PDA

Виж пълна версия : Conexant 56k int. drivers for linux

BuK0
24.01.03 г., 15:17
значи имам такъв модем - Conexant 56k int. и се чудя дали има начин да го подкарам под ред хат 7.3 ... ?!?!??

Mikis
24.01.03 г., 21:18
Има. Обикновено трябва да тръгне още при инсталацията, но ако не, май ще трябва да прекомпилираш ядрото заедно с драйверите за този модем. Може и да стане с модул, който се зарежда допълнително без да прекомпилираш цялото ядро.

BuK0
25.01.03 г., 17:14
не го намери при инсталацията ... 6те търса тогава тия работи ...

_IRIX
21.02.03 г., 09:34
Зззначи :) Нормално е при инсталация да го открива, но не в истинския смисъл на думата :) Повечето линукс дистрибуции които съм слагал го откриват като съществуващо устройство но не слагат необходимите драйвери.
тук : http://www.mbsi.ca/cnxtlindrv/hcf/downloads.html има необходимите драйвери за RH 7.1 + i za MDK i SuSE.

BuK0
24.02.03 г., 16:55
мерси ама аз реших да разкарам модема и да си прекарах лан нет :D

_IRIX
24.02.03 г., 22:00
Браво бе ! тзтз. Аз толкова време ти търсих тия неща из нета и а ти какво ? :)

хех, бъзикам се донякъде. Доста време търсих такива драйвери но за мен и когато ги открих разбрах че при най- малкото натоварване на мизерния ми процесор модема дропи като невидял.
Дивата тъжна жалка истина - софтуерен модем ( жалка измислица и пародия )

:)

BuK0
24.02.03 г., 23:18
да точно за тфа и аз го изкубах модема и заедно с оште един такъф ги замених за една ланка и си прекарах нет ... :) лан рулззззз :)

_IRIX
27.02.03 г., 02:48
Е рулз ама като ти кажат от провайдера искаме 20 човека да се съберате и айде хапни дръвцето...скапаняци със скапаняци :( тъпо е !

weasel4o
07.03.03 г., 09:46
Я аз да взема да питам-някой знае ли как да подкарам кабелен модем(Webstar) на Red Hat 8.0?
/Edit-Модема е на USB
Пиша тук за да не пускам нови теми със горе долу едно и също предназначение./Edit

QWERTY
07.03.03 г., 10:42
Originally posted by weasel4o
Я аз да взема да питам-някой знае ли как да подкарам кабелен модем(Webstar) на Red Hat 8.0?

Какъв е тоя кабелен модем и какво по-точно искаш да му подкараш? Ако "кабелния модем" е "външен" трябва само да си настроиш коректно мрежата и/или да си сложиш софтуер за акаунтинга, който използва провайдера ти (много малко провайдери имат такива "сложнотии"). Кабелния модем (външен, не платка) е бридж и си работи и без да има вързан компютър към него.