PDA

Виж пълна версия : Помагайте, скапа ми се тунера на телевизора JVC

Miki
08.01.03 г., 14:00
Проблема е следния: развали се VHF-mid обхвата на телевизора. Приема, ама картината е като бой на негри в тъмна нощ. VHF-low и UHF си бачкат перфектно. Ясно ми е, че тунера нещо се е прецакал. Питах в няколко сервиза дали могат да ми го сменят и ми отговориха, че тунерите на JVC били цифрови, не можели да се ремонтират(така и не ми обясниха защо!) и стрували някъде около 100 лева :( . Че то по-добре да си купя нов телевизор :mad:
Ако някой знае къде се продават свестни усилватели за кабелна телевизия или външен хипебранд тунер да свирка. Пробвах с един китайски боклук, имаше известно подобрение на някои програми, но пък други се поразвалиха.
Наистина ли тунера не може да се поправя?
ТоНи, помагай братче, телевизора иначе е много запазен и не си заслужава да го сменям (да не говорим, че няма и излишни пари за целта) . От друга страна така също не си е работа - хваща само половината програми на кабелната - по закона на Мърфи най-свестните са именно на VHF-mid обхвата :mad:
Модела не го помня, 21 инчов мултисистемен е, G-series от 95 год.

Dark Skywalker
08.01.03 г., 15:01
Докато чакаме експертната помощ на ТоНи, защо не пробваш да отвориш тунера и да поогледаш за избили електролитни кондензатори... колкото и да е цифров този тунер, без тях не може, а и осем години са напълно достатъчно да се появят дефекти.

А тия дето са отказали да ти ремонтират телевизора без даже да го погледнат... егати сервизите!

Желая ти успех!

Dark Skywalker™

The Penalty
08.01.03 г., 17:45
Originally posted by Miki
Ако някой знае къде се продават свестни усилватели за кабелна телевизия или външен хипебранд тунер да свирка.

При нас в ДИАНАБАД кабелджийте (Центрум Груп) продават едно таква устройство, което им служи и за декодер на HBO.
С дистанционно е, хипербанд, 200 позиции (ако не се лъжа) ама и цената му си я бива - 150лв. :D :D :D