PDA

Виж пълна версия : Някой друг свеж мод...

katmenbg
30.05.05 г., 12:13
Здравейте всички,
имам 3-4 мода,които направих на скоро и до няколко дена ще пусна някоя друга темичка да ги видите :D
Последния ми мод се съдържа в това,че мога да си пускам или спирам компа само чрез клипче от телефона ми...другият е пак със същия смисъл,но компа се пуска чрез дистанционно от аларма на кола...съответно и алармата е в компа..!

Как ви звучи...ако имате интерес ще се постарая още утре да ги пусна..!

П.П.-Повече инфо във темичката.

nickulus
30.05.05 г., 12:20
ми аз се интересувам от тва как си направил да се пуска и спира компа от телефона?

ionstorm
30.05.05 г., 13:24
Е-е, ето нещо ново. Давай да видим. :)

PepiX
30.05.05 г., 14:14
Май-май бая си се занимаваш с електроника..

и аз бих си направил това с клипването ако можех --- звучи много добре..

V I P E R
30.05.05 г., 14:27
Давай давай ... заинтригува ме :).

Ако може да се направи направо отдалечен контрол на компа от телефона ще е супер :D

Vitkur
30.05.05 г., 14:36
Има подобно нещо, което съм пробвал с моя T610 + блутуф адаптер на компа -> floAt's Mobile Agent (http://myt610.lasyk.net/preview/2045/1130543043/T610-Software-Windows-floAt's-Mobile-Agent--0.11.16.html) и тук (http://fma.sourceforge.net/index2.htm) Освен за мениджмънт на контактите и разговор от ПЦ, може да се управлява компа от телефона. Някои от основните функции като - Shut down, управление на курсора на мишката с джойстика на телефона, пускане на мултимедийни файлове, браузване по диска и т.н.

"T610.
You can control the PC from the phone. Unlike other remote controllers, you have here a menu appearing on your cellphone. You can scroll up and down the menu using the joystick.

-You can move the mouse pointer using the joystick, right and left click, select and click anything. This requires you to look at the computer monitor so you can see where to move the pointer.

With the following features, you can switch off the monitor to save power, since a menu appears on the cellphone.
-You can switch off, hybernate or put on stand by the computer from the phone.
You have a menu on your phone saying "hybernate", "turn off", "stand by". You scroll with the joystick, and press to select.
-You can run and control more than 10 different popular programmes from the cellphone. The most controllable is the popular music and video player "winamp version 2 and 5".
I have several songs and DivX movies in an external 120GB USB harddrive, organised in playlists: frank sinatra, julio iglesias, celine dion, adult movies, action movies, etc...
On the cellphone accessory menu, I select FMA, winamp, select playlist, action movies, I am presented with the list of action movies in my playlist (all this appear on the cellphone!), select "terminator 3", and it starts playing on my 17 inches flat screen computer monitor. The same for music. You can select to turn "shuffle" and "repeat" on and off from the phone.
You can off course play, pause, select previous or next track.
You can change the volume, and see the volume slider move left and right on winamp.

I can control WinDVD, turn subtitles on and off, full screen on and off, select a chapter, change the volume.

With bluetooth, all this can be done while you are not in the same room with the computer. This is real, I am doing it everyday."

100% има подобни софтуери и за други марки/модели.

Дай данни за това как ти си го осъществил - заинтересова ме (и други)

hybaveca
30.05.05 г., 14:40
:yeah: Това трябва да се види.

katmenbg
30.05.05 г., 16:38
Здравейте,
идеята ми дойде докато бях на кафе с един приятел (от форума "sony_87"),който докато си говорехме и се впускахме във разговори за "почти" невъзможни неща от сорта на:"да си работиш на компа от GSM-a" до това да го пуснеш или изгасиш от него!Та той ми вика:
...все едно да си пуснеш компа както си седим тук със GSM-а...
И тогава ми дойде идеята...На другия ден отидох до един магазин и си взех реле на 3v,което вързах към изходите за моторчето за вибрацията.

http://sgsag-sf.hit.bg/sxema.JPG

http://sgsag-sf.hit.bg/STA50081.JPG

http://sgsag-sf.hit.bg/STA50080.JPG

http://sgsag-sf.hit.bg/STA50079.JPG

снимка в кутията (http://sgsag-sf.hit.bg/STA50099.JPG) (950кб)

Релето е вързано успредно на 2-те жички на копчето за пускане и спиране на ПЦ-то....във следствие като всичко е вързано (което е просто да стане) при клипване на телефона,който е към ПЦ-то(той седи на режим вибрация) се пуска ток към релето то щраква и дава контакт,следователно все едно се натиска бутона.С две думи така става всичко.В момента телефона се захранва от собствената си батерия, но до няколко дни ще взема съпротивление(изчислено точно до 3.6V)и ще го захранвам от stand-by режима на захранването...

