вече стара, но по-добре да не пускам нова тема. В интерес на истината така и не разбрах от хората, които са тествали 1700+Т-бредА, подчертавам А, на дефолт 1.5волта считат ли, че 1.85 е безопасен волтаж и до каква температура важи, ако е така?
Ако ти е много добро охлаждането на процесора и кутията или си с махнати капаци - няма проблем. Ама вече иде и лято и незнам как ще я удържиш температурата.
Paparac
26.03.03 г., 18:17
Ясно, значи няма смисъл да рискувам, държа си го на 1.62 на 1827Мхз/10X174/ i точка. Повече като взема JIUHB
Baby Thomas
26.03.03 г., 19:12
... Дъното е в сигнатурата...
Къде я? Или аз не виждам. Виж ако си объркал нещо си го оправи. Пък и да ти видим щайг-чо ;)
V I P E R
26.03.03 г., 19:32
"Нема такова животно" - хем да е максимален хем и безопасен волтаж. Безопасен е регламентирания от производителя, а максималния е този дето се позволява от дъното :D.
Paparac
26.03.03 г., 19:45
Originally posted by Baby Thomas
Къде я? Или аз не виждам. Виж ако си объркал нещо си го оправи. Пък и да ти видим щайг-чо ;)
Eй го
nightyj
26.03.03 г., 22:17
Eй го
Абе не те разбирам човек,защо го държиш клокнат.Всичко ти върви според мен без клок,явно го праиш за спорта,тогава кат си спортист кво те е страх да си поизцапаш дрехите :ghi:
Имам си и аз един такъв Athlon XP 1700+ (B) и си го джуркам на едно дъно EPoX KT400, искам да разбера до колко волта мога да пусна на процесора. За охлаждането не става дума, имам водно.
Въпроса ми е пряко свързан с това, че успях да го пусна на 2464MHz и ми се ще да до пусна стабилно. Така клокнат на 1.80V не върви стабилно (никак даже).
Къде пише на колко дава производителят?
nightyj
27.03.03 г., 23:21
Originally posted by D_V_D
Имам си и аз един такъв Athlon XP 1700+ (B) и си го джуркам на едно дъно EPoX KT400, искам да разбера до колко волта мога да пусна на процесора. За охлаждането не става дума, имам водно.
Въпроса ми е пряко свързан с това, че успях да го пусна на 2464MHz и ми се ще да до пусна стабилно. Така клокнат на 1.80V не върви стабилно (никак даже).
Баси и бройката.
Какво и е на бройката, според мен даже си е супер и точно затова не искам да я изгоря.
Айде някой да каже за този волтаж...
Я кажете с какъв BIOS дъното може да ми разпознае процесора когато е пуснат над 2700+.
XM6002B
27.03.03 г., 23:54
Ами екстра си е бройката - това е имал пред вид човекът :) А да кажеш какъв степинг е това чудо??
>
.............че успях да го пусна на 2464MHz и ми се ще да до пусна стабилно. Така клокнат на 1.80V не върви стабилно (никак даже).
На каква шина и множител си постигнал тази честота?
Интересува ме на какъв ВОЛТАЖ да го пусна а не на колко съм го пуснал.
14х176 = 2464MHz
D_V_D, видях какво точно питаш, недей да се "горещиш" така...
T-bred "A" съм пускал на 2,05 V."В" също но за тестове само, не за продължителна работа.Не ти препоръчвам повече от 1,85 за постоянно....
Еми пробвай го на 1.85V да се види дали ще стане по-стабилен.... ясно е, че щом не може на 1.8V или ще стане с малко повече Vcore, или няма да може да тръгне на толкова или повече.....
Тествай и сам ще видиш ;)
danailkiller
28.03.03 г., 09:46
Притеснява ми да не си го изгоря.
P.S. всички постове на D_V_D, които се отнасят за процесора са всъшност мои. Отговаряйте на мен.
След справка с АМД документ 26237 стигам до извода че максималното напрежение е 2.15 Vр хд хе фсг зиездищ`ьв хь хснджд шьндуьр зис хежд яшьуь зидфсур юхь`с яздиеа пех пьняспьвхд адзкяшспдшд с шд зис одфид дгвьэаьхе е дндвд 2.0 V, но ако се замислим и в-у параметрите и отчитането от дъното ... 1.95 май е най добре да не се превишава
Originally posted by ToHu
хд хе фсг зиездищ`ьв хь хснджд шьндуьр зис хежд яшьуь зидфсур юхь`с яздиеа пех пьняспьвхд адзкяшспдшд с шд зис одфид дгвьэаьхе е дндвд 2.0 V,
Т'ва да не е на шуменски диалект? :ghi: :ghi: :ghi:
да бе на шуменски .. ами компа явно е имал и БДС подредба, за съжаление вече не мога да кажа какво съм писал не помня, но по късно мога да го преведа.
Originally posted by ToHu
След справка с АМД документ 26237 стигам до извода че максималното напрежение е 2.15 V, но не бих препоръчал на никого такова, при него става пробив, значи според мен максимално допустимото и то при добро охлаждане е около 2.0 V, но ако се замислим и в-у параметрите и отчитането от дъното ... 1.95 май е най добре да не се превишава
The Penalty
28.03.03 г., 16:33
Originally posted by RuEv
"но не бих препоръчал на никого такова, при него става пробив, значи според мен максимално допустимото и то при добро охлаждане е около"
А стига бе!! Това възстановка буква по буква ли е?? - МАНИАК! :bow: :bow:
Originally posted by The Penalty
А стига бе!! Това възстановка буква по буква ли е?? - МАНИАК! :bow: :bow: :beer:
Авторски права на vBulletin