Виж пълна версия : Има ли такова животно?! (двупортов хъб)
King Nothing
31.12.02 г., 16:36
Интересува ме има ли дву или три-портов хъб предназначен за външен монтаж. Примерно, ако ми се налага да пускам кабел около 200-300 метра и някъде по средата трябва да има хъб. Не е възможно монтажа да се осъществи в блок или къща наблизо, захранването ще идва от кабел пуснат успоредно на мрежовия от едната страна.
Трябва да е някакво елементарно изпълнение, само да усили сигнала. Дали някой се е сетил да произведе такива неща?
Piatnik
01.01.03 г., 18:58
Абе незнам дали се е сетил някой да произведе ама аз гледам тук имам един swich C-net с работещи точно 2 (две) дупки :D
Малко ще е криво да седи една такава пластмаса посредата на 200 метровия кабелама няма значение ... :p
King Nothing
01.01.03 г., 19:46
Originally posted by Piatnik
Абе незнам дали се е сетил някой да произведе ама аз гледам тук имам един swich C-net с работещи точно 2 (две) дупки :D
Малко ще е криво да седи една такава пластмаса посредата на 200 метровия кабелама няма значение ... :p
Мерси, все пак.
(На последък в тези форуми бъка от подобни безмислени постове. Не се ли опита някои да пише правила или нещо такова? Направо все едно си гледам чат-сесия... А и модераторите не еб@ват (с извинение) да се впрегнат освен ако някой драсне нещо на латиница (поне QWERTY за тва се сеща))
Кои постове са безсмислени? Аз бих казал какъвто въпроса - такъв и отговора.
Дву-портов суич не може да има, може да има дву-портов хъб и той се нарича повторител. За да може да работи на външни условия трябва да е в херметична кутия и да има подгряване през зимата. Не съм срещал готово решение и мисля, че дори да има, няма да може да се монтира на средата на 200 метров висящ кабел.
King Nothing
01.01.03 г., 23:34
Originally posted by QWERTY
Кои постове са безсмислени? Аз бих казал какъвто въпроса - такъв и отговора.
Дву-портов суич не може да има, може да има дву-портов хъб и той се нарича повторител. За да може да работи на външни условия трябва да е в херметична кутия и да има подгряване през зимата. Не съм срещал готово решение и мисля, че дори да има, няма да може да се монтира на средата на 200 метров висящ кабел.
- не съм споменавал за суич
- не съм казал, че кабела е висящ
А да, то и ако знаех, че се казва повторител, нямаше да питам дали съществува ;) А и може да е и 2,3 или 4 портов, ако се налагат разклонения.
Това подгряване от жизнена необходимост ли е!? Щото на моя хъб си има радиатор с вентилатор, следователно той самият си загрява. Дали ще стане мохабета да се монтира в някаква метална кутия подобна на тези за електромерите, но умалена под някаква стреха (или да омотая един хъб в найлон направо, но тогава пък охлаждането ще е проблем)? Ще е достатъчно ли това че няма да го вали дъжд?
Зависи какъво устройство ще използваш. Има например хъбове и суичове за индустриални цели, които са херметични и издържат на -20 градуса (такъв 8-портов суич е около $1000). Тях можеш да ги монтираш на външни условия и няма да има проблем (да висят се разбрахме, че няма да стане - тежат по 2-3 кила и са доста обемисти). Офисните суичове и хъбове обикновенно работят до 0 градуса и не бива да се излагат на влага. Ако искаш да си застрахован максимално трябва да сложиш устройството в херметична кутия с подгряване. Видеомакс бяха направили такива за уайърлес решенията си, официално не ги продават отделно, но ако говориш с тях предполагам, че ще се съгласят да ти продадат само кутии. Последният вариант е найлона или по-слаба кутия. Колкото ще да го увиваш с найлон, ако дъжда го вали директно ще се намокри, а като стане минус 10 градуса на вънка вероятно ще блокира.
Даааа, няма да живее навън определено, поне не без подходяща кутия и отопление. Иначе за повторителя има да, по известни са като репитери, щото ако кажеш повторител в няко магазин дето продавача знае колкото да разпознае нещото в ценовата листа , ще ти каже че такова животно няма. За монтажа, абе и висящо може да стане ама трябва по здрава тел да пуснеш, и евентуално да го привържеш към нещо, ама е лошо щото много ще се обледявя, и по трудно ще го топлиш. Иначе има херметични кутии за промишлени приложения, купуваш 2 такива, една колкото да вкараш хъба или репитера с захранването и да имаш място евентуално за отопление. Втората по голяма, добре е ако малката влиза в нея и има поне по 5-6 см. място от всяка страна. Пълниш с изолационна пяна и вкарваш малката в голямата. За голямата имаш само един проблем, че повечето стандартни кутии имат една и съща височина и щя трябва да резнеш малко малката, да стане по ниска. После залепяш един стиропор на капака на голямата за по добро уплътняване, ако можеш и капак да сложиш на малката още по добре, вземаш един спрей и пръскаш черно, или вземаш черни кутии. Ей така става много хубава херметично затворена и термоизолирана кутия, има един проблем, лятото, затова на повечето места се позлват бели Al кутии с по мощни нагреватели, иначе това горе дето ти го описах може да и да се топли само от отделяната от хъба и адаптера мощност. Аз изработвамподобни термостабилизаирани кутии, при желание могат и да охлаждат, ама са скъпички, в смисъл не такива от стандартни кутии ами Al.
King Nothing вместо да си блъскаш главата и то с тъпи въпроси :p по-добре отиди при някоя фирма занимаваща се с Лан нет и си вземи от там един хъб за външно монтиране . Не вярвам да имаш проблеми със захранването му .
П.С. Бе що не си свалиш от някое дърво един ;) :D :D :D :D :D ( това е на майтап :p ) .
[.С. Бе що не си свалиш от някое дърво един ( това е на майтап ) .]
От някоя от мрежите дето ги поддържа QWERTY :D, остава карта на дърветата да даде :)
Абе най-добре да дойде в офиса, тук и суич ще може да си свали... само да не го види някой, че ще го караме да търчи между стаите и да разнася пакетите с дискета...:p :p :p
Абе хората по света се чудят как да си охлаждат техниката, вие се чудите как да я отоплявате. Тия switch-ове, дето ги ползвате, на локален ТЕЦ ли работят?
Хм, абе не е тъй, повечето електроника за домашно и офис приложение е с доста тесни диапазони на работната температура и влажността, съответно трябва да се поддържа в тези норми за да работи правилно.
King Nothing
08.01.03 г., 21:14
И все пак - не пренебрегвайте ICQ и IRC
Авторски права на vBulletin