Mikis
09.01.03 г., 13:11
Инсталацията е Слакуер 8.1, съответно версията на Qt в системата е 3.0.4. Проблемът е, че не мога да конфигурирам (и компилирам) някой програми, които на теория искат версия по-голяма от 2.2.2. Configure ми дава следната грешка:
checking for Qt...
configure: error: Qt (>= Qt 2.2.2) (libraries) not found. Please check your installation!
$QTDIR връща следното: bash: /usr/lib/qt-3.0.4: is a directory.
Пробвах с ./configure --with-qt-libs=/usr/lib/qt-3.0.4,
както и с ./configure --with-qt-includes=/usr/lib/qt-3.0.4/include,
но няма ефект. Обикновено така правят програми писани за КДЕ2, а тези за КДЕ3 се конфигурират и компилират без грешка. Вчера обаче дръпнах от apps.kde.com една програмка за КДЕ3 (свалячка за нета), която даде същата грешка. Въпроса ми е могат ли програми за КДЕ2 да се компилират под КДЕ3 и защо като иска версия на Qt по-голяма от 2.2.2 не иска да работи с 3.0.4:conf:
checking for Qt...
configure: error: Qt (>= Qt 2.2.2) (libraries) not found. Please check your installation!
$QTDIR връща следното: bash: /usr/lib/qt-3.0.4: is a directory.
Пробвах с ./configure --with-qt-libs=/usr/lib/qt-3.0.4,
както и с ./configure --with-qt-includes=/usr/lib/qt-3.0.4/include,
но няма ефект. Обикновено така правят програми писани за КДЕ2, а тези за КДЕ3 се конфигурират и компилират без грешка. Вчера обаче дръпнах от apps.kde.com една програмка за КДЕ3 (свалячка за нета), която даде същата грешка. Въпроса ми е могат ли програми за КДЕ2 да се компилират под КДЕ3 и защо като иска версия на Qt по-голяма от 2.2.2 не иска да работи с 3.0.4:conf: