PDA

Виж пълна версия : Valeri....

kris
29.01.03 г., 23:33
Ами... в 3-4 поредни теми се налага да чета неадекватни (по мое мнение) изказвания на Валерий - за да се държа коректно се налага да търся информация, това ми отнема немалко време и се оказва, че полза никаква - по мое мнение модераторът е зацепил, не обръща внимание на проблемите на другите, не уважава съфорумците и като цяло неговите постове разводняват темите. Това ми пречи, така че, смятам че съм в правото си да пусна тази анкета. Ще помоля всички да я приемат сериозно, да хвърлят един поглед на последните теми и да изкажат своето мнение.

Ъпдейт
PS - не е лошо освен да се гласува, да се изказват и мнения...

Valeri
30.01.03 г., 00:12
Originally posted by kris
Ами... в 3-4 поредни теми се налага да чета неадекватни (по мое мнение) изказвания на Валерий - за да се държа коректно се налага да търся информация, това ми отнема немалко време и се оказва, че полза никаква - по мое мнение модераторът е зацепил, не обръща внимание на проблемите на другите, не уважава съфорумците и като цяло неговите постове разводняват темите. Това ми пречи, така че, смятам че съм в правото си да пусна тази анкета. Ще помоля всички да я приемат сериозно, да хвърлят един поглед на последните теми и да изкажат своето мнение.

Ей, голяма болка съм на Kris, не може да спи от мен явно (особено, когато му застъпвам и финансовите интереси)... Да беше хвърлил око на съседния топик, там има рейтинг на модераторите. Заради мненията ми във форума искаш да ми бъдат отнети права? Ами дай да видим дали и останалите мислят така и колко от тях ще те подкрепят... ;)

P.S. Само да кажа, че Kris за пореден път е недоразбрал... аз имам Admin права на фурма на HWBG, а не само модераторски. :ghi:

Dark Skywalker
30.01.03 г., 00:13
kris,

неприятно ми е да ти го кажа, но тук вече започваш да прекаляваш. Ако имаш някакъв проблем с Валерий, просто добави прякора му към своя Ignore List и престани да се тормозиш с мисли за него и с четене на негови отговори.

Личните ти взаимоотношения с Валерий или друг участник не ти дават правото да търсиш за него публично порицание, нито представляват повод да ги изнасяш за коментар в публичното пространство.

Мога да те уверя, че даже и Валерий да си тръгне, пак няма да имаш възможността да се изказваш, бидейки сигурен, че твоето мнение няма да бъде оспорено. Смисълът на публичната изява е в това, човек да бъде готов да застане зад думите си и да отстоява своето мнение. Ако ти не успееш да аргументираш своето мнение по начин, който да убеди другите участници в правотата си, вината не е в тях!

От теб (и от всеки друг участник във форума, разбира се) се очаква да боравиш с проверена и потвърдена информация. Не намирам причина за оправдание в обяснението ти, че губиш ценно време, за да търсиш такава. Щом не разполагаш с информацията, защо пишеш? И ако времето ти е ценно, защо коментираш въпроси, които изискват сложна за изготвяне аргументация? Защо трябва изобщо да публикуваш нещо, което да предизвиква съмнение, и чак след това тепърва да започнеш да търсиш доводи в своя защита?

По отношение на самия poll, който си съставил, имам два коментара.

Първо, не виждам по какъв начин ограничаването на правата на Валерий ще допринесе за промяна в неговото отношение към темите във форума. Ако намекваш, че Валерий злоупотребява със своите права при воденето на дискусии, го докажи пред всички и тогава собствениците на форума със сигурност ще вземат мерки. В противен случай този отговор е некоректно зададен и не обслужва целите на допитването, които си поставил.

Второ, щом си се пуснал по тази плоскост и пренасяш конфликта между теб и Валерий в публичното пространство, в името на коректността следва да добавиш още един възможен отговор към допитването, а именно "kris трябва да отстъпи и да напусне форума". Смятам, че това поставя теб и Валерий в равнопоставена ситуация спрямо възможността на потребителите да изразят мнение. Не допускай грешката да си мислиш, че зад теб стоят всички участници!

P.S.: Аз гласувах Валерий да остане модератор.