Естестено си има и недостатъци:
1.Тябва 1бр. излишен телефон.
2.Карта към него(на ваучер).
3.Никой да не ти знае номера.

...та,ако само ти си знаеш номера добре,Но пак може да стане фал и някой да сбърка и да ти клипне :( кофти...
Още не е напълно готово щото имам идея да е на стойка...

На мен лично ще ми върши работа въпреки риска...докато съм в час по Информатика и ми трябва нещо да видя на ПЦ-то ми просто клипвам,чрез "TightVNC" влизам вътре и готово(мрежата на училището и тази у дома е на един и същи LAN доставчик :) )...после го гася.Друг случай...някой приател ако има работа на компа ми ми праща СМС и му го пускам.Нялагало ми се е,или пък бързам и докато се качвам с асансъора клипвам и докато се кача е заредил.
Вече имам 1-2 оферти от приятели да им направя така ПЦ-тата,което ме радва.

Някои от вас ще го харесат,други не...така че даите мнения и предложения за подобни измишлиотини :)

Cenzor
30.05.05 г., 17:05
Естестено си има и недостатъци:
1.Тябва 1бр. излишен телефон.
2.Карта към него(на ваучер).
3.Никой да не ти знае номера.

...та,ако само ти си знаеш номера добре,Но пак може да стане фал и някой да сбърка и да ти клипне :( кофти...
Още не е напълно готово щото имам идея да е на стойка...

За да избегнеш излишните клипвания и прочие досадници и само ти да можеш да го управляваш можеш да си намериш телефон на Ericsson /SE , и там (в почти всички) има accepted callers - и само при позвъняване от тях телефона "звъни", на всички извън този списък им дава заето!
Алкател имат подобна функция - да звъни само при повикване от човек от телефонния указател.

Apocalypse
30.05.05 г., 17:12
ауу е това е супер направо. Много ми хареса. От одавна се чудех как може да се направи така че с позвъняване да ти се вкючи компютъра. Супер. Определено трябва да го пробвам.

PepiX
30.05.05 г., 17:23
Не те ли притеснява евентуално въздействие на GSM-а върху електрониката в компютъра ти?

BTW: Защо пък точно на вибрация трябва да е?

katmenbg
30.05.05 г., 17:50
ДО "Cenzor":
мерси за инфото...ще потърся такъв телефон и ще се получи добре,а и си мислех да се смени номер на СМС центъра та да се избегне СМС от оператор примерно.
До"PepiX":Относно вълните на Джи-Ес-Ем-а съм го мислил..знам че има риск,но пък и без това моя телефон често е до или над ПЦ-то..със ЛЦД-ТФТ дисплей съм и няма видим ефект от телефона.

Executor
30.05.05 г., 18:10
Идеята е много добра и реализацията също си я постигнал :) Обаче наистина GSM малко или много смущава електрониката. Има вероятност да започне да забива. Но все пак си струва риска :p :D

Phantom
30.05.05 г., 18:11
Един приятел пък беше направил така че като си кликне на домашния да се включва компа-става с обикновен дайъл ъп модем, но не знам точно как-предполагам с нещо като wake on lan или нещо от сорта. За съжаление така всеки, който ти звъни ще пуска компа, но пак е решение а и сигурно повечето от вас имат модеми:)

katmenbg
30.05.05 г., 18:21
По случй темичката намерих интересно инфо и програмка към него.Става дума за "дистанционен софтуер за мобилни телефони":
http://www.download.bg/prg_view.php?id=29612
Мен лично много ми хареса като го видях,но както повчето екстри и това се плаща :mad:
Дано на някой му свърши работа :)

barfli
30.05.05 г., 20:03
Не те ли притеснява евентуално въздействие на GSM-а върху електрониката в компютъра ти?

