PDA

Виж пълна версия : Slackware filesystem?

Iosif
26.01.03 г., 00:04
Koq fajlova sistema da mu slova na tozi slackware 8???

QWERTY
26.01.03 г., 00:35
Между кои можеш да избираш? Ext3 евентуално...

Fo
26.01.03 г., 14:01
Ext3, само не слагай kernel 2.4.20 че има проблем с Ext3.

Mikis
26.01.03 г., 23:02
Originally posted by Fo
Какъв проблем има, че таман мислех да компилирам 2.4.20 ?!

Iosif
26.01.03 г., 23:06
Бе аз няколко пъти се мъча да го сложа този Линукс и все неуспешни опити. Първия път го записах. Обаче Х не се стартира, следващите пъти някъде по средата на инсталацията се прецаква и неще да довърши. Следващия път ще напиша какво точно правя...да ми кажете къде греша.

Fo
27.01.03 г., 19:29
Ако се използва data=journal, (което по default не е така) се получава
filesystem corruption при определени условия.

Mikis
28.01.03 г., 02:28
Originally posted by Iosif
Бе аз няколко пъти се мъча да го сложа този Линукс и все неуспешни опити. Първия път го записах. Обаче Х не се стартира, следващите пъти някъде по средата на инсталацията се прецаква и неще да довърши. Следващия път ще напиша какво точно правя...да ми кажете къде греша.
И аз съм със Слакуер 8.1 и инсталирането беше голямо приключение. Аз очаквах нещо като инсталацията на Мандрейк, ама не! Самият диск го бяха споделили по локалната мрежа и съответно този, който записах не ставаше за начално зареждане. Следваше екшън с дискети - 7 бр. :) И при мен Х не щя да тръгне от раз и почвам да си мисля, че това е нормално за тази версия. Преди да напишеш startx в конзолата, напиши командата xf86config като root. Другият вариант е да редактираш ръчно файла /etc/X11/XF86Config.

Iosif
28.01.03 г., 08:22
Мерси ще го имам в предвид за следващия път. А сега правя опити да си оправя хардиска и тогава...

vladou
09.02.03 г., 02:42
Slackware е дистрибуция за истински мъже.... 3 часа инсталираш и минават поне 3 дена докато заприлича на операционна система. Вземи си по-добре SuSE, Mandrake, етц..

Аз съм фен на ReiserFS...

Fo
09.02.03 г., 04:39
Ехееее три дена, инсталираш - което е около 30мин., настройваш х - тука вече ми беше за първи път и имаше кръв :) няколко часа ми отне, но пък след като успях бях много горд от себе си :ghi: , след като имах вече KDE един bglinux сложих и това беше.

vladou
11.02.03 г., 00:14
Abe man tova da nastoish X ne znachi da imash operacionna sistema. Vercno che si e garch ama .... operacionnata sistema e neshto koeto ne oznachava X ;))))
:D
Ami mreja?
Ami network daemons?
Ami secutiry ?
Ami etc.....

Fo
13.02.03 г., 09:00
Подробности.... друго си е като имаш Х и после вярно че доста трябва да пипнеш на доста места, но Х си е Х аз да не правя сървър :)

avenger
13.02.03 г., 10:18
A bre men ako pitate X-a izobshto ne go slagaite, samo miasto vzima ... , s console dosta poveche neshta i po lesno mogat da se napraviat ;)

jay
24.02.03 г., 10:22
xexe
А за браузър им препоръчай Lynx тогава. :) :) :) :) :)

cuci_
13.03.03 г., 20:30
Здравейте....има ли някъде инфо на български за Slackware....за каквото и да е било...инсталация, мрежа, и т.нт.
Предполагам, че няма, вие ще кажете..

cuci_
20.03.03 г., 23:30
Не се бийте да тоговаряте, ...един по един...

Едно "няма" щеше да е достатъчно...

Mikis
21.03.03 г., 01:10
Originally posted by cuci_
Не се бийте да тоговаряте, ...един по един...