The King
30.01.03 г., 00:20
От известно време следя този форум и последните два дни ми беше много интересна точно темата за видеокартите - явно наистина има някакви интереси, щом не намерихте по-цивилизован начин да решите проблема си - било то с доказване на противоположна теза, било с някакви разумни доводи в полза на закриването на темата, но това вече премина всякакви морални граници - изразяването на собствено мнение публично е позволено, макар и подсъдимо, когато е клевета или обида, но в случая се касае мнение, което не е опровергано по никакъв начин. Мен например не ме интересуваше каква е марката или качеството на тази карта - имам такава и съм много доволен от нея, НО.. ПРИЗНАВАМ ЧЕ СТРУВА ПАРИТЕ СИ, нито стотинка повече.
Да "изхвърлите" най-добрия си модератор е повече от смешно намерение, надявам се останалите участници да го докажат. Лично аз гласувам да се изтрие тази тема и анкета и да бъде забравена по най-бързия начин!? Надявам се да се осъзнаете навреме.
Ако все пак се реши обратното - повече просто няма да посетя форума.
Поздрави и благи пожелания!

Ba4o Kiro
30.01.03 г., 00:29
Абсолютно съм на мнение, че Валерий НЕ трябва да "търпи" каквито и да било "понижения" или "порицания"!
Защо и на какво основание можеш да поискаш такова нещо??!!!!
Не разбрах как и кога е злоупотребил с "модераторските-администраторските" си права?!!!
Никой не е обидил, само е изказал лично мнение...

Kris - защо ти беше да пускаш такава анкета??!!!! Каква е целта? Мисля че ще постигнеш по-скоро обратен ефект!!!!

GeniusLoci
30.01.03 г., 00:30
Kris - наистина съм съгласен да махнеме този топик...
Може да не ми е приятно когато ме опонират при всяко изказване но бих гласувал в твоя подкрепа само ако ставаше въпрос за някой, който говори и изказва мнения без да разполага със нужните знания или опит(или се държи ..хм..неприлично?) - което не бих казал че е вярно точно за Валерий...Както каза човека по-горе, а и аз в друга тема всеки тук изразява своето мнение (било то IMHO или IMO :p ) - когато не ти харесва нечие мнение - изтриваш ли го? Така ли прави Валерий? Или просто му доказваш обратното? (както се получи при мен хехе)
Вземете я махнете тая тема...:argh:

Ba4o Kiro
30.01.03 г., 00:33
Бих помолил всички които гласуват да кажат - Защо гласуват по съответния начин.
Вече виждам че са гласували 9 човека, а само 6 са изказали мнение (включвам Kris и Valeri).
Мога да се сетя евентуално кой е гласувал - "Да бъде помолен да напусне форума".
Но не мога да се сетя кой и защо е гласувал - "Да бъде трансформиран в обикновен юзер".
Моля всеки да обоснове мнението си!
Аз лично гласувах за - "Да остане модератор".

kris
30.01.03 г., 00:33
Валерий отдавна е в ignore лист-а ми...
Проблемът ми във форума е, че аз заставам аргументирано зад мнението си, боравя с проверена и доказана информация, но за съжаление не получавам същото от другата страна. IMHO

Ако намекваш, че Валерий злоупотребява със своите права при воденето на дискусии, го докажи пред всички и тогава собствениците на форума със сигурност ще вземат мерки.

Не намеквам, а го твърдя. Нека собствениците на форума да направят търсене с ключова дума American Express и после да извадят снимковия материал от предпоследната среща - мерки не са взети...

Не допускай грешката да си мислиш, че зад теб стоят всички участници!
Глупости!!! Естествено, че не си мисля такова нещо - пускам анкета от която искам да си направя съответни изводи кой какво чете и на какви дадености се подпира - не виждам нещо лошо в това.

ПС - сега видях горния пост - аз гласувах - "да бъде трансформиран в обикновен юзер" - болката ми е не актуалната тема, където спориме помоему аз с аргументи, Валерий без, а темата в която ме обвини за лъжец и после ми я затвори без право за отговор

GeniusLoci
30.01.03 г., 00:52
И аз гласувах да остане модератор...

Valeri
30.01.03 г., 00:58
Не намеквам, а го твърдя. Нека собствениците на форума да направят търсене с ключова дума American Express и после да извадят снимковия материал от предпоследната среща :) - мерки не са взети...

Искам първо да се изсмея на глас: :lol: :lol: :lol:

Kris, с най-голямо удоволствие ще подновя пак тази тема, но вземи първо да научиш какво е кредитна карта, след това може да покоментираме пак. Отвори си нов poll, ако искаш даже. Никакви проблеми нямаш! Темата ти затворих, защото аз изложих моето мнение по въпроса, ти започна да се пробваш с обиди... естествен твой защитен агрумент.

