Виж пълна версия : съвет за laptop
Cyberloner
19.05.05 г., 19:41
Баща ми иска да ми подари лаптоп за завършването ама ми каза аз да си го избера и нямам никаква идея какъв да е. Кои марки са добри? Дали процесора да е Pentium-M(dothan ядро) или някои Mobile Athlon 64 или Mobile Sempron или Celeron M? Паметта е ясна колкото повече - по-добре. Не ме интересува каква ще е видео картата също и обема на харда. Хубаво ще е да има записващо ДВД но ако има някой наистина як лаптоп които е с комбо няма проблеми. Също така какви са тенденциите в близките няколко месеца как се предвижда да се движат цените на лаптопите? как стои въпроса с гаранцията?
търся си оптиманото съотношение цена/качество/производителност като цената нека не надвишава 2000 лева
Гелдай процесора е Centrino но не Celeron M. Желателно е видеокартата да не е ссъ споделена памет а със самостоятелна. Другото нещо е когато разделитената способност е 1400х1050 или по-голяма. 1024х768 е малко. Аз по принцип препоръчвам Fujitsu-siemens защото имат гаранция 2 години и добър сервиз.
Cyberloner
19.05.05 г., 21:14
а някой конкретен техен модел?
Ilian359
20.05.05 г., 00:38
Май единственият читав модел за тези пари е IBM ThinkPad R50.
Cyberloner
20.05.05 г., 08:58
ами е това ми го препоръчаха в другия форум и мисля че не отстъпва по нищо на този който ти ми препоръча
TOSHIBA Satellite A80-127
Основна информация:
процесор: с Intel® Centrino™ Mobile Technology,Intel® Pentium®M Processor 730 1.6Ghz, 2MB L2 cache
памет: 512MB DDRAM
твърд диск: 40GB
оптични устройства: DVD/CD-RW
флопи-дисково устройство: няма (възможност за външно USB флопи)
звукова карта: интегрирана
модем: интегриран 56 К факс-модем
мрежова карта: интегриранa 10/100 Ethernet, Wireless LAN 802.11b/g
видео карта: Intel® 915 GM Express chipset up to 128 MB DDR RAM
дисплей: 15" TFT XGA с 1024x768 разделителна способност
детайли: 3 x USB 2.0,1x IEEE1394, 1 x TV-Out, 1 x External VGA, 1 x Type II PC-Card (PCMCIA), 1 x RJ11, 1 x RJ45, 1 x Microphone/ line- in jack, 1 x Headphone/ Speaker/ line out, 1 x DC-in jack
операционна система: Windows XP Home, Microsft Office OneNote-документация,драйвери,упътване.
батерия: литиево-йонна
размери: 338 x29x280 мм
тегло: 2.7 кг
Две години гаранция
2039лв крайна цена
GrigorBG
20.05.05 г., 09:18
Според мен ако искаш добър сервиз си вземи Фуджтсу-Сименс или Престиджио - и на двете вервиза е Вюпойнт за които азсамо добро мога да кажа.
И двете са с 24м. гаранция.
Последната марка е търговска марка на АСБИС - шаситата са Митак, ФИК или Аопен и според мен не отстъпват на останалите марки, а като цени са и по-атрактивни.
Най-голямата далавера е, че можеш сам да си избереш с какви параметри да е лаптоп-а.
Cyberloner
20.05.05 г., 09:33
fujitsu-siemens и мен много ме кефят обаче се очертава да пътувам повечко в бъдеще и точно затова харесах тошиба понеже гаранцията им е международна... а и с това сам да си избера нещата вътре...не знам защо ама нямам много доверие на хората по сервизите да ми сглобят каквато и да е конфигурация просто защото като ти минават по 94644234 на ден през ръцете е нормално да те хване някаква рутина и да не ти пука особено как слагаш нещата вътре.
а какво ви е мнението за HP?
също никой не казва какво се предвижда да става с цените на тези компютри в близките 3-4 месеца дали ще поскъпнат или ще поевтинеят?
Ilian359
20.05.05 г., 11:25
Определено Тошибата не отстъпва!
още един глас за Тошибата
имам 10-ина и са с 24 м гаранция за 1 г никакви проблеми
Satellite Pro е хубавата серия
IBM същи са желязна марка
относно процесора,,,Centrino технология
успех с покупката
gesha_real
21.05.05 г., 11:13
Toshiba -та не е лошо предложение. За 2000лв с ддс няма нищо свестно от Fujitsu-Siemens. Acer имат супер предложения. Колкото до видеокарта с несподелена памет - за такива пари няма такова чудо. Най-голямото предимство а тошибата е екрана , който в сравнение с acer е много по-ярък и контрастен. Най-добре звънни на няколко фирми и виж какво ще ти предложат за такива пари.
Cyberloner
25.05.05 г., 11:50
мда май ще да е тошиба а иначе за ACER знам само че отбора на ферари ползва техните лаптопи....
и да питам за лаптопите на ASUS какво ви е мнението?
Ilian359
26.05.05 г., 00:51
мда май ще да е тошиба а иначе за ACER знам само че отбора на ферари ползва техните лаптопи....
и да питам за лаптопите на ASUS какво ви е мнението?
Както съм писал много пъти, читав лаптоп с "А" няма.
mad_presley
26.05.05 г., 01:37
Моят съвет е Toshiba Satellite A75-S211.Невероятен е и цената му е около 1400-1500$.Матрицата му е просто невероятна, друга такава няма, а и отговаря на изискванията ти напълно.ЦЪК (http://www.dealtime.co.uk/xPF-Toshiba_Satellite_A75_S211_512MB_15_4IN_ DVD_WL_B_G_XPH)
Ilian359
26.05.05 г., 02:13
Къде видя да се продава този модел?
mad_presley
26.05.05 г., 19:04
Къде видя да се продава този модел?
Ами до скоро го имаше в ценовите листи на LeaderT.Аз моя го купих от USA февруари месец за 1450$.Сега гледам цената му е паднала, на по 1250$ вече може да се вземе от там, което ме навява на мисълта, че и тук ще му е паднала цената.
И пак ще кажа, невероятен е :inlove: !!!
Авторски права на vBulletin