Виж пълна версия : Въпрос за телефони(най-вече към Ilian359|
Psychopompos
30.01.03 г., 14:22
Решл съм да си взимам нов телефон и допустимата цена е около 230-280лв. В този ценови диапазон има доста телефони: Ericsson T65, T200, разни нокии 3ххх и т.н. Аз обачи си харесах една Motorola c330, а също според мен и Sony J-70 не е лош телефон, но нямам никакви преки впечатления от тях. Някой ако с е сблъсквал с някое от тези чудеса на техниката нека сподели мнение, защото наистина не искам да се озова с някой красив полифоничен боклук в ръка, от който не може да се говори.
dimuska
30.01.03 г., 14:53
Ами аз съм с Alcatel OT701 за 270лв. и съм много доволен. Има си всичко, което искам от телефона, само няма IR, ako държиш на такова нещо. Гласов набор, голяма памет, органайзер, сметало, вибрация, високо говоряща връзка-"handsfree" без допълнителна слушалка, Li-Pol batery.
A kak изглежда, ако искаш виж тук:http://www.gsm-phonez.com/catalog.php?phone=45;)
cluster_bg
30.01.03 г., 20:21
На сайта на Сони-Ериксон може да тестваш някои от техните "нови" модели. http://www.sonyericsson.com
Ilian359
31.01.03 г., 10:08
Здравейте!
Не мога все още нищо да кажа за Моторола С330, освен, че има големи надежди за този модел. Това е сериозна марка, която рядко си позволява кьопави изпълнения, но не й липсват. Не се ангажирам с мнение. И от Т200 имам само едно впечатление - мой колега си взе такъв. Наистина е удобен за работа, но се оказа, че IR-портът му не работи. Моят колега не се стърпя и го отвори. Оказа се, че портът си работи много добре, но стъклото пред него е много тъмно (непрозрачно) за лъчите. Тази случка ме настрои скептично към този модел, да очаквам супер странни изненади от гледна точка на конструиране или некачествена изработка.
За Nokia 3ххх - не знам какво да ви кажа. Има крайно добри и крайно лоши бройки. Струва си рискът, ако се вземе от сериозна фирма, която ще си изпълни гаранцията в случай на нужда и няма да ви прати за зелен хайвер. Моите лични симпатии са към 3410. Въпреки, че няма полифонии, това е най-евтиният телефон с Java и може да бъде една много добра играчка.
В предишни постове съм писал силно положителното си мнение за Ericsson T65 и Sony J70 и няма да задълбавам в подробности. Не съм гледал скоро на какви цени са в Германос, но за Ericsson е добре да се купи от там, защото не се пазарят, когато имаш забележки към софтуера (някои версии често блокират) и го сменят безплатно по време на гаранцията.
Отново няма да спестя симпатиите си (оправдани) към Alcatel, но не към 701 - на всеки втори му падат бутоните за начало и край на разговора, нито 512 - много е бъгав. От тази марка безспорен за мен фаворит е 501. Той е с най-удобно меню, най-много екстрички, добро покритие, недразнещ външен вид, не е бъгав и е здрав.
Psychopompos
31.01.03 г., 12:26
Еми то аз се замислих малко да 3510, заради полифониятя и факта, че за Нокиа най-лесно се намират мелодии, картинки и т.н. обаче пък той си е голям грозил, а и е голям. Моторолата наистина е доста приятна за държане, а менютата не са ми голям проблем, защото доскоро ползвах V60 и са ми ясни, само дано не забива толкова много. Другият ми въпрос е от коя фирма да се насоча да купувам. Търси се идеалното съотношение между цена и сериозност на гаранцията. За Германос е ясно, че са сериозни, но пък и цените им са доста сериозни:)
Sony cmd-j7 не е лошо а на Siemens защо не се спреш !!!
cluster_bg
31.01.03 г., 12:52
Originally posted by Ilian359
[...] И от Т200 имам само едно впечатление - мой колега си взе такъв. Наистина е удобен за работа, но се оказа, че IR-портът му не работи.
Да не бъркаш модела? SonyEricsson T200 няма инфрачервен порт?!:(
http://vb6.hit.bg/T200.jpg
T200
Ilian359
31.01.03 г., 13:22
Разликата между Sony J7 и J70 е само във външния вид, като J70 е доста по-приятно.
За Siemens имам множество лоши впечатления, които съм споделил в предишните си постове. Знам, че почитателите на тази марка ще се засегнат и ще ми се нахвърлят, но аз наистина не мога да ги препоръчам. Последните ми подробни впечатления са от ME45 и тенденцията се запазва, въпреки че е много по-добър от С-серията.
За С55 не искам да се повдига въпрос, защото имам цял списък с дефекти (не простотии - те са отделен въпрос).
Ilian359
31.01.03 г., 13:33
Сори, за Т300 ставаше въпрос, но те са си от една серия, тъй че...
Originally posted by Ilian359
Разликата между Sony J7 и J70 е само във външния вид, като J70 е доста по-приятно.
Батериите еднакви ли са им? Нещо ми се върти в главата че J70 е с по-издържлива батерия?
Guardian
31.01.03 г., 18:04
А някой има ли впечетления от Панасоник GD75 - http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=213_74&products_id=5997
че се колебая м/у него и T200
С кабел за 10лева + малко преработка е възможно да се качват още 10 полифонични мелодии, като вградените 10 също остават.
Преработката се налага поради факта, че кабелите които се продават са "service", а не "data". Другата важна подробност е че не достига захранването, но това е друга тема.
Могат да се качват 3 нови wallpaper-а, като оригиналните 2 също остават и на последно място могат да се променят start up i shutdown логотата.
Това става без да се префлашва телефона, което само по себе си е рисковано, като се има в предвид че на новите телефони флаш-а е залят отгоре с лепипо и евентуалното му сваляне е доста съмнително.
Използва се софтуер на Sony, като редактора на мелодиите може да ги просвирва с play i stop бутони от самия компютър през телефона, а след това могат да се запомнят и в него.
За wallpaper-ите случаят е аналогичен - пак се използва софтуер на Sony или друг който работи с AT команди, а не в service mode и с префлашване.
С тези си екстри телефона наистина е много FUN. А и на 4 "цветния" дисплей wallpaper-ите изглеждат доста добре.
СТАВА ВЪПРОС ЗА SONY J70, като софтуера работи на всички телефони от серията "J"
Поздрави,
БОБО
Psychopompos
31.01.03 г., 23:23
Бобо, само да беше казал за кой телефон става дума цена нямаше да имаш:) От тук дискутираните телефони Моторола С330 и сонито са с четирицветни дисплеи, а със софтуер за сони предполагам може да се бачка по сонито, но защо не и по Моторолата:)
Добавих пропуснатото в предишния ми пост:D
Pizza_again
06.02.03 г., 03:08
Liude pazaruwajte si motorola az si kupoh T720 i e mega qk prosto cenata im e s 20-30% !!! po nishka ot analogi4nite modeli moq, telefon e druga cenowa kategoriq, no wseki kojto go e widql ili e zawidql i pozelenql ot qd 4e si e dal parite za neshto drugo ili me e pohwalil za otli4niq izbor, nikoj ne e nameknal za nedostatyci. Razbira se telefona ima takiwa no te sa prenebrvimi. Nqma irDa - za kakwo e kato ima 120x160 pix 4096 CSTN display? (predniq tel — S35 polzwah za wryzka w internet na palm-a 160x160 16grayscale) Nqma BlueTooth - ne mi e dotrqbwal zasega. No naj-golemiq nedostatyk si e 4e tuk w bg (ili pone w Pyce) nqma nikakwi aksesoari (dori kalyf) da ne goorim za originalni.
Wse pak ... Motorola nabira sili i skoro move da Nastypi qko Nokia (da me proshtawat no winagi sa 2x skypi ot Siemens ili Motorola naprimer)
Ехеее..... чакай малко сега... Motorola са на 5-6 място най-малко на пазара за GSM телефони в Европа специално, ти мислиш че ще настъпят първите?!? Ами преди Нокиа трябва да изпреварят Siemens, Ericsson, Samsung... трудна работа. Но е верно, че са се събудили, спор няма...
Originally posted by Pizza_again
Liude pazaruwajte si motorola az si kupoh T720 i e mega qk prosto cenata im e s 20-30% !!!
Абе някъде бях чел, че на дисплея на тая Motorola не може да се прочете нищо ако не е включена подсветката, а пък и батерията и издържала едва 2 дни.Има ли такова нещо?
Ilian359
06.02.03 г., 20:00
BTW Motorola е собственост на Nokia!
Dark Skywalker
06.02.03 г., 20:05
Стига бе?! Доколкото ми е известно, Motorola е в пъти по-голяма компания от Nokia... Да не би да става дума само за подразделението, което се занимава с разработка на мобилни телефони?
Ilian359
07.02.03 г., 14:54
И аз мисля, че само за него. Иначе го бях чел преди около 2 години и не мога да намеря материала за подробности.
Авторски права на vBulletin