За тези, които не знаят за какво са претенциите на Kris, темата е тук: http://hardwarebg.headoff.com/forums/showthread.php?s=&threadid=4232&highlight=American+Express

P.S. Забравих да кажа, че гласувах за себе си... тук нали може? ;)

gaburko
30.01.03 г., 01:03
Не съм запознат със спора, не искам и да се запознавам, не ме вълнува как е започнал и защо, само знам, че е жалко хора като вас да се карат по възможно най-малоумният начин...това го коментирах и преди относно подобна случка със GeniusLoci. Просто се замислете...падате в очите на редовите членове, или поне във мойте...наистина

Както и да е, гласувам ДА ОСТАНЕ чисто принципно - не може да се появи този или онзи редови член (пък бил той и Крис когото за съжаление не познавам лично) и да предлага да махаме този модератор, онзи модератор и т.н.

QWERTY
30.01.03 г., 01:04
kris, хич не ме изненадваш. Подобно поведение е напълно в стила ти. Освен, че се дискредитира напълно, друго няма да постигнеш. Ще ти кажа само, че ако "Валерий бъде помолен да напусне" аз ще напусна преди него. Първото естествено няма да стане. Поне не заради теб. В "твоя" форум коли, беси, пиши каквото искаш, тука няма да стане. Поне не в мое присъствие.

Бъркаш три неща относно този форум, които на мен, който съм доста по-далеч от кухнята, изглежда са ми по-ясни.

Що не сложи възможност "kris си тръгва" в пуул-а?

kris
30.01.03 г., 01:11
Ееее, стига де - естествено, че никой няма да си тръгне заради мен - затова има анкета - ще си тръгне ако болшинството са недоволни.
А дали аз да пиша тук - ами помолете ме да не пиша и въпросът е решен - опитвам се да помагам, засягам се, казвам това което мисля.

Георги
30.01.03 г., 01:17
Ами аз гласувах Валерий да бъде понижен... ;)

kris, ще те помоля да пуснеш подобно гласуване и за останалите модератори, че и за тях да гласувам да бъдат понижени, ПРОСТО ЗАЩОТО ИСКАМ ДА ОСТАНА ЕДИНСТВЕНИЯТ МОДЕРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ !!! :lol: :lol: :lol:

P.S. Ееее, добре де, правилно сте си помислили - базикам се!

Според мен Валерий е най-работливия модератор тук и най-много е заслужил да бъде такъв!

Ba4o Kiro
30.01.03 г., 01:19
Клавиатура - ами пусни един pool след като те влече вместо да обсъждаш въпросите в този...

Това вече и на мен (дебелокожия, дебелоокия) ми прилича на заяждане!!!
Kris - моля те, карай по-полека, направо не мога да те позная!!!
Спокоен човек ми изглеждаше?!

QWERTY
30.01.03 г., 01:23
Ееее, стига де - естествено, че никой няма да си тръгне заради мен - затова има анкета - ще си тръгне ако болшинството са недоволни.
А дали аз да пиша тук - ами помолете ме да не пиша и въпросът е решен - опитвам се да помагам, засягам се, винаги казвам това което мисля.
Клавиатура - ами пусни един pool след като те влече вместо да обсъждаш този...

Сега и с мен ли ще се заяждаш? Крис, айде да не почваме отначало... Ти казваш това, което ти изнася. Има разлика с "което мисля".

Между другото, казвам се Георги, а не Клавиатура. QWERTY е ник, който съм си заслужил, и който стои на такива места, за които ти само си гледал по филмите.

kris
30.01.03 г., 01:23
Мда, прав си - редактирам се по-горе и извинения за QWERTY

gaburko
30.01.03 г., 01:29
aaaaaaaaa...ще полудея вече, абе как може ЕДИН шибан пост да канализира толкова енергия??? Ае някой да я затвори тая тема, както и крис да вземе да си затвори нещо друго щото вече почва да ми писва и да се дразня МНОГО да чета подобни теми ВСЕКИ ден...предлагам някой от модераторите (ще бъде избран примерно със гласуване) да изтрива тема или пост със подобна тематика....като се дразните, ще ви дам по един чифт боксови ръкавици (не е като да нямам) и се оправяйте, ама не ни занимавайте ВСИЧКИ със това....започва да ми прилича на адски комплексарска история, съсвсем сериозно...

айде, със здраве на всички

QWERTY
30.01.03 г., 01:43
Защо да се затваря темата? Нека разбереме каква е истината. Нали това е бил винаги смисъла.

cuci_
30.01.03 г., 01:46
Онтосно анкетата за Valeri - гласувах да остане във форума естествено,

Без "врагове" на фронта не е интересно...:D

Това в кръга на шегата...

Истината според мен е , че Валерий се аргументира, независимо от това, че според някои участници във форума аргументите му не са "rock solid":) ..и не им се нравят:)..може още неща да се кажат , но графиката на анкетата гледам ще свърши тази работа най-добре...

kris, що за глупости е тая анкета...