Едно "няма" щеше да е достатъчно...
Ами инсталацията макар да е без графичен интерфейс е достатъчно интуитивна. Мъка е само ако диска ти не става за начално зареждане. Тогава има бой с дискети. Настройката е друга тема, но мисля че стандартните инструменти за конфигурация ще ти свършат работа и в Слакуер. И аз съм с него и до сега не съм ползвал нещо, което е специфично само за тази дистрибуция.
----------
А за файлова система препоръчвам Ext3, ако на същия компютър има и Уиндос. Просто защото е изцяло съвместива с Ехт2, а за нея има една програмка Explore 2fs, с която от Уин можеш да копираш съдържанието на Лин дял.

ето и линк:
http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/

schMATKA
22.03.03 г., 20:37
Originally posted by Fo

слагаи reiserfs перфектна FS е
аз v home сам със 2.4.20 и доскоро бях с ext3 никакви грижи сам нямал

TheMask
26.03.03 г., 08:24
немога да ви разбера тръгнали сте да работите на линукс на графичен режим ( Х ) и слагате Slackware ???
Slackware си е console based linux, тва че са му добавили и на него Х колкото да има .... и без това ако работите на Х под линукс малка разлика ше усетите :)
Да не би някой да ви е казал че slackware е по стабилен и разни такива :)) Стабилен е вярно но когато е настроен хубаво ... а едва ли хора които пускат линукс за 2-3 път и работят с Х ще успеят да го настроят ...
препоръчвам ви SuSe, Mandrake и RedHat може ...

Fo
26.03.03 г., 10:50
Originally posted by schMATKA
слагаи reiserfs перфектна FS е
аз v home сам със 2.4.20 и доскоро бях с ext3 никакви грижи сам нямал
И не би трябвало да имаш, аз съм го написал кога се получава, за всеки случай.

немога да ви разбера тръгнали сте да работите на линукс на графичен режим ( Х ) и слагате Slackware ???

Нищо не ти пречи Х-а да си ползваш конзолата :) пък и без Х имаш само 12 :p

Mikis
26.03.03 г., 11:19
Originally posted by TheMask
Slackware си е console based linux, тва че са му добавили и на него Х колкото да има .... и без това ако работите на Х под линукс малка разлика ше усетите :)
Да не би някой да ви е казал че slackware е по стабилен и разни такива :)) Стабилен е вярно но когато е настроен хубаво ... а едва ли хора които пускат линукс за 2-3 път и работят с Х ще успеят да го настроят ...
препоръчвам ви SuSe, Mandrake и RedHat може ...
И аз като начинаещ потребител първо налетях на Ред Хат и Мандрейк. После се оказа, че е по добре да се захванеш със нещо "скъсващо нервите", докато се научиш да настройваш системата и набереш малко опит. Точно затова сега чета Linux From Scratch ;) Като понаучиш основните работи нищо не пречи да минеш на Ред Хат или СуСе.

exabyte
28.03.03 г., 22:17
И аз съм с три ръце за ReiserFS. Този ext3 не го харесвам още от преди да излезе. :)

А 2.4.20 не го ползвайте този kernel. Страшно е бъгав. Не поддържа Athlon XP като хората, има проблеми с ide-scsi и ext3. А нещо и за проблеми с tcp/ip-то ми разправяха, ама за това не знам.

А работата под конзола е забавно нещо, само lynx-а е леко неудобен. Пускаш 24 конзоли и си вършиш всичката работа там. Много е удобно за чат и програмиране. Ако не обичах шарении само в конзола щях да работя.

JoZ
29.03.03 г., 17:59
Originally posted by exabyte
... Този ext3 не го харесвам още от преди да излезе. :) ..."Шансовете да има сделка за "Булгартабак" са 50 на 50" - заяви шефът на
жълтата група на НДСВ Панайот Панайотов. "Мисля точно обратното" - каза
председателят на парламента Огнян Герджиков, помолен да коментира прогнозата
на колегата си. (По материал на в."Сега")