Виж пълна версия : Продават ли се в България прозрачни кутии?
Някой ако знае коя фирма продава в България такова животно да сподели :)
има някакви в Аргус, след около месец щяло да има в Съни компютри http://www.sunnycomputers.biz/
Но ако искаш нещо което наистина си заслужава се обади на Григор
Сори , че се повтарям но не мога да се стърпя да не постна въпросната кутия отново!
По-скоро ме интересува изцяло прозрачна кутия, а не такава с прозрачен отвор отстрани
Леле.... колко прах ще се вижда вътре!:D
GeniusLoci
13.01.03 г., 22:28
След около два месеца ще има масово при нас в hwbg магазина :)
alex_matrix
14.01.03 г., 00:13
Originally posted by stani
По-скоро ме интересува изцяло прозрачна кутия, а не такава с прозрачен отвор отстрани
GeniusLoci каза срока
и говори за напълно прозрачни кутии
дайте някоя снимка на това което ще идва!
alex_matrix
14.01.03 г., 01:29
още не са готови
но ще изглежда нещо като това
http://free.bol.bg/alex_matrix/BT80.JPG
Galin Dimitrov
14.01.03 г., 01:56
Господа това си е мечтата на един живот, само дето ми отворихте работа :-) пак ще си сменям кутията.
GeniusLoci
14.01.03 г., 01:59
Е, само да ги дочакате...:)
Но пък си мисля, че ще си струва, а?
Yovchev
14.01.03 г., 02:06
Изглейда зашеметяващо признавам си.
На каква цена излиза това "бижу" е вапросът и кога ще ги има? :love: :bow:
gaburko
14.01.03 г., 02:12
и аз се нареждам на опашката за една такава...когаа??? :-)
GeniusLoci
14.01.03 г., 02:28
Това все още предстои да се изчисли - има неясноти...но ще положим всички усилия да е в разумни граници...!:D
а горе долу накаква ориентировъчна цифра можеш ли да кажеш, за да почна да събирам от закуски :D
CyPoB_KoKa|\
14.01.03 г., 11:04
Тая кутия от какво е направена-от плексиглас или нещо по-екзотично???
Loshia_NIKJAM
14.01.03 г., 12:58
Леле как ще се дигнат продажбите на MSI с тези кутии, че с тези грозни зелени епокси не става:)
Metanoia
14.01.03 г., 13:07
Originally posted by Loshia_NIKJAM
Леле как ще се дигнат продажбите на MSI с тези кутии, че с тези грозни зелени епокси не става:)
Аз само да се докопам до едно такова да видим дали не става! :ghi:
П.П. Сега ще ме карате и вентилатори с лампички да си купувам... Ех, изнудвачи... :ghi:
abandoned
14.01.03 г., 13:16
според мен кутията требе да е отворена за да можеш да пипаш вътре по секо време и да се охлажда по-добре. А за външния вид
да се вманиачаваш ???
ако ша си ги мерим да пратя снимка на моя звяр с перманентно отгоре захранване и стърчащи отсекъде цици (жици де) ;0)))
а пък повече от 40 $ за кутия в BG условия
е грях !!!
alex_matrix
14.01.03 г., 14:47
в момента още е невъзможно калкулиране на цена
но ще е много достъпна
предвиждат се допълнителни екстри към кутиите
по желание на клиента
така всеки ще може да постигне нещо уникално
но не припирайте толкова:p
очаквайте скоро новини от HWBG
Metanoia
14.01.03 г., 15:32
Само ми е интересно дали ще са наистина добри или ще са просто прозрачни калпави кутии?! И до колкото разбрах ще ги правите вие... ами тогава защо не ги направите малко по-широки и по-дълги от стандартните, че да има повече място?! Едно време кутиите бяха към 25 см. на ширина, а сега са към 20. :( :mad:
Dark Skywalker
14.01.03 г., 15:37
Аз пък не искам прозрачна кутия, докато не почнат да се предлагат прозрачни кутии за захранвания, твърди дискове и CD-ROM устройства. И искам HDD с прозрачни плочи!
:p
Dark Skywalker™
Metanoia
14.01.03 г., 15:41
Originally posted by Dark Skywalker
И искам HDD с прозрачни плочи!