Ba4o Kiro
30.01.03 г., 01:48
Темата няма да се затваря или трие!
Щом Kris е сметнал за необходимо да я пусне е имал нещо в предвид.
Ако някой - модератор или администратор, затвори или изтрие темата, АЗ лично ще се погрижа да му бъдат отнети съответните права (модераторски - администраторски)!

Mollov
30.01.03 г., 01:57
Originally posted by gaburko
aaaaaaaaa...ще полудея вече, абе как може ЕДИН шибан пост да канализира толкова енергия???

Ауууу, колко колоритно ;)

Originally posted by Ba4o Kiro
Темата няма да се затваря или трие!
Щом Kris е сметнал за необходимо да я пусне е имал нещо в предвид.
Ако някой - модератор или администратор, затвори или изтрие темата, АЗ лично ще се погрижа да му бъдат отнети съответните права (модераторски - администраторски)!

Ба4о, ти си бил "най-големия" явно :D Трябва да видя срещу какви пари Григор ще го навия да я затвори..... хмммм..... :rolleyes: :D

Ba4o Kiro
30.01.03 г., 02:09
Originally posted by Mollov
Ба4о, ти си бил "най-големия" явно :D Трябва да видя срещу какви пари Григор ще го навия да я затвори..... хмммм..... :rolleyes: :D

Абе за най-големия - не съм, само 69 кила съм (за сравнение Григор е с една глава над мен и с 40+ кила по-тежък ;) ).
Ама за най-трезвомислещ (на моменти) и НЕимпулсивен, може и да си прав...

Ако го "навиеш", ше ви бия и двамата като "мачета у дирек" (не е зле човек да помечтае от време на време :D)...

pav
30.01.03 г., 02:21
Аз гласувах Валерий (:)) да остане във форума , със сегашните си права . Подкрепям мнението на някой(и) по-горе , че и дума неможе да става за отнемане на администраторски права , дори и да се е заял с някой без основание . Моето лично мнение е , че понякога му липсва търпение и въпреки много добрата обосновка на това , което казва , се случва да прибърза със заключението (което в случая на Kris със кредитната карта , се оказва лично мнение) . Валерий , замисли се над думите ми (колкото и просто да звучат (обичам простите неща , особено когато с малко разбиране вършат работата на сложните ) . Хората са свикнали да чуват от теб само обективно мнение (предполагам , че се гордееш с това (би трябвало)) и когато се изкажеш по-остро срещу някой , преди да си му дал възможност да обясни поведението си се пораждат такива конфликти . На мен лично ми е интересно като има мъничко караници из форума (да признавам си :)) , но едва ли е така за тези ,които спорят .

GeniusLoci
30.01.03 г., 03:16
С риск да досадя на някой ще кажа още нещо - макар че не бих казал че харесвам караниците, ДОБРИТЕ СПОРОВЕ са нещо, което обичам. И то когато и двете страни се аргументират - аз поне когато не мога да докажа нещо се спирам овреме (:D даже си признавам понякога)
Споменах вече, че въпросът си беше принципен. Вярвам на Валерий, защото когато сме спорили е имал винаги обосновани доводи - е-е, само за една от вечните теми се разминаваме много, ма айде. И аз предлагах тази тема да се закрие на Киро, но мнението ми се промени - явно мястото й си е тук - да видят хората до какво водят "едностранно безмислените" спорове..за мен не бе безмислен ...
Аре и със здраве..и да си ме едитва Валерий...:D

GrigorBG
30.01.03 г., 03:48
Абе и аз съм луд фен на "гъделите", но това тука си е живо дране!

Крис, незнам от къде ти хрумна това, но не съм съгласен с теб. Сам знаеш ( както и останалите ), че повечето пъти не съм съгласен с Валерий, но това не е повод за подобни крайни мерки - особено поднесени по такъв начин.

Тази история с картата е толкова стара, че вече трябва да е забравена. Лично аз нямам повод да не ти вярвам, защото преди време тръгна дори да ми я показваш, а и не мисля че би шмекерувал за подобни неща.
Валерий си го знаем че е фен на "черно на бяло", но все някога ще разбере, че не винаги е така и ще почне да вярва в "чудеса" - били те с кредитни карти.

Не бях прочел всички постове и избързах с гласуването. И сега и в бъдеще бих гласувал в полза на Валерий, но след прочита на всички постове съжалих.... искренно искам да се обяви бойкот на тази тема - да не се пише и поства, защото е под достойнството на повечето хора - на теб също Крис.

GrigorBG
30.01.03 г., 03:50
Сетих се на кой е гласа за "напускане"....

Любопитно ми е дали ще си аргументира мнението или ще продължи да действа "леко подмолно"....

