Виж пълна версия : Mustek Digital Camera MDC-3500
Какво ще кажете за този цифров апарат?
Мустек Digital Camera MDC-3500
2,1 Мегапиксела CCD сензор
Ако някой има лични впечатления моля да каже дали си струва парите?
Поздрави,
БОБО
mitaka-bs
24.01.03 г., 17:56
Ми май е доста добър - особенно цената която дават от ВАЛИ.
Аз също съм му зел мерника ама ще посъбера пари.
Има доста добри функции, ако някой се е докопвал до тва чудо нека да сподели.
Според мен е много добра алтернатива на PhotoClip и мисля да земам него , пък и е доста по-евтин от Българския .....към $150 май
PARADOX_sf
24.01.03 г., 22:03
Доста кофти е че този апарат няма светкавица!!!
GeniusLoci
25.01.03 г., 03:57
Photoclip 2.1 Мегапиксела е перфектен...софтуера му може и да не е най-добрия но стават с него яки снимки..пробвах го при излизането му...
За Mustek съм чевал само лоши отзиви - нямам личен опит...
ма па без светкавица - цифров апарат - :noway:
недей...
Originally posted by PARADOX_sf
Доста кофти е че този апарат няма светкавица!!!
Май някой хора в този форум се изявяват като "на всяка манджа мерудия".
Помолих ако някой ги има апарата да си каже мнението, а не всеки да се изказва "компетентно" без дори да знае за какво става дума.
Този апарат има СВЕТКАВИЦА!!!
Поздрави,
БОБО
Originally posted by mitaka-bs
Ми май е доста добър - особенно цената която дават от ВАЛИ.
Аз също съм му зел мерника ама ще посъбера пари.
Има доста добри функции, ако някой се е докопвал до тва чудо нека да сподели.
Според мен е много добра алтернатива на PhotoClip и мисля да земам него , пък и е доста по-евтин от Българския .....към $150 май
Според мен не може да става сравнение с българския който е голям боклук.
Аз преди си бях харесал един самсунг DIGIMAX 130 който е 1,3 Мегапихела и струваше 299лева, но са свършили в "К и К".
Този определено е доста по добър - 2,1 Мегапихела, а интересното е че и модел 3000 и 3500 са 150$.
Разликата е че втория работи с 2 батерии, LCD-то му е 1,5" и има 16мб вградена памет, докато на първия е 1,8", работи с 4 батерии и няма вградена памет (има на карта която върви със апарата).
Поздрави,
БОБО
GeniusLoci
25.01.03 г., 05:13
Нищо не съм ти казал та да ми държиш подобен тон - казах какви отзиви съм чул...и че нямам личен опит..по-добро обяснение от това- здраве му кажи...
а 2.1 мегапикселовия Photoclip или не си го виждал, или вярваш и ти на чужди приказки за да се произнесеш така...да не го бъркаш нещо с 1.3 мегапикселовия боклук ?
!
Друг път чети какво са писали хората...не почвай директно да ги псуваш...:mad:
Фотоапарат има светкавица.
Обектива много не ми харесва. Има 45 мм фокусно разтяние(еквивален на 35мм фотоапарат) и относителен отвор 1:4 Това означава че ще влиза по малко светлина във обектива и ще имате проблеми със имки във стая. Ще искате да ги правите по отдалече щото обектива ще прибложапа повече. Иначе съм сигурен че ще е много по добър от фотоклип.
PARADOX_sf
25.01.03 г., 11:28
Originally posted by Bobo
Май някой хора в този форум се изявяват като "на всяка манджа мерудия".
Помолих ако някой ги има апарата да си каже мнението, а не всеки да се изказва "компетентно" без дори да знае за какво става дума.
Този апарат има СВЕТКАВИЦА!!!
Поздрави,
БОБО
Сорри объркал съм апарата!
Щом е с CCD сензор е добър! За това и 2.1 мегапикселовия Фотоклип прави много добри снимки за разлика от предшествениците си които са с CMOS сензор!
Попитай във форума Фотография на ДИР-а - там горе долу ще те насочат. Не съм специалист но така и не съм чувал нищо добро за Мустек. Лично аз си взех на скоро Канон А40 и сам страшно доволен, но и цената му е доста по-висока. Не на последно място - виж с какви памети бачка и им провери цената. За 2.1 Мпикс апарат ще ти е нужна мин 64 МБ карта а по-добре 128 Мб(128 Мб карта събира 129 снимки на .Jpg при 1600х1200 резолюция и най-ниска компресия!)
Originally posted by GeniusLoci
Нищо не съм ти казал та да ми държиш подобен тон - казах какви отзиви съм чул...и че нямам личен опит..по-добро обяснение от това- здраве му кажи...
а 2.1 мегапикселовия Photoclip или не си го виждал, или вярваш и ти на чужди приказки за да се произнесеш така...да не го бъркаш нещо с 1.3 мегапикселовия боклук ?
!
Друг път чети какво са писали хората...не почвай директно да ги псуваш...:mad:
Абе ти си явно в дълбоко заблуждение или се мислиш за централната фигура в този форум щом смяташ че съм се обърнал към тебе. Ако погледнеш по внимателно ще откриеш, че съм цитирал първоначално Парадокс-а, който впрочем после каза следното:
Originally posted by PARADOX_sf
Сорри объркал съм апарата!
Щом е с CCD сензор е добър! За това и 2.1 мегапикселовия Фотоклип прави много добри снимки за разлика от предшествениците си които са с CMOS сензор!
От тук нататък сам разбираш че към тебе изобщо не съм се обръщал, а и за в бъдеще нямам намерение.
