PDA

Виж пълна версия : EPoX 8K5A2+"дядото" още го може...

Ba4o Kiro
10.01.03 г., 02:07
Ако имате някакво мнение, въпроси или забележки към ревюто или конкретният модел дънна платка, тук е мястото където можете да го направите...

Ревюто можете да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/Epox/8K5A2%2B/8K5A2%2B01.htm)

alex_matrix
10.01.03 г., 13:45
10x за ревюто
че дядото го може , може го ама то не останаха девойки в нашето село

та така въпроса ми е следния
конфигурацията е сигнатурата ми
по принцип нали дъното не отключва процесора
защо мога до го паля на 10х
нямам много време за тестове
и затова побвах няколко варианта
исках да го пусна на 185 или 200 шина
но не тръгна намалих множителя от биоса на на 9х
пц запали но не зареди нищо - BLANK SCREEN
пробвах няколко различни стойности дадох му волтаж до 1.7
рамта я пуснах на 2.8
не и не
и сега вече неще да тръгне и на 166Х11 - BLANK SCREEN
както си вървеше досега така
100% проблема е в мене но
как така мога да сменям множител без да може дъното да го отключва а процесора е чистак бърсак без екстри

Ba4o Kiro
10.01.03 г., 14:56
Честно да ти кажа не знам какво е станало при теб...
При мен за да "даунклокна" AthlonXP 1700+ (T-bred) до 1600+ се наложи да съединя първият L5 мост, иначе не изкаше да пипа множителя. Може при теб процесора да е с фабрично отключен множител (има такива). Провери дали съответният мост е прекъснат...

alex_matrix
10.01.03 г., 16:10
Originally posted by Ba4o Kiro
Честно да ти кажа не знам какво е станало при теб...
При мен за да "даунклокна" AthlonXP 1700+ (T-bred) до 1600+ се наложи да съединя първият L5 мост, иначе не изкаше да пипа множителя. Може при теб процесора да е с фабрично отключен множител (има такива). Провери дали съответният мост е прекъснат...

довечера ще погледна и пак ще пиша

Mollov
11.01.03 г., 03:48
Дядото определено го може..... до одеве се лигавих с него и новият ми процесор и не оказа никаква съпротива, напротив.... възпомогна ме максимално ;)

XM6002B
11.01.03 г., 13:58
Mollov, otkade se sdobi s tozi zvjar :D Ima li gi v BG veche???
... а има ли ги вече малките T-bred-i по фирмите у нас?
>

King Nothing
11.01.03 г., 19:27
Абе май и преди бях питал, но не се стигна до отговор дали може да се смени лого-то на БИОС-а. Едва ли има някакъв "законен" начин за това, тъй като на сайта на EPoX няма никакъв tool или инфо. Аз хубаво го спирам това фулл-скреен лого, но ако може да се смени с някаква сносна картинка по-ще радва окото.

Ba4o Kiro
12.01.03 г., 19:05
Originally posted by King Nothing
Абе май и преди бях питал, но не се стигна до отговор дали може да се смени лого-то на БИОС-а. Едва ли има някакъв "законен" начин за това, тъй като на сайта на EPoX няма никакъв tool или инфо. Аз хубаво го спирам това фулл-скреен лого, но ако може да се смени с някаква сносна картинка по-ще радва окото.

Може...
Но ще трябва да модваш BIOS-а с CBROM!
На мен лично (въпреки че съм модвал BIOS-и) ми настръхва косата като видя интерфейса на CBROM-а... Потърси из нета (например в Google) нещо от сорта "AWARD BIOS Mod/Modificatin" и ще ти изкара доста резултати. В доста от тях се обяснява точно как да се модне или картинката или Energy Star логого или и двете...