BTW: Защо пък точно на вибрация трябва да е?

Като се махне моторчето и няма да вибрира.

deathkiss
30.05.05 г., 21:56
Ееее това е супер яко , като идея и като реализация.Нямам думи просто. :D :D :D
Ако имаш възможност да направиш клипче как го пускаш с ГСМ-а ще е много добре,за да го видим.

Elvis
30.05.05 г., 23:07
Много свежа идея наистина :clap:
А телефона не е задължително да е в PC-то (ако наистина има отрицателен ефект). Може да се изкара един молекс със четрижилен кабел - най-тънкият възможен (две за захранването на телефона и две за "сигнала" управляващ релето - вибрацията). Същото правиш и с телефона, само че с по-дълъг кабел за да може да го отдалечаваш от кутията си. Така когато си поискаш, ще може да го изключваш от молекса (не че е от голямо значение тази екстра :) ) и дори ще може да си ползваш GSM-а, дори когато е включен към PC-то :hammer: (ако не те притеснява, че ще ти видят номера, но той май можеше да се скрива).

ПП: Лично мен ме дразни, когато много кабеляк излиза от PC-то, но то и без това са толкова много че няма да се забележи един в повече. Е подмятащият се GSM на пода няма начин да не бие на очи, особено ако е силно обезобразен :)

ПП: Просто от любопитство!!! На този принцип ли се правят бомбите задействани с GSM, или там има друга хватка?

katmenbg
30.05.05 г., 23:42
До "PepiX":
При вибрацията,защото от там взимам ток като звънна на телефона...нали по принцип вибрара,а сега ще цъка релето!Ти имаш ли друга идея..?Аз мислех чрез платка която реагира на звук(като тези дето са на някои лампи чрез пляскане с ръце) и като телефона позвъни с определен тон зададен в композитора да реагира дадената платка и да даде контакт на копчето,но е много по-сложно.

До "Elvis":
Да до колкото знам така става с активирането на някой бомби...клипваш на бомбата и Буууууум :D :D :D

Относно това че е вутре...еми просто да не ми пречи и да ми стърчат жици..още не е 100% готово.

PepiX
31.05.05 г., 00:41
Ами аз реших, че е по-така да се върже паралелно на говорителчето на телефона... (но пък ако почне да ти бипка за свършила батерия ще е весело...)

Elvis
31.05.05 г., 01:27
Ами аз реших, че е по-така да се върже паралелно на говорителчето на телефона... (но пък ако почне да ти бипка за свършила батерия ще е весело...)
Ама то на говорителчето май не се подава постоянно напрежение и в зависимост от мелодията може да се "разцъка" електромагнитното реле (това не е добре според мен).
Въобще не съм убеден в това което казах, но е възможно. Вибрацията е по-доброто решение ако се прави от моторче, защото доколкото знам при някой модели на SONY вибрацията се постигала с инфра-звук от говорителчето.

ПП: А за активирането от звук, гледах някъде китове за сглобяване на "Акустично реле", но не си спомням къде точно, май някакъв БГ е-магазин за електронни чаркове. Преди години си бях купувал и правил такова (не е с много части) и ефекта е, че като викнеш на един говорител от слушалка на телефон и светва една лампичка за около секунда. То би било хубаво да си пуснеш PC-то с някакъв крясък, но някой като си запали "дарака" пред блока и ще ти го пуска :)

web
31.05.05 г., 01:40
:super:
Е това е нещо революционно, дори не ми е минаво през акъла че може да се направи. Единствения недостатък който ме спира да го направя е че трябва един излишен гсм с карта :rolleyes:.

katmenbg
31.05.05 г., 12:44
Ето клипчето със пускането на компа по този начин:
ftp://195.85.215.210/Upload/New%20Folder/STA50100.AVI

Phantom
31.05.05 г., 16:15
Един въпрос-нали моторчето вибрира на интервали? А как след първата вибрация компа като се включи на втората не се изключва?

katmenbg
31.05.05 г., 16:25
Еми просто не задържам толко че да "извибрира" втори път и не се гаси (клипвам).

