Виж пълна версия : Неясноти Относно Network и XP
lil`idiot
03.01.03 г., 05:07
Здравейте отново и честита нова година :D. Първо реших да обясня накратко ситуацията. Прекарах се със LAN :p радост голяма наистина друго е когато не те disconnect-ва със дни :) . Обаче тук идва другия проблем, поради дефицит на IP-та голяма част от потребителите които също ползват LAN от съответния provider са на едно IP и то IP-то на NS-а. Само залата която е на доставчика, pc-to в офиса, в дома му и моето :D .... защото го изнудих :D , сме също на отделни IP-ta. И тук идва проблемът ... когато се опитам да намеря PC oт тази мрежа която е на едно IP аз не мога да намеря нито едно ... намирам само PC-та които са със реално IP. Под Windows 98 го няма този проблем ... всяко едно PC се вижда. Просто не виждам каде може да съм сбъркал всичко си пердаши идеално, но това е проблемът. Ще се радвам ако има някакво хубаво обяснение на това така наречено "явление" и дано то да може да се коригира по някакъв начин. Благодаря предварително за отделеното внимание :) .
Сигурен съм, че бъркаш нещо и не обясняваш точно ситуацията. Провери пак настройките под XP и 98 и ги напиши тук. Кои протоколи са инсталирани? Едни и същи настройки ли ползваш?
Ако исползваш само IP протокол и си с реално IP теоретично не е възможно да имаш достъп директно до компютрите със скрити такива. Това може да стане само, ако рутера рутира трафика обратно и едноверменно с това преави и NAT (ама се съмнявам да сте направили така).
Защо си се бутал (че даже и изнудвал) да имаш реално IP???
King Nothing
03.01.03 г., 19:26
Щом сте в LAN как ще има хора с еднакви IP-та!? Е тва ми го обясни, а аз щи кажа, защо паветата ги правят правоъгълни :p
В грешка си нещо относно организацията на мрежата ви. Хората с еднакъв реален ИП-адрес са 100% с различни локални такива и са зад прокси/рутер или няква подобна железария.
lil`idiot
04.01.03 г., 02:29
King Nothing прощавай забравих да се уточня ... локалните им IP-та са различни и наистина са зад рутер-а извинявам се за този наистина не маловажен пропуск :( . QWERTY имам и Sharing Protocol, че да мога да вземам и давам files :) други протоколи нямам. За това как ни е организирана мрежата мога да разпитам по подробно sys admin-а и. Все пак благодаря за информацията QWERTY обясни ми какво трябва да се бутне за да се поправи този недостатък, макар че хич няма да е малко предполагам :rolleyes: .
Няма такова нещо като "sharing protocol", има "file and print sharing" което е клиент/сървър.
Минимума е:
-client for microsoft networks
-<ланкартата, която имаш>
-TCP/IP
-file and print sharing
Нещо друго има ли инсталирано? Виж и под двете операционни системи.
Авторски права на vBulletin