King Nothing
13.01.03 г., 00:37
Правих го това, даже съм с мод-нат биос в момента. Но никъде не се казва какъв е формата на BMP-то в ROM-файла и така пипнешком не ми се пипа. А колкото и да търсих информация за подобно нещо за дъно Epox - нищо не намерих. Е... рано или късно някой дърт майстор ще се сети да направи някав тоол за тая работа ;)

svetlyo
15.01.03 г., 17:06
а за готов утилит забрави, само за цял екран на новите биоси.
макар че мене тая "новост" доста ме дразни - особено като го сравня с макинтош

kamosoft
28.01.03 г., 11:29
Сигурно ли е че най-ниският волтаж е 1.4V, хич не ми харесват дъна които не могат до 1.1V :p

Ba4o Kiro
28.01.03 г., 11:48
Originally posted by kamosoft
Сигурно ли е че най-ниският волтаж е 1.4V, хич не ми харесват дъна които не могат до 1.1V :p

Амииии...
До последният BIOS който съм ползвал (B01) нямаше волтаж по-нисък от 1,4V... Знам го със сигурност, защото си "карах" Palomino-то на 1400MHz@1,4V без перка щот' Sunona-ми (по времето преди Goro :bow: да ми даде Termaltake Smart FAN2) ми пилеше нервите вечерно време...

Честно казано не разбрах дали се еб@в@ш, но ти отговарям ;)...

kamosoft
28.01.03 г., 12:01
Originally posted by Ba4o Kiro
... Честно казано не разбрах дали се еб@в@ш, но ти отговарям ;)...
Не се еб@в@м :) съвсем сериозен съм, дори ме хваща яд понякога че моето дъно А7V333 няма под 1.1V, по принцип и аз обичам да няма перка на радиатора, но това е друга тема :)

Loshia_NIKJAM
28.01.03 г., 18:42
Е ама сте и нагли това да наречете недостатък, а на Гига дъната могат само нагоре да качват:o

Аз си имах ядове с моето, но си ги и реших, но все пак да споделя експириънс.

При синхронна работа на паметта 133/133 само под ХР при тетст на паметта с мемори бандуич или с теста на Аидата вади син екран "хардуер малфункшън"....
При асинхронна рабона 133/166 няма проблем а също така и под Уин МЕ ( с други не съм пробвал).
Проблема се реши със смяна на VIA 4.1 драйвера. Пробвах новия Хипер нещо си беше, но с него е по зле с последния не Хипер всичко и ОК.

Ba4o Kiro
29.01.03 г., 12:41
И Тодор разправяше за същия проблем (а и не само той) при старт на MEM Bench на Sandra-та. При мен (за 3-4 месеца работа (и то никога на стандартни честоти ;) ), не ми е правило такъв проблем. Последно бях с VIA 4in1 4,43 и не съм имал никакви проблеми с това дъно, даже и на 200MHz FSB...
Ма кой знае, може за да съм късметлията (тествах 3 такива дъна, и висчките бяха ОК)...

Loshia_NIKJAM
29.01.03 г., 13:19
В аоаforums имаше доста дълга тема с много такива случай и повечето не можеха да подкарат ХР.
Цялата история е супер странна с това как се дъни само при бенч на рама а в игри и други тестове никакви грижи, а най съм се чудил защо при асинхронна работа няма проблем.
Аз първо се съмнявах в паметта да не дефектирала нещо, но пък на старото дъно нямаше проблем пак с КТ333.

Ba4o Kiro
29.01.03 г., 13:27
И аз четох за този проблем из форумите в нета, но при мен нито веднъж не е имало такъв проблем. А сме сглобили доста компютри с такива дъна (на които задължително се пускат всички бенчове), и не съм имал такъв случай.
Не знам какъв е проблема, но по-скоро ми прилича на "software", отколкото на "hardware" проблем...

Dominion
01.03.03 г., 03:33
Дъното е добро. От вчера съм с 8К5А и се представя много добре. Скоро ще сменя паметта и ще видя до къде ще стигне :) Достоен заместник на предното ми дъно - Soltek 75DRV, дано само и този Epox не се спомине по този начин като Soltek-а. Съжалявам само, че след DRV2 нямаше толкова добри дъна от въпросният производител, иначе все още щях да съм верен на марката Soltek.