Поздрави,
БОБО
GeniusLoci
26.01.03 г., 01:14
Абе ти си явно в дълбоко заблуждение или се мислиш за централната фигура в този форум щом смяташ че съм се обърнал към тебе. Ако погледнеш по внимателно ще откриеш, че съм цитирал Парадокс-а, който впрочем каза следното:
От тук нататък сам разбираш че към тебе изобщо не съм се обръщал, а и за в бъдеще нямам намерение.
Поздрави,
БОБО
Дори и не държа повече да се обръщаш към мен....
смятах че това:
"...а не всеки да се изказва "компетентно" без дори да знае за какво става дума..."
ме касае, сори...
Ха-ха-ха!
Щом смяташ че се е отнасяло за тебе значи сам признаваш некомпетентността си.
Но ще поясня още веднъж този път само за теб щото мисля че всички разбраха освен теб.
Парадокска се беше изказал че "апарата е без светкавица", явно го е сбъркал с друг модел. Но понеже го беше казал доста непоколебимо това ме накара да напиша това което си цитирал.
GeniusLoci
26.01.03 г., 05:48
Ха-ха-ха!
Щом смяташ че се е отнасяло за тебе значи сам признаваш некомпетентността си.
Но ще поясня още веднъж този път само за теб щото мисля че всички разбраха освен теб.
Парадокска се беше изказал че "апарата е без светкавица", явно го е сбъркал с друг модел. Но понеже го беше казал доста непоколебимо това ме накара да напиша това което си цитирал.
Май ти споменах да четеш не през ред...
Аз моята некомпетентност си я признах още в първия си пост по темата:
...нямам личен опит...
Но явно ти си некомпетентен по въпроса за Photoclip-а, което пропуснах да отбележа с подобно на твоето злорадо дребнаво заяждане....
За това дали не съм схванал нещо:
...смятах че това:
"...а не всеки да...
Казах "схванах" - ако беше учил достатъчно български език щеше да знаеш кога нещо е в минало време и кога не.....
Ba4o Kiro
26.01.03 г., 12:45
Момци, гледам че започнахте да се карате като... Да не казвам какво!
Я се върнете към въпроса че ще "заключа" темата ако продължавате така! (Малиии... Пак Администраторски произвол ;) )
Б@си, големи хора сте!!!
PEACE...
P.S. Абе GeniusLoci, дай да го пробваме този 2,1Mpix PhotoClip бе. Дай да го видиме че да си го купиме ако е ОК...
HP Photosmart 120 цена 250-300 лв. и е по-добър от всеки Mustek. Казвам го от личен опит.
GeniusLoci
26.01.03 г., 16:15
Ти чуваш ли се какво говориш....120....
Silvina
25.05.03 г., 15:52
Bobo, точно с този апарат нямам опит, но имам един по-стар модел на Mustek - VDC-100. Ужасен е. Снимките са размазани, снимки в стая не излизат добре, не пресъздава точно цветовете... Отначало мислех, че проблемът е в човека зад апарта, но каквито и съвети и начини да пробвах, снимките не станаха по-добри. А когато се допитах до други хора, се оказа, че оптиките на Mustek по принцип били много лоши...
Така е, оптиката е много лоша. Снимкиет не стават на фокус. Трябвало е да използват по широкоъгален обектив. Нали всеки знае че колкото е по широкоъгален обектива дълбочината на фокуса е по голяма. Не случайно обективите на евтините автоматични фотоапарати с лена са с фокусно разтояние 28мм и подобно.
positive
26.05.03 г., 01:29
Originally posted by Ba4o Kiro
P.S. Абе GeniusLoci, дай да го пробваме този 2,1Mpix PhotoClip бе. Дай да го видиме че да си го купиме ако е ОК...
Ами аз и 3.1мп гледам,че има.Някакви впечатления?
Аз много се очудих от тези положителни мнения за photo clip.Не съм пробвал никой от тях но сред любителите фотографи това е синоним на ниско качество.
EDIT:Току що скивах,че се очаква и 4мп да излезе скоро.
http://www.daisymm.com/versions/en_version/index.php?goto=
GeniusLoci
26.05.03 г., 01:44
За Мустека сте мноого прави - дори и някакви с доста мегапиксели снимат все едно са по 1 мр CMOS, та явно са доста гадни..
В сайта на Вали пишеше, че Mustek-a бил със стъклена оптика. Ако това е вярно, би трябвало да правят добри снимки. PhotoClipa e с пластамасова оптика.
BTW: Не съм чувал/виждал апарат със стъклена оптика под $300.
Originally posted by bohu
В сайта на Вали пишеше, че Mustek-a бил със стъклена оптика. Ако това е вярно, би трябвало да правят добри снимки. PhotoClipa e с пластамасова оптика.
BTW: Не съм чувал/виждал апарат със стъклена оптика под $300. И фотоклипа и мустека са със стъклена оптика но това нищо незначи.
deltalink
26.05.03 г., 18:45
Originally posted by Julian
И фотоклипа и мустека са със стъклена оптика но това нищо незначи.
Аре стига глупости
Оптиката е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО В ЕДИН ФОТОАПАРАТ
Здравей първо,
имам модел MDC 3000 и съм много доволен от него.Но съм забелязал един малък или не толкова малък проблем- понякога снимките излизат много тъмни въпреки светкавицата.Снимам втори път и снимката си е ок, мисля че всичко това става заради светкавицата- трябва да снимаш от близко разстояние или да пуснеш Zoom. Снимките стават добри, бих ти препоръчал този модел защото 3500 няма светкавица а това много реже..
С тази 16 мб карта права ~200 снимки на 800x600
3000 и 3500 са по $150 , а 4000 $185 без ДДС. Кое си заслужава ? Може би интерполираните им снимки ?
Авторски права на vBulletin