PDA

Виж пълна версия : Препоръчаите ми дъно за Athlon XP 2400+

hristina
17.05.05 г., 13:31
Препоръчаите ми дъно за Athlon XP 2400+,да е на цена до 80$ не ми трябва за клок...

Rhino
17.05.05 г., 15:43
Soltek FRN2 ili FRN3 и си пушка:)

Tihomir_mas
17.05.05 г., 18:19
Epox 8RDA+ Pro или 8RDA 3+. Може и някой модел Gigabyte 7N400 с двуканаленрежи,въпреки,че не ги бива много за клок;)

Sir Daffy
18.05.05 г., 14:56
Нещо чета из форума ,че новите епокси неставали. Аз съм за солтек фрн3 както се вижда и от сигнатурата ми, няма аналог в производителност, цена и качество.

Sir Daffy
18.05.05 г., 14:57
А за гигадръв или хубаво или нищо.Аз нищо :)

lkstamenov
18.05.05 г., 16:44
Аsus щом не ти трябва клок. Не взимай Gigabyte

Cenzor
18.05.05 г., 16:46
Не взимай Gigabyte
:conf: Що пък си толкова категоричен? Особено ако не се клоква( а и за умерен клко също стават) дъната им хич не са зле.

lkstamenov
18.05.05 г., 18:09
:conf: Що пък си толкова категоричен? Особено ако не се клоква( а и за умерен клко също стават) дъната им хич не са зле.

Има и по-добри от тях

Hajduk
18.05.05 г., 18:18
Гигата не са толкова лоши наистина, но се набиват на очи още на първо четене някои особености - клок ограничеността и известния проблем с неправилното отчитане на температурата на процесора ... все пак човека казва че клок няма да прави ... така че ако и като цена го устройва - защо не

Flymen
18.05.05 г., 19:06
Вземи си като моя Biostar за 62$ крайна цена.Дъното е стабилно както на дефолт честоти ,така и клокнато.Има си SATA и Raid,с 2 години гаранция е.Може да се замислиш и за Albatron KX18DS Pro ,което също не е лошо и струва към 60 долара,а е и с 3 години гаранция :jump:

Cenzor
18.05.05 г., 19:56
Гигата не са толкова лоши наистина, но се набиват на очи още на първо четене някои особености - клок ограничеността и известния проблем с неправилното отчитане на температурата на процесора ... все пак човека казва че клок няма да прави ... така че ако и като цена го устройва - защо не
Това за температурите са малко митове и легенди, отчита темп от диода, заради това са по-високи.
Колкото до клок ..ми горе май се разбрахме , че няма нужда от клок :D

TsvetanVR
18.05.05 г., 20:12
Хех! Защо Гигабайт да са лоши дъна бре ?
За клок не са толкоз зле според мен - моя п4 1.8 Нортууд си го търкалям на 2.4 на дифолт(не съм пробвал повече) :)
Аз поне с моето за тези 3години съвместен живот проблеми не съм имал :)
А това едно дъно дали е добро зависи и от The Point Of View :)

bil
19.05.05 г., 09:19
Abit Nf7, NF7S
bez S2

Lam50
19.05.05 г., 10:28
Abit Nf7, NF7S
без S2
е....той нали е написал, че няма да клоква...за какво му е тоя НФ7(който бтв е доста скъпичък и доста дефицитен в БГ, ако не се лъжа)
Иначе специално NF7-S е Дъното!На всичкото отгоре е и със Soundstorm...саунда е почти като на истинска карта...

