PDA

Виж пълна версия : New UD Projects

jay
05.02.03 г., 21:26
http://www.grid.org/

Satanail
05.02.03 г., 23:19
Мдаа, сигурно всички сме получили писанца!

alexz
12.02.03 г., 08:19
Originally posted by Satanail
Мдаа, сигурно всички сме получили писанца!

ами аз не съм получил нищо?!?

stani
12.02.03 г., 10:05
А забелязахте ли че известно време смятахме за дребна шарка, все пак война се задава :mad:

Valeri
13.02.03 г., 05:18
Originally posted by stani
А забелязахте ли че известно време смятахме за дребна шарка, все пак война се задава :mad:

Това изречение можеш да напишеш за всяка една относително трудно лечима и по някакъв начин заразна болест, изследвана в проект на UD (или някой друг). Ако нямаш с какво да подкрепиш предположението си, тогава по-добре не го пиши... това твоето е вид спекулация. Трябва да помагаш с компютъра си така -> :), а ако ще е така -> :mad:, тогава по-добре го спри.

stani
13.02.03 г., 10:16
Valeri а ще се съгласиш ли че точно когато беше истерията с антракса изведнъж започна да се смята лекарство срещу него? Просто UD явно си се финансира от правителството на САЩ или от държавни организации и това е, който плаща поръчва музиката. Аз не съм го спирал и няма и да го спра UD клиента, но мисля че поне по един меил можеха да ни пратят да ни кажат. А не да трябва да проверяваш за да видиш днеска лекарство ли се смята, ядрена симулация ли, какво ли :(

Valeri
13.02.03 г., 17:14
Originally posted by stani
Просто UD явно си се финансира от правителството на САЩ или от държавни организации и това е, който плаща поръчва музиката.

Тук пак продължаваш с поредните твои предположения, от които вадиш генерални изводи. Кой участва в UD проектите (включително с финансиране) пише на страницата им. Кой финансира "скрито" (ако има такъв) не знаем и никой няма да ни каже, затова аз лично не коментирам. Много бих се радвал, примерно, ако в BG някой финансираше "скрито" науката в областта на медицината... По какви научни проекти се работи в момента пише на страницата на UD, също пише и на самия клиент, като го отвориш. Пише и какви бъдещи проекти се очаква да има. Мен лично не ме вълнува какво инициира един научен проект - война, метеорит, лаборатория на някой арабуха или вирус в тропическите гори на Амазонка... важен е резултатът от всичко това. Такива съмнения като твоите могат да се приложат към всеки един distributed software проект, включително и за SETI имаше такива навремето. Ако нямаш някакви конкретни доводи, просто не пиши такива неща, защото някой ще прочете твоето мнение (вместо страницата на UD, че е по-лесно), после ще си каже "Ааа, без мен тогава!" само защото е следвал твоята посока на мисли. А твоята посока на мисли е резултат само на твоите бегли предположения, както писах и по-горе. Утре някой ще предположи, че UD се финансира от евреи, после че обслужва интересите на нечий военно-промишлен комплекс, после че работи за нечии тайни служби... оттам почваме отклонение в безкрайна политическа тема с елементи на расизъм и насилие... :), каквато видях да има на едно друго място в този форум. Информация за UD има колкото искаш, твоето официално мнение трябва да се свежда до "Да участвам!" или "Не, благодаря!". За останалата част от мнението ти аз не мога да ти докажа, че бъркаш, но и ти не можеш да ми докажеш, че си прав, т.е. губим си времето един на друг... Сигурно си си мислил някога, че не си първия с такива съмнения по distributed software проекти, но помисли също какво би станало, ако някой от милионите members напипа нещо гнило (хакери и кракери всякакви, знаеш). За сега по популярните проекти няма такива издънки... поне аз не знам.

P.S. Sorry за дългия пост и малко нахвърляните мисли... при писане на ход така става, пък и темата е сложна за изясняване.

Stonefish
15.02.03 г., 09:38
Тука подкрепям Valeri напълно (не, че той има нужда от това) всички тези проекти са напълно доброволни и спекулации от рода на "те не смятат това което са обявили, а правят атомна бомба" са меко казано наивни. А затова, че смятат един път за една болест, друг път за друга си е съвсем нормално. Никъде не сте подписали споразумение, че ще смятате само за рака. Ако бяхте получили писма, че 3 седмици ще се смята по проект за друга болест щяхте да си изключите агентите ли? :) :) :) Лично мене не ме интересува дали пресмятам юнит cъc сигнал от космоса или изчислявам как по добре да си настроят телескопите. И в двата случая помагам точно на този проект който съм избрал.
peace :cool:

Metanoia
17.02.03 г., 05:57
Originally posted by Stonefish
Тука подкрепям Valeri напълно (не, че той има нужда от това) всички тези проекти са напълно доброволни и спекулации от рода на "те не смятат това което са обявили, а правят атомна бомба" са меко казано наивни.
Елате да обясните това на колегата ми, че той само като виде UD и веднага го спира, защото не съм можел да му докажа, че се смята точно лекарство против рак. :mad: Аз за това и издирих човек, който може да го скрие проклетото. :D

Между другото - дали тези клиенти няма да си тръгнат, че да взема да понапъна малко Дървона откъм шина, че от известно време си я мисля тази работа! Така де - трябва да се направят 100% Processor. :D

Stonefish
18.02.03 г., 11:24
е, той колегата ти може да мисли и, че го следят през клиента... май гледа прекалено много Ларго Уич или както там беше. :D :D :D Кажи му, че такива като Керенски и Бърков има само във филмите, и че във филмите всичко става бързо и лесно защото няма да е интересно да се гледа как някой 40 минути пише код за програма която ще каже само "hello, world!!!" и ще мига приветливо.:D :D :D

jay
19.02.03 г., 23:39
Резултатите от Антракс проекта бяха предадени на правителствата на US & UK.
http://www.defenselink.mil/news/Mar2002/b03082002_bt112-02.html
Независимо от участието на компютри от целия свят..

УД е бизнес начинание, и като такова оттам не биха пропуснали нито една възможност за реклама.
Само след 5 години компютрите ще са масово свързани и ще изпълняват какви ли не "чужди" задачи. Дори сега трудно да се разбере какво правят.

alexz
20.02.03 г., 07:26
<bul>
a az NE iskam da se zanimawam sas SMALLPOX, iskam si RAKA! ama pita li me nqkoi?!? toi mai klienta sam si izbira kakwo da si wzeme, ili po tochno kato si wzeme za sharkata i krai, nqma wrashtane nazad...zabelqzah che samo ako e now klienta si wzima za RAKA, posle pochva za sharkata i krai! e sahsto taka?!? </bul>

i za ANTRAX ne shta da mi smqtat kompiutrite... :(

jay
20.02.03 г., 09:46
Редактирай си профила. Оттам може да се маха.