На ІВМ са стъклени, ако ти помага!:D ;)
GeniusLoci
14.01.03 г., 16:08
Не знам на кой му показах линк към сайт - как да си направим прозрачен капака на HDD-то
Мания, ма е опасно за диска...
Извинете ме за тъпия въпрос, но какво ще стане с електромагнитните излъчвания, които се екранират от нормалните метални кутии ? Няма ли да вкарва много смущения тази прозрачна кутия на останалата техника в близост до PC-то ?
Yovchev
14.01.03 г., 16:52
В какви зазмери ще се изработват тези красавици ми е интересно , че ако остане място и някои пейзаж да си лепна :D :D :D :smack:
alex_matrix
14.01.03 г., 16:55
да направим така
за да не изродиме темата :)
какви размери искате на самата кутия
брой вентилатори и разположението им
прозрачни, черни
решетки за тях
очаквам предложения, насоки и моля сериозно да се отнесете към питането
alex_matrix
14.01.03 г., 17:00
Originally posted by GeniusLoci
Не знам на кой му показах линк към сайт - как да си направим прозрачен капака на HDD-то
Мания, ма е опасно за диска...
и аз съм виждал но както разбрах от ръководството не е много безопасно за диска
и повечето хора го правят на дискове от по 600мв
кой ще се навие да му модват 40 GB Barracuda с 50 на 50 вероятност да умре
ако ги направиме всички тези неща
дали още ще ви е толкова интересно
къде остана уникалното във всеки пц
(говорим за модването)
alex_matrix
14.01.03 г., 17:03
Originally posted by core13
Извинете ме за тъпия въпрос, но какво ще стане с електромагнитните излъчвания, които се екранират от нормалните метални кутии ? Няма ли да вкарва много смущения тази прозрачна кутия на останалата техника в близост до PC-то ?
не може да се каже в момента
когато бъде готова ще бъде проверено всичко
Metanoia
14.01.03 г., 17:19
Ширина - 25 см.
Височина - важно е между дъното и захранването да има поне 6-7 см растояние (най-добре 10 и отгоре), а не като при мен - 2-3!
Дължина - харддиска да може да се вади свободно, без да опира до дъното т.е. между гнездото за него и дъното да има по-дълго място, отколкото е дължината на един HDD.
Една дупка за вентилатор отпред и една отзад стигат. Нещо за охлаждане на хардовете може да се измисли също, както и да се направят перките да въртят на 7V, а не на 12, че да вдигат по-малко шум. Естествено ако са на 7V може да има 2 отпред!
Кутията трябва да има 3-4 гнезда за CD-та, 3-4 за хардове, които няма да се използват всички, но поне между хардовете да има растояние, едно място за флопи стига.
Лампички - да, може също, но не е задължително. Ако се сетя още нещо ще кажа!
alex_matrix
14.01.03 г., 17:19
Originally posted by Metanoia
Само ми е интересно дали ще са наистина добри или ще са просто прозрачни калпави кутии?! И до колкото разбрах ще ги правите вие... ами тогава защо не ги направите малко по-широки и по-дълги от стандартните, че да има повече място?! Едно време кутиите бяха към 25 см. на ширина, а сега са към 20. :( :mad:
кутията по проект е със стандартни размери
нещо от рода на
Ш / В / Д
23/42/48 см
според мене в момента не е нужно да е чак толкова широка
към важното е да е по-дълга за да не се получават случаи в които CD-rom-а да опира в някой кондензатор или по лошо в паметта:D
има една подробност която позволява да е по тънка
няма 2 ра ламарина на която да се хваща дъното
просто е излишна
що направо не вземете една кутия от Bean Tech и по стар български обичай да я попрекопирате със някои подобрения и да се оборудваме с такива кутий на "разумна цена" :D
GrigorBG
14.01.03 г., 18:02
zashtoto iskame da narushim tozi obichai...
ALEX, Geniusloci,
Aide da ostavim niakoi podrobnosti za nakraia - neshto kato iznenada... Neka da ima malko "trapka".
