Виж пълна версия : boot from floppy!
Pentagramm
08.01.03 г., 01:25
imalo edno vreme edno mom4e deto si slojilo XP.. (po skoro sled neuspe6en upgrade na ME si go sloji na4isto, no tva e druga tema) ta sled koeto mnogo mu dotrqbva na tova mom4e dobriq star 98 (!!!!!!) i re6i da si go sloji i nego.. oba4e kvo stana? boot from floppy -- oba4e TARATANCI! nqma. uvisva i myl4i... myl4i i visi! vikam si -- ai da probvam s druga sys disketa -- rezultata be s konstanten uspeh, uvi! slojih si i Mandrake 9.0 -- pak sa6tata rabota -- ne 6te i ne 6te da bootva windowski disketki... :( probvah i sys sistemno CD -- pak visi, abe napravo umira.... ako moje nekoi da mi dade advice da go dava 6tot sum mnogo bolen otkak se slu4i! 10x hora dori i da ne mi pomognete !! Nazdrave!
А ти как по-точно се опитваш да бутнеш от дискета и системна ли е дискетата?
Pentagramm
08.01.03 г., 02:09
disketkata e sistemna -- i na ME sys diketka, ina 98 i na 98SE -- ne stava i ne stava -- mamamui KON! det sa vika =o]
Кажи по точно какво значи не бутва компа? Не зарежда изобщо ли, прави ли POST, не си виждаш драйва ли? Ако не си виждаш драйва - да не би случайно файловата ти система да е NTFS?
Ba4o Kiro
08.01.03 г., 16:06
Файловата система на HDD-то няма връска с това дали компютъра ще успее да "boot"-не или не от дискета или от "bootable" CD!
Виж в BIOS-а дали правилно си задал от къде да "boot"-ва системата! Ако ти е по-ново дъното мястото в BIOS-а от където се прави тази настройка би трябвало да изглежда горе долу по следният начин:
Влизаш в "Advanced BIOS Features" и там правиш следните настройки:
First Boot Device - Floppy
Second Boot Device - CD-ROM
Third Boot Device - HDD-0
Също така провери дали си задал на системата че има FDD устройство и/или FDD контролер!
P.S. Ако мислиш да сложиш Win98 след WinXP и да направиш "Dual Boot" система по-добре забрави!
Когато искаш да направиш "Dual Boot" първо се инсталира Win95/98 и след това WinNT/2K/XP. Обратният начин не става...
Да, това е ясно, но той не казва какво точно прави РС-то му. Ако бутнеш от дискета и имаш само един дял с NTFS, тогава изписва един списък с възможни причини защо ти го няма драйва. Това имах предвид.
Snickers
08.01.03 г., 18:38
Я кажи пробвал ли си със Start-up дискета
Pentagramm
09.01.03 г., 00:34
10x na vsi4ki opitali se da mi pomognat! qvno ne6tata sedqt taka kakto kaza Ba4o kiro: Ако мислиш да сложиш Win98 след WinXP и да направиш "Dual Boot" система по-добре забрави! taka 4e nai dobre 6te e da si zatriq vsi4ko s edin huuuuubav format i dual boot nanovo. a za nerazbralite povtarqm: sistemna e disketkata deto se my4a da q podkaram -- edna takava deto q pravi6 za da moje6 da vleze6 pod DOS za da:
1. si install-ne6 windOwS
2. si formatne6 nekoe i drugo ustroiswo
3. fdisk-ne6 HDD-to
i t.n.
ina4e linux-ka BOOT disketka i linux-ka install disketka varvqt. no qwno problema e v samite windowski gluposti!
i o6te vednuj -- BLAGODARQ za tova 4e otkliknahte!
SALVE!
Авторски права на vBulletin