GeniusLoci
30.01.03 г., 04:09
?
nevermind

Георги
30.01.03 г., 10:50
Originally posted by GrigorBG
Сетих се на кой е гласа за "напускане"....

Любопитно ми е дали ще си аргументира мнението или ще продължи да действа "леко подмолно"....

Хехе, ами то близко до акъла на кой е този глас, той вече открито е изразил това си мнение в една друга тема ;) ;) ;)

JoZ
30.01.03 г., 11:24
Прочетох спора за AmEx. Абе не знам кой е запознат със CC и
кой не, но в САЩ няма проблем да извадя CC на някой който
няма SSN (Social Security Number - нещо като ЕГН). Специално
за AmEx не съм убеден, че може защото тези са откачени на
тема security и искат SSN за щяло и нещяло. Аз лично съм
изкарал на брат ми (намира се в България и никога не е
стъпвал в САЩ) няколко карти и съм му ги изпратил в България,
и ги ползва когато му се наложи. Има банки тук които не
искат собственика на втората карта да има SSN. Повечето
искат, НО има такива които не искат. Е точно тях съм ползвал
много ясно. Брат ми има кредитна история в САЩ, даже
получава оферти за карти на адреса в къщи без да е виждал
САЩ освен на снимка.

Няма покупка при която да се изисква PIN. PIN-а служи само
ако се теглят пари от ATM (май в България му казват банкомат -
съжалявам много отдавна не съм бил там, не се правя). Няма
начин пина да се смени в банка, става или с форма по пощата,
или при някой карти работи със secure phone line и можете да
го направите по телефона, като преди това проверяват една
купчина неща за да са сигурни, че няма грешка.

Та в този аспект, не е задължително Крис да греши, както не е
задължително Валерий да е прав във всичко което пишат.

Валерий да си е модератор гласувам. Това, че е затворил тема
си е негово право и точно това му е работата. Да преценява
кога и как да подходи. Е*** ти всеки юзер ако започне да ми
държи сметка какво и как правя аз съм загинал бе... след
юзера - много ясно!

Shagrath
30.01.03 г., 12:00
Според мен , понякога Valeri доста опъва нервите на участниците , но не мисля че трябва да се стига да някакви крайни мерки ... всеки има право на мнение във форума ... тази тема би била адекватна ако имаше някакви обиди или нещо подобно на лична основа ...
Аз нямам лично негативно отношение към никой от форума , независимо какви дебати водим ...
Valeri ... живей брат ми :p :p :D ;)

Dark Skywalker
30.01.03 г., 12:21
Originally posted by Shagrath
....понякога Valeri доста опъва нервите на участниците...
Ами кой кара участниците със слаби нерви да посещават форума? :ghi:

Loshia_NIKJAM
30.01.03 г., 12:29
Originally posted by Dark Skywalker
А това пише ли го в като предупреждение при регистрация?

Shagrath
30.01.03 г., 12:39
Originally posted by Dark Skywalker

и тва мислех да напиша , но някой може да го приеме лично , а аз не визирам никой определен

V I P E R
30.01.03 г., 15:01
Аз гласувах да остане, защото много го уважавям просто защото доста съм научил от него и смятам, че си върши ДОСТА ДОБРЕ работата, независимо че понякога се "чопка" за дребни работи, но това е за добро :).

stani
30.01.03 г., 16:31
Предлагам спора да се реши между Valeri и kris в честен дуел. И двамата стартират с еднакви оръжия в предварително определена карта на Quake3 и който след 1 час има повече фрагове е победител, а другия черпи всички който са принудени да четат всички тия караници и безмислени спорове :beer:

Dreamer
30.01.03 г., 17:49
Аха, чудесно... и ти ще си този, който ще осигури нисък пинг София - Канада.

Аз не гласувах. Нещо не ми е интересно...

Относно триенето - ако ще триете теми по-добре изтрийте целият форум - като ще е глупост поне да е голяма. Мда, и аз мисля, че е no sense.

Metanoia
30.01.03 г., 18:12
Аз естествено гласувах за Валерий да остане по няколко причини:

1) Валерий е сред най-разбиращите от хардуер и от компютри изобщо в този форум, а и го посещава често и по тази причина е един от най-подходящите за модератор;
2) Не прекалява с правата си (или поне аз не познавам такъв случай);
3) Дори и да се заяжда на места според мен неправилно (т.е. на моменти на трябва да се обажда изобщо, а в други просто не е прав) никога не злоупотребява с това че е модератор и не трие постовете на своито опоненти примерно;
4) Дори да съм на противното на неговото мнение почти винаги той е един от хората, които най-много уважавам като такива или като компютърни специалисти. При положение, че не е направил някаква наистина голяма издънка или системно да греши, но като модератор, а не като участник от форума няма никаква причина да му се отнемат правата.

pav
30.01.03 г., 20:28
Originally posted by stani
Предлагам спора да се реши между Valeri и kris в честен дуел. И двамата стартират с еднакви оръжия в предварително определена карта на Quake3 и който след 1 час има повече фрагове е победител, а другия черпи всички който са принудени да четат всички тия караници и безмислени спорове :beer:

Страхотна идея . Така мисля ,че ще се разбере , кой е по-добрия :p . Най-добре да нямат оръжия , а да се колят с резачката :D .