deathkiss
31.05.05 г., 17:45
Mерси за клипчето.Много добре е станало.с две думи:Нямам думи,
с една - ХИЧ. :bow: :bow: :clap: :clap: :headbang:

asdasdasd
01.06.05 г., 13:03
Амалелелелел...:D Вие сте откачени :) Като за начало ще кажа ,че оня с БОМБАТА най ме искефи :D А за този гений със ГСМ-а мога само да кажа - Sick Brain :D

Ааа я си кажи номера :ПлезЗ да ти звънкам от време на време :D

sony_87
01.06.05 г., 17:39
Амалелелелел...:D Вие сте откачени :) А за този гений със ГСМ-а мога само да кажа - Sick Brain :D

ха бедна ти е фантазията колко е болен мозък! :D Екста стана Марто...днес ти зех съпротивления и ще вържем телефона към 5-волтовата линия :p А иначе ако искате да му звънкате телефона може да му намерите тук(търсете Мартин) (http://www.google.com) :crazy: :worry:

intelman
01.06.05 г., 17:55
от кога търся приложение на един стар gsm ... лудница направо :banana: :beer: :boots: :good: :hammer:
кжете какво реле използвате и да впрягам gsm-a :D
аз няма да ползвам тока от вибрацията ами ще се опитам да от осветлението на дисплея нали като звънне и светва

sony_87
01.06.05 г., 17:59
кажете какво реле използвате

релето може да видиш по-нагоре на снимките, реле на 3V, мисля че го зе от двуетажния магазин на "Поп Богомил"...към 4лв беше....

Phantom
01.06.05 г., 18:38
То тая гъзария излиза много скъпо уа! Сега като се замисля-най-изгодното ще е прима, а тя 15 кинта на година...само за едното цъкане дето няма приложение освен ако някой приятел от локалната мрежа не те помоли да пуснеш компа да дръпне новия филм... Къде по-практично е да се монтира ключ за пускане на компа до този за цъкане на лампата :D

nplus
01.06.05 г., 18:52
b-conect имат ваучери по 5 лева.

Dare_Devil
01.06.05 г., 19:08
Е къде ги има тия митични 5 левови ваучери?

Cenzor
01.06.05 г., 19:13
И МТЕЛ имат ваучери по 5лв , но не удължават срока на валидност на картата, а само добавят пари.
Ама какво сте се зациганили за 15лв, това е по 1лв на месец или по 3ст. дневно..... :o

Dare_Devil
02.06.05 г., 15:21
Виж сега - ваучери от 5 лева мога да си купувам горе-долу през седмица. Ваучер от 15 лева си купувам горе-долу през 6 месеца... Проблем ми е да отделям по малко повече пари наведнъж

babayaga
20.09.05 г., 17:38
Хаха, е тва е наистина яко :D , евала :claps: . Как ли съм я изпуснал преди тази темичка :conf:
А при второ звънване би трябвало да ти го изключи, нали? Ако разбира се ти е настроено така в power options.

ПС: В една друга тема пък видях един пич си го беше направил с дистанционно от за кола. Всъщност май от там попаднах на тази тема. Няма значение :p . Яко е!

mhydra
20.09.05 г., 18:03
По принцип може да стане и без GSM а просто с един говорител или по скоро микрофон. С микрофон или говорител няма никаква опастност за хардуера в компютъра. Може да пробвате, ако сте забелязали когато някой се обажда по телефона и ако сте близо до микрофон или колона с говорител то сигналът се приема от говорителя и се чува едно малко жужене.
По този принцип си го правите това нещо само че с микрофон (та да е по-малко) и му слагате един микроконтролер след това го връзвате към захранването на компютъра и след това като звъните става чудото.Даже може и по сложни ситуаций като например да се гаси, рестартира, да предава информация до компютъра и д.р.

_STARTER_
20.09.05 г., 23:00
мн яко.само имам една идея която може само на мен да си ми харесва.Няма ли да стане по хубавао да махнеш панела и да оставиш само платката на телефона и да е поставиш някъде в котията

xmms
20.09.05 г., 23:10
Това как може да стане с аларма за кола ?! най ми е чудно от каде се зима ток за алармата като е изключено ПЦ-то :) в смисал трябва да се вързва отделно някаде или има и други далаверки :)?

BFG
21.09.05 г., 09:42
Докато е изключено PC-то,захранването подава 5V(SB).PIN номер 9 от захранващия куплунг,но не бива да го товариш много.