ABiT
19.05.05 г., 11:36
С риск да направя малка реклама... щом няма да клокваш Гигабайт-а също не е най-лошия вариант все пак в няйкой фирми си ги дават със доста прилична гаранция от 3 години...и цената е прилична!

darkblade
21.05.05 г., 00:40
Щом няма да клокваш, буквално е все тая какво ще вземеш. Само трябва да си решиш каква периферия искаш да му закачаш - САТА , RAID, 1394, etc. Разлика в производителността и стабилността на неклокнати системи с Нвидиа или ВИА чипсет почти няма. Чипсети, поддържащи dual-channel ти осигуряват по-широка честотна лента и съответно са малко по-бързи с два стика памет. Има хора, които си бичат с елитгруп и са доволни. Солтек, Епокс, Абит винаги са добър избор, дори и в един момент да се изкушиш да клокваш ( поне малко :) )

vankostrong
21.05.05 г., 20:22
Препоръчаите ми дъно за Athlon XP 2400+,да е на цена до 80$ не ми трябва за клок...
малко в страни от въпроса ти ама то е грехота да не го клокнеш тоя атлон мисля 300мхц на дефолт волтажи с дефолт охладител ще си ги поеме без проблем

amd_fan
21.05.05 г., 21:33
Не навивайте жената да клоква, че туко виж и тя се разболяла като нас. Аз разсъждавам по следния начин - щом няма да оувърклоква, значи тя търси максимална надежност, максимално количество екстри и ако имаме подобни дъна - по-ниската цена. Просто няма за какво да взимаме най-скъпото, като няма да и свърши по-добра работа от някое по-евтино. Хубавото на Епокс РДА+ про и РДА3+ е, че имат всички екстри за НФорс 2 дъната, а не страдат от несъвместимост с памети и други подобни досадни неща. В тази категория влиза, и Солтек ФРН3, и Абит НФ7-С. Асус А7Н8Х делукс има 2 лан карти - една на Нвидиа и една на 3ком, отделно и инфраред, което издига дъното, но пък биоса е по-зле. За гигабайт не коментирам - че с какво са по-добри? С това, че показват грешни температури или с това, че биоса им е по-беден откъм възможности? А пък не са осезаемо по-евтини. Биостар и Албатрон дъната просто не са като Епокс, Абит и Солтек - нито като дизайн, нито като надежност. Само дето са малко по-евтини.

tnp
21.05.05 г., 21:50
За без клок всяко нормално дъно ще ти свърши работа.
Аз бих те насочил към Солтек NFR 2/3. Тези дънца са отличен избор и то на още по-добра цена.

amd_fan
21.05.05 г., 23:59
Да, всяко нормално дъно ще свърши работа, но все пак Нфорс 2 чипсет е доста по-добро решение от ВИА/СИС дъната. Освен това продължавам да смятам, че марки като Елитгруп, Гигабайт и т.н. трябва да се отбягват. Трябва да се търси максимална надежност.

lkstamenov
22.05.05 г., 00:03
Втория ми компютър е с Елитгруп дъно. Пентиум 1.6.... Честно казана доста стабилна машина. За 3 години никакви хардуерни проблеми с дъното. Как да се оплача ?

tnp
22.05.05 г., 00:21
Освен това продължавам да смятам, че марки като Елитгруп, Гигабайт и т.н. трябва да се отбягват. Трябва да се търси максимална надежност.
И аз ги отбягвам, макар че и двете марки имат сполучливи дъна. За максимален клок не стават, но за стандартна дейност и двете се справят добре. Да не забравяме и дуал биоса на ГБ, който може да спаси цялото дъно/ например при флашване и т.н./

amd_fan
23.05.05 г., 00:44
Наистина е сложно взел го дявол. Всяка марка имат, и хубави, и лоши чаркове! Ето ти спомена едно много мъдро решение на гигабайт! Двоен биос. Просто всеки е имал някакви проблеми и всеки плюе по нещо. Аз съм имал зверски главоболия с Елитгруп и харддиск макстор и никога няма да си купя чаркове с таква марка! Просто няма... Три пъти да загубя над 30гб инфо... НЕ е истина.

vladopet
23.05.05 г., 23:23
всяко дъно на сокет 462 след 2003 г ти върши работа. По добре започни със смяна на процесора с ново поколение

Ronim
24.05.05 г., 01:30
За парите си като възможност за клок са Солтеците, които са споменати в темата. Иначе Албатрон кх18дс про е идеално ако няма да клок...или ако те задоволява малак клок.