PDA

Виж пълна версия : dial-up connection failed!

Pentagramm
17.01.03 г., 15:30
Imam si edin prekrasen Mandrake 9.0.... no ne moga da si nastroq dial-up conekciqra. Davam CHAP identifikaciq -- ne 6te , davam PAP -- ne 6te, Terminal based -- ne 6te? kade sum sgre6il?:rolleyes:

QWERTY
18.01.03 г., 19:49
Защо си толкова сигурен, че проблемът ти е там, а не някъде другаде?

Pentagramm
22.01.03 г., 12:01
ами защото всичко друго кето се изисква да се попълни и напише е направено (понеже го разбирам) обаче тва за иднтификацята ми бяга по тъч линията и си мисля че точно там е проблема...

QWERTY
23.01.03 г., 01:32
С кой точно софтуер го правиш това?

Pentagramm
23.01.03 г., 13:22
linuxconfig и после kpppd. Смених и АТДТ на АТДП понеже сум на аналогов телефон, но нещо куца иднетификацията. Просто след вдигането от отсрещната страна звукът от това което си приказват звучи адски странно -- не е като при виндовското "говорене" със сървъра. За това ми се струва, че е идентификацията. какво ще кажеш?
а, ако искаш мога да ти запиша звука от модема да го чуеш...

QWERTY
23.01.03 г., 14:43
Ами на мен ми се струва следното: :rolleyes:

Това, дали ще се използва PAP или CHAP идентификация, няма как да повлияе на звука. Също така ми се струва, че не си на ясно какво означават тези съкращения (пък и ATDT и ATDP).

Остави го на PAP и търси проблема другаде.

Petar_S
23.01.03 г., 23:59
ако имаш и локална мрежа, трябва да махнеш default gw, иначе доста ще го чакаш

JoZ
24.01.03 г., 01:43
Originally posted by Petar_S
ако имаш и локална мрежа, трябва да махнеш default gw, иначе доста ще го чакаш

Това пък какъв "бисер" беше и в каква връзка? Той не пита
"какво да направи след като се свърже защото няма връзка",
а "защо не успяват да се въжат двата модема". Много хубаво
е да не се обаждаш ако не разбираш за какво става дума.

Към Pentagramm: То хубаво си сменил atdt с atdp, а понеже
казваш, че разбираш случайно x3 да си монтирал по пътя, или
по-добре да не ти задавам отговори?

Хехе, представям си qwerty заслушан в mp3 между два модема
и поставяйки диагноза :-)

QWERTY
24.01.03 г., 10:53
Originally posted by JoZ
Хехе, представям си qwerty заслушан в mp3 между два модема
и поставяйки диагноза :-)

:p :super:

Pentagramm: Ти сигурен ли си, че модема въобще набира номер?

Я си кажи настройките дето си ги нацъкал - няма кво да гадаеме.

Pentagramm
26.01.03 г., 01:16
Прави сте. почти нищичко не знам... а си мислех че ще е лесно като на Уин....
Нищо! важното е че срещам поне разбиране и хора готови да помогнат. Ми начи за нацъканите от мен настройки -- ми пращам снапшотове за онагледяване на материала -- Snapshotz.rar и ще ми кажете где ли аджеба съм сбъркал... :insane:

QWERTY
26.01.03 г., 12:07
Ъъъъ... абе съжалявам, ама нямам rar. Ше може ли на zip...

Pentagramm
27.01.03 г., 15:00
!!! Как така нямаш РАР ? леле ти ме доби! Може и на зип, ако това ще ти помогне да ми помогнеш... :) Помогни си сам за да помогне и QWERTY :bow:

QWERTY
27.01.03 г., 16:21
Лелеее... сега пък не се отваря... Ще трябва да го качиш пак.:p

Значи не е нужно да пускаш нов пост - щракни на "edit" (да си редактираш поста), като се зареди виж в долната част на документа имаш опции за атачмънтите - избери "upload new attachment", покажи му файла.

Pentagramm
28.01.03 г., 14:27
Сега вече трябва да стане. Извинявам се за това, че съм пратил три еднакви поста преди това, но нещо сервера отказвше да уплоадне до край зип-а (най-вероятно за тва не се отваря) и да ми покаже че поста е пристигнал на място и аз качвах ли качвах.... но VIVA модераторс!:cool: Добре че са те, та да трият и поправят грешките на смърните.. аи наздраве! :beer:

QWERTY
28.01.03 г., 19:46
Така. Разгледах картинките. На пръв поглед виждам само, че няма нужда от това "p" пред телефонния номер, тъй като в "редактиране на командите на модема" вече е зададено, че ще се набира импулсно (ATDP). Не е ясно как модема интерпретира "p" (при това малка буква) в тези условия, така че по-добре го махни.
За да ти помогна по-нататък, трябва да разбереме какво става при набиране, за да се ориентираме къде е проблема.
След като стартираш връзката какво става? Модема вдига (чуваш ли релето? в този момент се включва и звука, чуваш ли звука "свободно"?). Модема почва да набира. (Чуваш ли релето? Чуваш ли звука "звънене"? Чуваш ли как отсрешния модем вдига? Почват ли да пишят? Чуваш ли хендшейка (редуваши се по-високи и по-ниски "тонове")?). Ако модемите направят връзка се стартира pppd. Той трябва да направи аутентикация и да присвои адреси за шлюз и DNS. (В този момент по модема трябва да "потече нещо" - бързо редуване на пращане и получаване (индикаторите "RD" и "SD", ако модема е външен). ) След като pppd си свърши работата, той вдига мрежов интерфейс (по подразбиране ppp0) - виж, дали такъв се вдига (стартираш ifconfig в конзола). Провери дали са присвоени правилно адреси за шлюз и DNS (ifconfig-a ги изписва). накрая би трябвало ако всичко е наред и пуснеш пинг ("ping адрес" в конзола - примерно "ping www.dir.bg". Спира се с Ctrl+C) би трябвало да получаваш отговори - "reply from dir.bg xxx xxx xxx" (ххх е времето, за което пинга е отишъл и се е върнал).
Проследи внимателно какво става при стартиране на връзката и кажи кое не е така, както съм описал - това ще ни помогне да разберем къде е проблема.
Сещам се друго - под Уиндоус ползваш ли някакъв Дайъл скрипт (properties на връзката -> scripting)?

Pentagramm
31.01.03 г., 03:13
ок! Р-то ще го махна! Относно звуците:
Чува се релето. Отваря телефона, казва тъът тъъъът, почва да набира (с релето -- чат чат и тн.)обаче при хендшейкинга се скапва -- не се редуват ниски с високи ми само като почне -- ниска висока ниска и зацикля на нея.. кофт :(( след това (след около 10ина сек.) дисконект. освен да ти пратя мп3то :) незнам. ще пробвам както го казваш ти, но тва ще е чак като се върна в Дулово, че сега съм зачесал едни изпити... аман ти е системата :)) Резултат 2:0 за мен срещу ТУ-Варна :)) засега.. очаква се развитие... а относно диал-ъп_линукс:аз... очаква се развитието на резултата и мача! Очаквайте ! :rolleyes: