PDA

Виж пълна версия : IR & Media Player

JoZ
11.01.03 г., 22:59
Мъча си тук главата с въпрос и предпочитам преди да
продължа да питам.

Имам IR порт вграден в компютъра. На лицевия панел просто
се вижда едно прозорче като приемник за IR на TV. WinXP го
разпознава.

Може ли да се инсталира някаква програма която да позволява
да се контролира с дистанционно Media Player. Неща от рода
на play, stop, pause?

Ако питам небивалици, сори!

gaburko
11.01.03 г., 23:08
абе то, че може - може - и аз исках да направя нещо такова, ама така и така не намерих софтуер. Пише, че си в САЩ - аз си бях взел някакъв generic remote от RadioShack като от там твърдяха, че какъвто и софтуер да намеря, ще работи - още е някъде тука. Гледах преди време една българска фирма предлагаше подобно дистанционно на безбожно ниска цена :-)) - ще поровя да намеря линка.

edit: ето го линка:http://www.mediamax2.com/

абе не може да няма нещо във CompUSA, сега като се сетя, те имаха много подобни джаджи, макар, че това на mediamax мисля да го пробвам, добре че пусна подобна теме, та да се сетя :-))

CMoTaHoTo
12.01.03 г., 01:59
JoZ, както Габърко казва няма да имаш проблем да намериш евтин generic remote в US, относно софтуер, аз лично ползвам с дистанционното на тунера bRemote, малко програмче но е страшно удобно за мен щото се управлява с някакъв елементарен скрипт, но е доста гъвкаво и аз съм си настроил тук всевъзможни опции като си пускам Winampa,TV, FM, спирам си PC-то и всевъзможни други глупости, а в Media Player-a за съжаление още не съм го накарал да прескача по файла, но stop, play i pause не е никакъв проблем :) Има си и кратко упътване как се пише скрипт с примери. Предполагам че и по-добър software има някъде в мрежата, но мен този ме устройва , а и е freeware, т.е. няма да си в нарушение:D . Можеш да видиш review и да си го свалиш оттук: http://www.borgtech.org/bremote/

CMoTaHoTo
12.01.03 г., 02:03
Уф, точно погледнах и видях на страницата им че пише че поддържат само remote които са вързани за тунера, значи на теб няма да ти помогне, sorry. Имам тука и някви други простотии инсталционни, ще погледна дали неще че ти свърши работа.

G-Point
12.01.03 г., 10:32
Originally posted by JoZ
Мъча си тук главата с въпрос и предпочитам преди да
продължа да питам.

Имам IR порт вграден в компютъра. На лицевия панел просто
се вижда едно прозорче като приемник за IR на TV. WinXP го
разпознава.

Може ли да се инсталира някаква програма която да позволява
да се контролира с дистанционно Media Player. Неща от рода
на play, stop, pause?

Ако питам небивалици, сори!
Потърси си GIRDER

Ilian359
12.01.03 г., 14:59
BSPlayer може да се командва с дистанционно. Не съм го ползвал и не знам дали няма да му е нужно нещо друго като софтуер.

JoZ
08.04.03 г., 01:15
Малко обновяване по темата. Ето линк: http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm
Цялото изпълнение е на цена 8-10 кинта, чарковете ги има в
"Пулсатор". 100% работи с всякакви динстанционни. Проверено
лично. Програмирането малко сложно, но се усвоява за ден.

cluster_bg
08.04.03 г., 01:31
Имаше и една схема на www.mladkonstruktor.bg . После wirc (програма, и тя там) и трябва да работи.

JoZ
08.04.03 г., 19:55
Originally posted by cluster_bg
Имаше и една схема на www.mladkonstruktor.bg . После wirc (програма, и тя там) и трябва да работи.
Аааам не говоря за вероятности, а за нещо лично проверено и
като работоспособност, и като цена. Зная, че не съм само аз
човека тук който се интересуваше от подобно нещо. Това с
Млад Конструктор трябвало да работи, прас някакъв линк в
нищото ... изобщо загубено време в общи линии.

cluster_bg
09.04.03 г., 00:16
Е, сори. Лично проверено - дистанционното на тунера ми (Pixel View PlayTV PRO) и SlyDiman SlyControl :super:
Така настройваш каквото си искаш да контролираш, много е яко! Цена на тунера ми? Вече около $35 ;)