Metanoia
14.01.03 г., 18:04
Originally posted by alex_matrix
има една подробност която позволява да е по тънка
няма 2 ра ламарина на която да се хваща дъното
просто е излишна
Така е по-добре! Освен това гнездата за хардовете трябва да бъдат не залепени за десния панел, а за левия, т.е. този, която се отваря (щото така и не мога да науча кое е ляво и кое - дясно).
А за дължината на кутията е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде по-дълга от тези на Codegen, че в моята могат да се сложат на практика 2 CD-ROMa. Иначе се опират в ръба на дъното и не могат да влязат и на половина! :mad:
Ее супер :). Само че и аз имам няколко въпроса. Няма ли тази кутия да задържа повече топлина? Все пак метала май по-бързо поема и отдава топлината. Не знам от какъв материал ще я правите, но как смятате да става поставянето на дъно и т.н. Ако е с винтове няма ли вероятност дупките за винтовете да се ..."прецакат"(надявам се разбирате какво искам да кажа) твърде бързо. Също така здрава ли ще е? Може би ви звучи глупав въпрос, сигурно сте помислили за това, но все пак така като я гледам една прозрачна и ме навяват едни мисли. Не че всеки ден си подмятам или ритам кутията но и това е важно.
Аз лично може би бих предпочел само от едната страна да е прозрачна, но и така става :).
То всичко е супер ама за какъв срок на изпълнение става дума?
Originally posted by GrigorBG
аз просто се пошегувах не го казвам като някакъв упрек и тн. Според мен идеята е супер яка и съм радостен, че още не съм си сменил кутията(защото може да се каже, че в момента почти нямам такава) и ще изчакам с нетърпение резултата :beer:
ombreti
14.01.03 г., 20:42
Originally posted by Dark Skywalker
Аз пък не искам прозрачна кутия, докато не почнат да се предлагат прозрачни кутии за захранвания, твърди дискове и CD-ROM устройства. И искам HDD с прозрачни плочи!
:p
Dark Skywalker™
:) :)
Някой ден може и това да стане! ;)
The Bandit
14.01.03 г., 22:51
Originally posted by Loshia_NIKJAM
Ми аз съм си готов в това отношение :devil:
Иначе идеята е супер, приемате ли pre-order заявки :D
nightyj
15.01.03 г., 00:25
А за тези,които не са от София,бързо към стъкларя.
alex_matrix
15.01.03 г., 01:26
Originally posted by GrigorBG
ALEX, Geniusloci,
Aide da ostavim niakoi podrobnosti za nakraia - neshto kato iznenada... Neka da ima malko "trapka".
grigor e прав
имайте търпение
айде съз здраве
:beer:
GeniusLoci
15.01.03 г., 02:01
Една малка забележка - здрави? - ми то което и да е JNC го пуснете от половин-един метър и гледайте сеир как се сплесква...няма да е така...айде да не издам "фирмена" тайна...;)
squarepusher
16.01.03 г., 07:02
Гнездата за харддисковете да не са от ламарина в никакъв случай, с цел намаляване на шума при работата им. или ако са ламаринени да се обират вибрациите в долният им край (където се свързват към корпуса), примерно чрез еластичен елемент ..
Ами аз също съм готов. Зелен Епокс, лилав Радеон и черен Creative... сега търся жълто флопи, червен CD-Rom и сини кабели... :D
The Penalty
16.01.03 г., 11:25
Originally posted by Stan
Ами аз също съм готов. Зелен Епокс, лилав Радеон и черен Creative... сега търся жълто флопи, червен CD-Rom и сини кабели... :D
Ти това PC на панаир във Факултето ли ще го показваш? :D :D :D
Metanoia
17.01.03 г., 05:54
Originally posted by squarepusher
Гнездата за харддисковете да не са от ламарина в никакъв случай,
А да си чувал, че дисковете на 7200 rpm греят помалко... даже в повечко? Пък ламарината провежда топлината много удобно в случая!
GeniusLoci
17.01.03 г., 06:00
Ма тогава и за Факултето нема да стават:D :p :D
Metanoia
17.01.03 г., 06:10
Originally posted by GeniusLoci
Ма тогава и за Факултето нема да стават:D :p :D
Аре аре... ако се сложи една боядисана в черно ламарина с украса и лампички отгоре. :color:
GeniusLoci
17.01.03 г., 06:32
Аре-аре...ма 150$ нема да дедеш накрая....
