PDA

Виж пълна версия : търся Windows Me

Empy2Strah
08.01.03 г., 04:33
Помогнете.
Реших да си преинстлирам оперционната система на notebooka Win ME - машината е Compaq Presario към нея има OEM лиценс за Win ME, но инсталационен диск няма.
Намерих някакъв пирадски, но не става кода от Compaq-ка не работи трябва ми оригинален Win ME - с допълненията му там.

Ако няко миже да ми услужи, ще съм му много признателен. ще му дам празни CD да ми го запише ако трябва и пари ще дам.

Мерси.

Cephas
08.01.03 г., 11:38
Аз съм слагал пиратски МЕ на ноутбук - СОНИ ВАЙО - стана, но чак след като изрових стотина серийни номера на МЕ от
www.astalavista.com и ги пробвах един по един. Един от всичките стана, не стотния естествено:D

Guardian
08.01.03 г., 11:51
Погледни във guardian@FTL

Empy2Strah
08.01.03 г., 16:24
Originally posted by Guardian
Погледни във guardian@FTL

това как да го разбирам , more info :)

Cephas номера не е да намеря сериен номер , а да намеря инсталация която да сработи с оригиналния. Работата е там че с този ключ се зареждат разни tools i drivers специфични за Compaq, IE то също е различно, има и Compaq windows update който автоматично търси драйвери и ъпдейти на страницата на Compaq. Схванали каква ми е болката.

Guardian
08.01.03 г., 17:14
по-горе казваш че ти трябва оригинален Windows, а не Windows който да работи със серийният номер който имаш, все пак в посочената директория на free.techno-link.com има ей това нещо ако ти върши работа:

Windows Millennium Edition v4.90.3000.2 (c) Microsoft

This is the full retail version of Windows Me. It can be installed in all ways, clean, upgrade over 95/98, et

Cephas
08.01.03 г., 17:27
Empy2Strah, При Сонито имаше отделен диск със специфичните за ноутбука инструменти, а липсваше ОС (бе не липсваше, ами онзи на когото беше лаптопа го беше загубил). Съжалявам, че не ти бях от полза.

IPOC
08.01.03 г., 21:11
Аз до колкото знам Win Me сам си слага номера . Е аз имам два диска - единия си го слага сам , а другия си иска номер , много странно .

Empy2Strah
09.01.03 г., 03:00
Originally posted by Guardian
]Windows Millennium Edition v4.90.3000.2 (c) Microsoft

This is the full retail version of Windows Me. It can be installed in all ways, clean, upgrade over 95/98, et

Toчно с този се борих но неще да тръгне с моя Cd-key.

Oще събирам варианти. Май ще събера 2-3 инсталационни варианта и ще видя кой ще тръгне с моя код.

Ba4o Kiro
09.01.03 г., 12:58
Originally posted by Empy2Strah
Toчно с този се борих но неще да тръгне с моя Cd-key.

Oще събирам варианти. Май ще събера 2-3 инсталационни варианта и ще видя кой ще тръгне с моя код.

Варианта да намериш дистрибуция която върви с твоя код е доста малък, да не кажа нулев!
Интересното при лаптопите и диска с OS-а който върви с тях напоследък е, че обикновено диска с Windows е имидж на вече инсталирана и конфигурирана операционна система, пригодена за съответният модел, включваща всички драйвъри необходим софтуер и т.н...
При инсталация от диска се случва следното - един бърз Format C: и в последствие - копиране на имиджа. Поне така беше с 20-тина лапропа Toshiba, Compaq, Sony и Gericom които съм оправял напоследък...
Направено е като за "дебили"... Слагаш диска в CD-то, натискаш определен клавиш или клавишна комбинация при BOOT на машината и инсталацията започва автоматично. Без да те пита нищо, евентуално може да се поинтересува за CD-key но понякога и това не става... След около 30мин. имаш напълно работещ компютър но всички по-стари файлове от "C:" са заминали във вечните ловни полета...
По добре си инсталирай Win2K/XP на този лаптоп. Ще ти "захване" всички устройства сам (освен ако не е хипер модерен модела), а и смея да твърдя че ще си по-доволен от Win2K/XP отколкото от Me-e-e-e :). Единственият проблем е че машината е добре да има поне 128MB RAM и 300MHz процесор...
Другият вариант е - влизаш на страницата на Compaq, виждаш какъв точно хардуер има в този модел, сваляш си необходимите драйвъри и програми (би трябвало да ги има на страницата на Compaq) и в последствие си инсталираш Windows-а от най-обикновен "пиратски" диск със съответният "пиратски" код...

Pentagramm
09.01.03 г., 13:09
skoro prez mene mina edin takuv karasiv WIN ME... iska ti CD key, ti mu pi6e6 PROIZVOLNA kombinaciq i vsi4ko e tok i jica. Na men mi varve6e bezproblemno do momenta, v koito ne re6ih da si upgrade-na WINDOWS-a na XP. e togava se slu4i bozata.. no tova e tema na drug tread... ta ako se interesuva6 ot nego moga da se obadq tuk tam i da ti go namerq ::)) streetmaster@abv.bg
Salve!

QWERTY
09.01.03 г., 13:28
Originally posted by Empy2Strah
към нея има OEM лиценс за Win ME

Strah, ти нали чу, че лиценза важи само срещу представяне на фактура и холограмен стикер. Тези документи имаш ли ги? Ако ги нямаш по-добре не го носи този лаптоп в офиса на Майкрософт :p ;)

Empy2Strah
11.01.03 г., 02:34
Значи твърдите че трябва да има диск с "инсталация" на ОС към notebooka?
Защото аз нямам такова нещо . Мисля, че това беше на pattion на диска (d:/sistem.sav) ама аз му таковах онаковата :(

Както и да е намерих инсталация която тръгна с моя код, изтеглих от страницата на Compaq всички налични драйвери за тоя notebook и сега...

1. особенност мрежата преди беше на 10 Мбитсега и работеше сега е на 100Мбит , но немога да копирам никакъв файл по нея, казва ми "файла не съществува или пътя е твърде дълиг" ??? явно нещо драйвера не е наре, това е Comdo устройство modem/NIC , бях убеден че проблем е в драйверите но модема работи перфектно ????
2. Няма никъв power manager монитора не минава в screen saver и не се изключва нищо, без значение какви са настройките. Забелязах че чипсета е VIA , та се чудех дали да не заредя via4in1 , дали има шанс да се оправи.
3. Заредих всичко изтеглено от стрницата на Compaq за този модел и сега машината забива след рестарт, а като тръгне увисва след ma 3 min :( :(

Empy2Strah
12.01.03 г., 16:03
като заредя драйверите на звуковата карта компа забива при рестарт ?
като изтрия звуковата от device managera , се рестартира коректно , но после пак си я намира и наново ??? :(:(