Иначе съм напълно съгласен с Metanoia , в предния ми пост , просто го пропуснах :cool: .

SS_SGP
31.01.03 г., 00:16
Валерии ми допада по няколко причини, които няма да изброявам сега.

Stan
31.01.03 г., 01:11
Вижте... аз лично се срамувам от тази тема. До последно си мислех, че е нещо на майтап, но уви... Да обсъждаме Валерий сякаш е някаква стока, някакъв компонент - гнусна работа. Един уважаващ себе си екип не би допуснал негов член /и то с права на администратор!/, да бъде одумван по такъв начин, като че ли е на събрание на селските клюкарки, просто защото на някой си му се приискало да оплюе някой. Нещо стана, извратихме се, това просто не е истина!

Смятам че и двамата собственици търпят сериозна критиа за това, което се получи. Те са хората, които трябва да спрат ненормалниците навреме!

P.S.: kris, виждайки резултатите от "вота", аз на твое място бих напуснал форума на HWBG просто заради едното достойнство. Защото предполагам разбираш, че след тази "война", която се разрази и която дефакто ти обяви с тази тема, този гнусен лов на вещици, 84% в полза на Валерий означават 84% недоверие към тебе.

pav
31.01.03 г., 01:41
Ами дотук основно добри неща се пишат за Валерий , да го оплювахме , ми то само го хвалим , защо толкова навътре го взимаш (Stan) ? Kris се е ядосал малко (много) и е пуснал тази тема . Предполагам , като вижда резултата съжалява , че я е пуснал . Не виждам защо трябва да напуска форума , заради това , че не се разбира с Валерий ?

pip00
31.01.03 г., 02:00
Аз гласувах - “да остане модератор”.
И аз мисля, че Kris подхожда крайно, макар че го разбирам.
Аз не разбрах кои теми напоследък има в предвид, но и по принцип чета избирателно, така че... ( щеше да е добре ако имаше линк Kris )
Колкото до темата за кредитната карта, съм 100% на мнение, че Valeri действа “грубо”. Много го уважавам за знанията му, но много често не харесвам арогантността му. И все пак дори и той е човек, никой не е съвършен.
Много често виждам как търси спора за да си почеса “себелюбието”, а може би защото е оттегчен ( и в двата случая “теоретично” не е правилно, но на повечето ни харесва да четем, когато е за някой друг ). А именно, сигурен съм че Valeri не мисли, че Kris лъже, но просто спори за спорта. Достатъчно интелигентен е да успее да се докаже и от двете страни на барикадата ( не става дума само за конкретния случай, а по принцип ).
Аз вярвам на Kris, и Знам, че може да се издаде такава карта, и да се ползва по този начин.
Обаче ме страх и да си помисля, че форума може да съществува в този си вид без Valeri.
Знам, че изглежда като да вземам две страни, но мисля всеки който чете не от вчера форума има мнение каки са предимствата и недостатъците на Valeri. И според мен предимствата му са много повече сравнени с недостатъците. Но смятам, че дължи извинение на Kris относно картата.

Valeri
31.01.03 г., 02:26
Originally posted by Pavlin
Не виждам защо трябва да напуска форума , заради това , че не се разбира с Валерий ?

Kris не държи на думата си, така че каквото и да каже е все едно. Последният път, доколкото си спомням, напусна официално форума след измисления от него самия скандал с една грешна буква на страницата на HardwareBG, в новините... Някои може би помнят, че беше сбъркано случайно (не помня от кой) името на SetCom... беше написано Setkom. Пак имаше тема до 1001 и обратно, след което той каза, че няма да пише повече на форума на HardwareBG. Част от причината, естествено, бях и аз. От тогава се харесваме с kris, ако някой се чуди от къде се е появила толкова отрицателна енергия в тази тема. После триеше мненията ми в раздел "Дъра-Бъра" на SetCom, където аз казах, че няма да влизам и наистина не влизам от година някъде (или повече). После излезе темата с "кредитната карта", в която kris изигра ролята на фатално обиден от мен, съответно опитвайки си да си "върне" с по-директни методи... После (и сега) се опитваше шум да вдига като "репресиран" и "цензуриран". При въвеждането пък на правилата на форума на HardwareBG, kris се опита пак да бъде опозиция за малко, но се отказа. За кирилицата - същата работа, докато хората не отвориха на SetCom форума подобна тема и там резултатите бяха точно като на HardwareBG - преобладаващо "ЗА". Въобще, каквото където може се пробва да ръчка, че конфликти да стават... Много старо желание на kris е да ме "изложи" в публичното пространство, затова и пусна тази тема тук.

