Виж пълна версия : търся Windows Me
Empy2Strah
08.01.03 г., 04:33
Помогнете.
Реших да си преинстлирам оперционната система на notebooka Win ME - машината е Compaq Presario към нея има OEM лиценс за Win ME, но инсталационен диск няма.
Намерих някакъв пирадски, но не става кода от Compaq-ка не работи трябва ми оригинален Win ME - с допълненията му там.
Ако няко миже да ми услужи, ще съм му много признателен. ще му дам празни CD да ми го запише ако трябва и пари ще дам.
Мерси.
Аз съм слагал пиратски МЕ на ноутбук - СОНИ ВАЙО - стана, но чак след като изрових стотина серийни номера на МЕ от
www.astalavista.com и ги пробвах един по един. Един от всичките стана, не стотния естествено:D
Guardian
08.01.03 г., 11:51
Погледни във guardian@FTL
Empy2Strah
08.01.03 г., 16:24
Originally posted by Guardian
Погледни във guardian@FTL
това как да го разбирам , more info :)
Cephas номера не е да намеря сериен номер , а да намеря инсталация която да сработи с оригиналния. Работата е там че с този ключ се зареждат разни tools i drivers специфични за Compaq, IE то също е различно, има и Compaq windows update който автоматично търси драйвери и ъпдейти на страницата на Compaq. Схванали каква ми е болката.
Guardian
08.01.03 г., 17:14
по-горе казваш че ти трябва оригинален Windows, а не Windows който да работи със серийният номер който имаш, все пак в посочената директория на free.techno-link.com има ей това нещо ако ти върши работа:
Windows Millennium Edition v4.90.3000.2 (c) Microsoft
This is the full retail version of Windows Me. It can be installed in all ways, clean, upgrade over 95/98, et
Empy2Strah, При Сонито имаше отделен диск със специфичните за ноутбука инструменти, а липсваше ОС (бе не липсваше, ами онзи на когото беше лаптопа го беше загубил). Съжалявам, че не ти бях от полза.
Аз до колкото знам Win Me сам си слага номера . Е аз имам два диска - единия си го слага сам , а другия си иска номер , много странно .
Empy2Strah
09.01.03 г., 03:00
Originally posted by Guardian
]Windows Millennium Edition v4.90.3000.2 (c) Microsoft
This is the full retail version of Windows Me. It can be installed in all ways, clean, upgrade over 95/98, et
Toчно с този се борих но неще да тръгне с моя Cd-key.
Oще събирам варианти. Май ще събера 2-3 инсталационни варианта и ще видя кой ще тръгне с моя код.
Ba4o Kiro
09.01.03 г., 12:58
Originally posted by Empy2Strah
Toчно с този се борих но неще да тръгне с моя Cd-key.
Oще събирам варианти. Май ще събера 2-3 инсталационни варианта и ще видя кой ще тръгне с моя код.
Варианта да намериш дистрибуция която върви с твоя код е доста малък, да не кажа нулев!
Интересното при лаптопите и диска с OS-а който върви с тях напоследък е, че обикновено диска с Windows е имидж на вече инсталирана и конфигурирана операционна система, пригодена за съответният модел, включваща всички драйвъри необходим софтуер и т.н...
При инсталация от диска се случва следното - един бърз Format C: и в последствие - копиране на имиджа. Поне така беше с 20-тина лапропа Toshiba, Compaq, Sony и Gericom които съм оправял напоследък...
Направено е като за "дебили"... Слагаш диска в CD-то, натискаш определен клавиш или клавишна комбинация при BOOT на машината и инсталацията започва автоматично. Без да те пита нищо, евентуално може да се поинтересува за CD-key но понякога и това не става... След около 30мин. имаш напълно работещ компютър но всички по-стари файлове от "C:" са заминали във вечните ловни полета...
По добре си инсталирай Win2K/XP на този лаптоп. Ще ти "захване" всички устройства сам (освен ако не е хипер модерен модела), а и смея да твърдя че ще си по-доволен от Win2K/XP отколкото от Me-e-e-e :). Единственият проблем е че машината е добре да има поне 128MB RAM и 300MHz процесор...
Другият вариант е - влизаш на страницата на Compaq, виждаш какъв точно хардуер има в този модел, сваляш си необходимите драйвъри и програми (би трябвало да ги има на страницата на Compaq) и в последствие си инсталираш Windows-а от най-обикновен "пиратски" диск със съответният "пиратски" код...
Pentagramm
09.01.03 г., 13:09
skoro prez mene mina edin takuv karasiv WIN ME... iska ti CD key, ti mu pi6e6 PROIZVOLNA kombinaciq i vsi4ko e tok i jica. Na men mi varve6e bezproblemno do momenta, v koito ne re6ih da si upgrade-na WINDOWS-a na XP. e togava se slu4i bozata.. no tova e tema na drug tread... ta ako se interesuva6 ot nego moga da se obadq tuk tam i da ti go namerq ::)) streetmaster@abv.bg
Salve!
Originally posted by Empy2Strah
към нея има OEM лиценс за Win ME
Strah, ти нали чу, че лиценза важи само срещу представяне на фактура и холограмен стикер. Тези документи имаш ли ги? Ако ги нямаш по-добре не го носи този лаптоп в офиса на Майкрософт :p ;)
Empy2Strah
11.01.03 г., 02:34
Значи твърдите че трябва да има диск с "инсталация" на ОС към notebooka?
Защото аз нямам такова нещо . Мисля, че това беше на pattion на диска (d:/sistem.sav) ама аз му таковах онаковата :(
Както и да е намерих инсталация която тръгна с моя код, изтеглих от страницата на Compaq всички налични драйвери за тоя notebook и сега...
1. особенност мрежата преди беше на 10 Мбитсега и работеше сега е на 100Мбит , но немога да копирам никакъв файл по нея, казва ми "файла не съществува или пътя е твърде дълиг" ??? явно нещо драйвера не е наре, това е Comdo устройство modem/NIC , бях убеден че проблем е в драйверите но модема работи перфектно ????
2. Няма никъв power manager монитора не минава в screen saver и не се изключва нищо, без значение какви са настройките. Забелязах че чипсета е VIA , та се чудех дали да не заредя via4in1 , дали има шанс да се оправи.
3. Заредих всичко изтеглено от стрницата на Compaq за този модел и сега машината забива след рестарт, а като тръгне увисва след ma 3 min :( :(
Empy2Strah
12.01.03 г., 16:03
като заредя драйверите на звуковата карта компа забива при рестарт ?
като изтрия звуковата от device managera , се рестартира коректно , но после пак си я намира и наново ??? :(:(
Авторски права на vBulletin