Въпроса е да стане достатъчно добра на разумна цена...;)
Originally posted by Stan
продавам акрилни спрейове - цветове по избор:D
яяяя.... в Съни вече ги рекламират
http://www.sunnycomputers.biz/images/ak_clearcase51.jpg
Originally posted by Plam
продавам акрилни спрейове - цветове по избор:D
яяяя.... в Съни вече ги рекламират
http://www.sunnycomputers.biz/images/ak_clearcase51.jpg
Тая кутия изглежда много добре:bow:. Само се чудя с всичките тия вентилатори по нея колко ще струва и дали няма да е много шумна. А и не е ясно дали HardwareBG ще предлага същата?
CyPoB_KoKa|\
17.01.03 г., 15:26
искам я тая кутияяя,искам яяя!!!:love: :boots: :love:
Stilian
17.01.03 г., 15:48
Е защо с такова закъснение решихте да правите прозрачни кутии, точно когато вече съм с нова :( ...
С каква големина ще бъде ??? :rolleyes:
The Penalty
17.01.03 г., 20:50
Originally posted by Stilian
Е защо с такова закъснение решихте да правите прозрачни кутии, точно когато вече съм с нова :( ...
С каква големина ще бъде ??? :rolleyes:
Тва не е за тебе. В тая кутия дъното требе да е или MSI или Gigabyte :D :D :D
Не че моя АБИТ е грозен на цвят ама е далече от хубавото.. За ЕПОКС пък да не говорим :-) :-)
Metanoia
17.01.03 г., 22:58
Е, сега ще ме карате да си сменям дъното само и само да изглежда малко по-красива кутията ми? :smack:
А иначе кутията на сайта на Съни никак не е лоша... само не разбрах защо харда е над флопито и защо няма охлаждане и за него... Пък и сестра ми беше права, че ако й купя такова нещо ще трябва да го чисти по два пъти на седмица...
Originally posted by Metanoia
Е, сега ще ме карате да си сменям дъното само и само да изглежда малко по-красива кутията ми? :smack:
А иначе кутията на сайта на Съни никак не е лоша... само не разбрах защо харда е над флопито и защо няма охлаждане и за него... Пък и сестра ми беше права, че ако й купя такова нещо ще трябва да го чисти по два пъти на седмица...
това с прахта ще е голям чейнч - ...... за сестра ти де:)
Абе не знам защо се оплаквате от прахта. Като я поосветиш малко с 2-3 различни цвята, може да заприлича на нещо - на мух, мухъл, тиня, пръст:) . Таке ще приваде по-автентичен вид на цялята елктроника в кутията.:shock:
:)))
Тая кутия от сайта на Съни струва скромните $150 без захранването, а не знам, но май и вентилаторите не са включени....
И аз я исках, но като разбрах цената....
150?????? :spy:
Каква марка са?
"Aвангардна кутия на фирмата AKASA"
цената си е добра - за запалени баровци и техните дечица;)
какво друго да им предложим?
alex_matrix
19.01.03 г., 02:47
така момчета
много работа ме чака
но ето за тези които искат да си "чупят" хардовете за да се виждат екстрите вътре
http://bp6.com/pics/holodeck2/reviews/hd%20mod/hd.htm
и друго
http://www.bit-tech.net/article/66/2
изглежда ми много опасно
:(
alex_matrix
19.01.03 г., 02:49
Originally posted by Adrian Kamenov
150?????? :spy:
Каква марка са?
150 е само кутията без никакви екстри
всичко е акаса в кутията
без дъно хард и тн
останалото е на акаса
А каква цена ще има въпросното hardwarebg-произведение?
Всички много се точат включително и аз,но ако има подобна цена като на Акасата мисля че доста хора ще се откажат(в това число пак съм аз :rolleyes: ).Та кажете колко приблизително ще излезе та всеки да си прави сметката.
GeniusLoci
19.01.03 г., 03:08
Казахме "разумна" цена...150 долара е много...много..:shock:
alex_matrix
19.01.03 г., 04:20
Originally posted by Adrian Kamenov
А каква цена ще има въпросното hardwarebg-произведение?
Всички много се точат включително и аз,но ако има подобна цена като на Акасата мисля че доста хора ще се откажат(в това число пак съм аз :rolleyes: ).Та кажете колко приблизително ще излезе та всеки да си прави сметката.
цитирам поста си по горе
"в момента още е невъзможно калкулиране на цена
но ще е много достъпна
предвиждат се допълнителни екстри към кутиите
по желание на клиента
така всеки ще може да постигне нещо уникално
но не припирайте толкова
очаквайте скоро новини от HWBG"
weasel4o
19.01.03 г., 16:51
Да ви питам-значи прозрачни кутии-това хубаво.Ама от къде си намирате плексиглас???Щото аз си търса в момента малко да го модна и мойто ПЦ.Само кажете откъде че ми е мъка така не-модната да ми е case-а. :)
alex_matrix
19.01.03 г., 17:40
Originally posted by weasel4o
Да ви питам-значи прозрачни кутии-това хубаво.Ама от къде си намирате плексиглас???Щото аз си търса в момента малко да го модна и мойто ПЦ.Само кажете откъде че ми е мъка така не-модната да ми е case-а. :)
предполагам че ти трябва малко
отиди в Mr Bricolage
там има 50/50см с дебелина 5 мм за 11 лв
а представяте ли си ко ще е ако се напраска тук таме с спрейове.Лудницаааа ;о)
alex_matrix
20.01.03 г., 02:04
Originally posted by pcworm
а представяте ли си ко ще е ако се напраска тук таме с спрейове.Лудницаааа ;о)
зависи от мерака ти :D
Empy2Strah
24.01.03 г., 04:38
Не ми се пускаше нова тема та затова пиша тук.
Един приятел ми педлага да едно дъно от Notebook с Intel 810 чипсет с вградени видео, на дъното има вградени всички глезотиики които може да има един notebook , IR. USB. FireWire, PCMCI, LAN но със стандартен слот за RAM и socket 370 FCPGA и един IDE канал.
Издирих и едно улта малко АТХ захранване 95W 5/6/12 cm.
Та докато си мислех в какво ли мога да събера всичко това и дали мога да използвам нестандартния интерфейс на флопито
и дали има начин да прикача TFT към странните изводи за монитор(има и нормален)
Се сетих че тук се спомена за някакви прозрачни кутии.
Дали ако ви дам всичко в комплект дъно, процесор , захранване HDD, CD-ROM (ако успея от някаде да намера slim ще бъде супер), и охладител който до голяма степен ще определя дебелината.
Дали ще успеете да го съберете в някаква купия по мярка и колко ще ми излезне изработването й?
Ако се получо ще си имам най-уникалното РС в България :) :)
alex_matrix
24.01.03 г., 21:45
Originally posted by Empy2Strah
Не ми се пускаше нова тема та затова пиша тук.
Един приятел ми педлага да едно дъно от Notebook с Intel 810 чипсет с вградени видео, на дъното има вградени всички глезотиики които може да има един notebook , IR. USB. FireWire, PCMCI, LAN но със стандартен слот за RAM и socket 370 FCPGA и един IDE канал.
Издирих и едно улта малко АТХ захранване 95W 5/6/12 cm.
Та докато си мислех в какво ли мога да събера всичко това и дали мога да използвам нестандартния интерфейс на флопито
и дали има начин да прикача TFT към странните изводи за монитор(има и нормален)
Се сетих че тук се спомена за някакви прозрачни кутии.
Дали ако ви дам всичко в комплект дъно, процесор , захранване HDD, CD-ROM (ако успея от някаде да намера slim ще бъде супер), и охладител който до голяма степен ще определя дебелината.
Дали ще успеете да го съберете в някаква купия по мярка и колко ще ми излезне изработването й?
Ако се получо ще си имам най-уникалното РС в България :) :)
1. не виждам никакъв проблем да бъде направено
2. дизайна ще бъде обсъден със тебе за да е уникално
3. но не бихме могли да ти кажем цена докато не ги вкараме всичките мерки в компютъра и не сметнем нещата нужни за направата и
4. ако не бързаш чак толкова пиши на мейла да го обсъдим
alex@hardwarebg.com
Авторски права на vBulletin