Повече коментари нямам... Бях решил да не се обаждам, но явно доста хора не знаят 2 годишната (ако не и повече) история на нашите отношения. Мога да докажа всяка дума по-горе, само за това не мога, че ми бяха трити постове на SetCom. Не знам и дали EzBoard пазят проблема със сбърканата буква... обаче мисля много от по-старите участници на HardwareBG помнят това. Толкова от мен... очаквам поредния гневен пост, изкарващ ме най-лошия и зъл човек на света... дори малко повече. Ще го оставя на монолог обаче автора му, че не ми се губи време да се връщам в детайли назад и да коментираме стари проблеми... освен това и пътувам за друг град, че ще оставя (искам или не) времево пространство за критики по мен.

kris
31.01.03 г., 09:46
Originally posted by Valeri
Kris не държи на думата си, така че каквото и да каже е все едно.

Благодаря за "извинението", което няколко, макар и малко на брой участници те посъветваха да изкажеш.
Наистина бях казал, че повече няма да пиша тук. Гордея се със себе си, че след преценка, че ако не пиша ще го направя само заради 1-2-ма модератори, прецених, че решението ми не е било правилно.
Не е възможно винаги да се взимат правилни становища, важното е рано или късно да осъзнаеш, че някъде си сгрешил - това е ситуация, която не съм наблюдавал при теб. Тоест, ти или винаги си прав (според мен невъзможно за когото и да е) или си много неприятен тип човек, непризнаващ грешките си.
Originally posted by Valeri
Много старо желание на kris е да ме "изложи" в публичното пространство, затова и пусна тази тема тук.
Не мисля, че е необходимо - горното ти изказване е добър пример колко добре се справяш сам с тази задача. IMHO

Споменал съм и по-горе - няма никакъв проблем да престана да пиша, просто няма да го направя заради 1-2-ма модератори!

А и за съжаление, наистина ме убеди, че не съм сбъркал с пускането на тази тема.

Dark Skywalker
31.01.03 г., 10:32
А и за съжаление, наистина ме убеди, че не съм сбъркал с пускането на тази тема.
kris, ще ми обясниш ли как ще използваш за себе си резултатите от допитването, което организира? Какви изводи ще си направиш? Или ако смяташ, че още е рано, би ли направил това примерно след седмица? Или две?

Valeri
31.01.03 г., 10:38
Благодаря за извинението, което няколко, макар и малко на брой участници те посъветваха да изкажеш.

Моля! На участник, който пише в поста си "озадачаваш ме с този кретенски пост" такива извинения... ;) По темата за CC мога да те озадача с още много неща. Специално за картата в теб ти казах, че знам как може да бъде издадена, обаче ти казах и да прочетеш какво е кредитна карта и какъв е механизмът на работата й, преди да бързаш да се обиждаш и засягаш. Пишеш неверни неща - получаваш критика. Пробваш се да обиждаш - получаваш затворена тема. Няма неочаквани неща. Може да са "груби" коментарите ми спрямо теб, но това е резултат от отношенията ни, т.е. пак няма неочаквани неща.

Не е възможно винаги да се взимат правилни становища, важното е рано или късно да осъзнаеш, че някъде си сгрешил - това е ситуация, която не съм наблюдавал при теб. Тоест, ти или винаги си прав или си много неприятен тип човек, непризнаващ грешките си.

Техниката не е като философията. Тук говорим за неща, които могат да се видят и пипнат. Щом са ти слаби аргументите и губиш спор, тогава съответно не трябва да имаш претенции да си признава другата страна каквото и да било. Ти казваш какво мислиш, другата страна казва какво мисли, читателите решават кой е прав. Ако в теми като за Yuan-а не може да се определи еднозначно кой е прав, то в тази се вижда по-горе много ясно. Грешката ти е (IMHO), че тръгваш да водиш спор без солидна база и търсиш аргументи по време на спора (както ти беше казано и по-горе). При този подход не е толкова неочаквано да загубиш. Вероятността да загубиш е още по-голяма, когато загубиш контрол и включиш в действие опити за обида, както се случва. Има доста хора в този форум, които ме познават на живо. Питай някой такъв, той ще ти каже доколко неприятен човек съм. Вечно съм намръщен, дума не обелвам (ако обелвам, то псувам), не помагам на никого, държа сметка до последната стотинка, ядосат ли ме си тръгвам... ужас! :)

P.S. Айде умната тука, а аз да лягам, че утре съм на път...

