PDA

Виж пълна версия : Нещо много бавно ми се струва...

Valio
14.01.03 г., 13:37
Здравейте,
Отскоро реших да се пробвам със СЕТИ, но ми се струва че много бавно ми смята един WU процесора. Гледам по интернет доста добри времена със същия. Резултатът е 27h and 27min. за един WU. Настроил съм го на скрийнсейвър, но прочетох, че по другия начин (постоянно да работи) е по-бързо. Ясно ми е, че кеша играе голяма роля, но кажете нещо софтуерно за по-бързо смятане. Да си кажа отсега - не ми се пържи процесора на - 1000MHz си е откакто съм го взел.
Значи системата ми е следната:
MB EliteGroup K7S5A
Duron 1000MHz
Win Xp Pro
128 DDR PC2100

Скромно, но ми върши работа.
Дайте някакви Ваши резултати със сходни машини.

А и още нещо - значи ако се включа от името на HardwareBG резултата ще е общ (сборен) за всички така ли? Ще има ли някаде инфо колко съм сметнал само аз и т.н.

Благодаря предварително за отговорите!

Stonefish
14.01.03 г., 13:51
Значе сега през това време играл ли си или нещо друго да си правил? ако отговара е да, тогава значи времето ти е нормално. Един целерон на 366 който се ползва само за интернет и уърд смята унит за под 20 часа. А за по бързо ти трябва да пуснеш конзолният клиент, той намаля с няколко часа времето за смятане. Е, ако смяташ един юнит за 3 часа няма да започне да ти го смята за -1 час :D

Valio
14.01.03 г., 14:55
Ми значи как смятам...
Настроил съм скрийнсейвъра на 1 минута и Stand By на монитора след 15 минути. след това го оставям без никакво друго натоварване цяла вечер. Де да знам....няма никакво друго натоварване! То и ако някой пусне нещо да прави ще спре скрийнсейвъра и няма да се отчита време:(

Metanoia
14.01.03 г., 16:25
А сигурен ли си, че не се отчита време като не работо ScreenSaver-a? Защо не го пуснеш да работи постоянно, дори и когато не е включен ScreenSaver-a? Аз така работих доста време на Дурон 850 + 128 МВ и играх игри и не ми е правило проблеми. Смята за под 10 часа до колкото си спомням. А и наистина решението за конзолния клиент си е доста добро.

По другия въпрос - да, заедно се отчита, но имаше една програма, която може да ти вади само твоята статистика. Или я потърси или някой от по-разбиращите СЕТИ да ти каже... Май беше нещо от рода на SETI Team или... не помня. Да не взема да се изложа!

Valio
15.01.03 г., 13:03
Малеее графичния клиент ми смята за 27 часа, а конзолния за около 4-5! Много голяма разлика бе хора!!! Някой да има идея защо?

morf
15.01.03 г., 15:58
Главно защото ЦПУ-то ти се товари с пресмятането на ония шарени графики :)

Stonefish
15.01.03 г., 17:01
хм, определено разликата си е драстична и не виждам как ще се обясни само с шаренийката... на мене ми е смятало с нормална скорост, след това играя и скороста спада много, което си е нормално, но даже и след като спра играта скороста не се оправя до края си смята така все едно че играя.

Metanoia
15.01.03 г., 17:21
Проблема е единствено в настройките на скрийнсейвъра - пуснат е да смята само, когато е в скринсейвър режим, но когато не е не се спира часовника та за това!