Виж пълна версия : AMI Bios Editor ?
Някой да е едитвал биос с това:
http://asrock-fan.hit.bg/filez/AMIBCP75.EXE
интересно ми е ако някой го е правил да сподели впечатления. И едно малко проблемче при мен не може да се стартира т.е. стартира се но дотам каквото и да натискам не става кажете дали и при вас има такъв проблем.
svetlyo
23.05.05 г., 17:34
не става, става само за стари МСИ и ЕЛИТТРУП биоси
Азъс купи АМИ май изцяло
биоса им е уникален - те са си го правили, за това на ръка се редактира с хекседит или нещо подобно
Мерси много, това ме интересуваше ;)
The_Game
26.05.05 г., 09:28
не става, става само за стари МСИ и ЕЛИТТРУП биоси
Аз съм с дъно ECS K7S5A,но не съм го пробвал това интересно ми е какво точно може да едитваш в БИОС-а?
Да ти кажа и аз незнам защото като го пусна и забива к'вото и да натискам (от клавишите който пише да натисна) :conf: :conf: :conf:
The_Game
26.05.05 г., 19:28
Ама това под Windows ли се стартира или под DOS ?
Под DOS мисля бачка, но не съм я пускал. Само под Windows, може би и затова ми забива...
The_Game
27.05.05 г., 01:40
Ако разбереш какво точно може да се прави кажи може да пробвам ;),че не ми се занимава иначе.
Ами незнам точно какво може да се пипа, пусни го и ще видиш или аз ако имам време. Ето това намерих за едитора:
AMI bios editor
use with caution
tested on 128k OK
apears to work in windows
but DOS recomended!
The_Game
27.05.05 г., 13:45
Ами значи пуснах го това през Windows-a и през Comand Prompta ама все е едно не бачка само се стартира и дотам... май наистина трябва през DOS.
/ Има ли такава опция в AMI BIOS ? след старт или рестарт биоса прави чек , опитах се да намеря опция която прави чек на хардуера ,но неоткрих а този чек трае доста и дразни защото пали доста бавно?
The_Game
17.12.05 г., 16:01
За POST процедурата ли говориш?В повечето дъна има настройка Quick Power On Self Test ли нещо такова провери дали и ти нямаш,това е за да ти минава бързо чека..
За POST процедурата ли говориш?В повечето дъна има настройка Quick Power On Self Test ли нещо такова провери дали и ти нямаш,това е за да ти минава бързо чека..
Няма такава опция,при моя AMI BIOS.
amd_fan
17.12.05 г., 23:50
И аз бих пробал, но линка, който сте дали е счупен;)
The_Game
18.12.05 г., 00:15
Ако говориш за програмата Ami Bios Editor имам я мисля,че точно от тука я бях изтеглил обаче е малко големичка за да я атачна кажи мейл,ICQ нещо да ти я пратя :).
RazorJack
18.12.05 г., 01:36
Ами бях си играл с някаква подобна ... не знам дали е точно тая ... еми можеш да видиш дали има някакво меню, което е скрито и не го виждаш и да го enable-неш. И тва е. за другото е много сложно и със същия успех ще работиш и с hiew :D
Авторски права на vBulletin