Dark Skywalker
31.01.03 г., 11:59
Питай някой такъв, той ще ти каже доколко неприятен човек съм. Вечно съм намръщен, дума не обелвам (ако обелвам, то псувам), не помагам на никого....
Да! Мене примерно на няколко пъти ме заплаши с изтриване на nick-а! И с някои други работи!

Лош Valeri, лош Valeri, лош Valeri....
:D

Mollov
03.02.03 г., 02:53
Originally posted by Creep
Хехе, ами то близко до акъла на кой е този глас, той вече открито е изразил това си мнение в една друга тема ;) ;) ;)

Григоре, Че аз не знам какво толкова има за криене - това съм го казвал не веднъж, даже като Creep казва дори си го казах директно в поредната караница относно AMD/Intel.

Това е лично мнение, с което не ангажирам никого. :rolleyes:

The Penalty
03.02.03 г., 11:02
Originally posted by Ba4o Kiro
Бих помолил всички които гласуват да кажат - Защо гласуват по съответния начин.
Вече виждам че са гласували 9 човека, а само 6 са изказали мнение (включвам Kris и Valeri).
Мога да се сетя евентуално кой е гласувал - "Да бъде помолен да напусне форума".
Но не мога да се сетя кой и защо е гласувал - "Да бъде трансформиран в обикновен юзер".
Моля всеки да обоснове мнението си!
Аз лично гласувах за - "Да остане модератор".

Не съм чел какво се е писало по-нагоре, отговарям директно на молбата на Б4К от 3-4 пост.
Гласувал съм да продължи да си бъде модератор.
Според мен Валерий е един от малкото хора в този форум които не се водят от чуждо мнение а застават твърдо зад своята позиция (т.е. трудно е да бъде манипулиран -> добро качество за модератор).
До сега смятам, че справедливо (и по правилата на форума) е модерирал/трил постове (още едно качество на добрия модератор).

Да изброявам ли още?

Крис, извинявай, но това, че човека е спорил в някаква тема и на теб не ти е харесало не е причина да му се отнемат каквито и да било права. До сега съвестно си е вършил задълженията и не виждам причина нещо да бъде применяно.

Разбира се това е ИМО. :D :D

Bombera
03.02.03 г., 11:44
Na molbata ba batkata - glasuwah da ostane moderator, prosto zastoto go hareswam, erudiciqta e neotrazima, dori i da e ostyr ponqkoga. Daze i ne mi minawashe prez akyla che she namerq tazi tema tuka, kamo li da glasuwam drugoiache.

dancho
05.03.03 г., 12:23
Според мен проблемът на Валерий е твърдоглавието му. Да сте го виждали някога да се съгласява с някого за нещо? Той винаги е прав и никога, ама никога не спира да спори. Валерий, никой не е ВИНАГИ прав. Помисли над това! Недей да поддържаш безсмислени спорове, само защото в началото си бил на някакво мнение, пък после трябва да покажеш consistency, още една думичка, за която нямам и идея какво означава.

Колкото до pool-а, да си стои модератор или администратор или какъвто е там.

Valeri
05.03.03 г., 12:36
Originally posted by dancho
Според мен проблемът на Валерий е твърдоглавието му. Да сте го виждали някога да се съгласява с някого за нещо? Той винаги е прав и никога, ама никога не спира да спори. Валерий, никой не е ВИНАГИ прав. Помисли над това! Недей да поддържаш безсмислени спорове, само защото в началото си бил на някакво мнение, пък после трябва да покажеш consistency, още една думичка, за която нямам и идея какво означава.

Dancho, за разлика от много други хора, аз казвам защо мисля така или иначе. Ако някой не може да защити позициите си в един спор, тогава това си е негов проблем. За неща, за които не съм сигурен, просто не се хващам да споря. Затова и изглежда да съм винаги прав, защото знам с какво точно се захващам и знам точно какво искам да кажа или покажа. Някои хора се пробват с други методи, освен спор... примерно тази тема, молби към разни приятели да ми трият постовете... такива неща.

Айде! ;)

Satanail
05.03.03 г., 16:15
Изглежда, че само аз от по-редовните участници не съм взел позиция по темата. Ето я и нея:
Затваряйте темата! Вече!
Re Dancho: Не се бутай между шамарите, въпроса е приключен вече!