Виж пълна версия : въпрос за SAMBA
Въпроса ми е следния: Имаме линукс сървър със самба. Наложи ми се да направя нова директория която да се ползва от определени потребители работещи на машини с windows XP. Стана с изключение на един юзър. Като се опитам да видя шернатата директория от неговия компютър излиза съобщение, че нямам права. При другите компютри ми иска юзърнейм и парола, а при неговия не иска и директно ме изхвърля.Иначе юзъра съм го аднал в линукса и си е в група с другите юзъри.
Предполагам нямаш лимит на вързаните хостове. Според мен търси проблема във въпросния компютър с ХР. Не може да бачка за другите, а за него със същите настройки не.
Въпросният компютър вобще не иска парола за да види папката. Явно има настроики на windows-а който не съм направил. Обаче същия компютър вижда успешно другите папки на линукс сървъра с който си е работил преди. От друг компютър като се логна с юзъра и паролата на въпросния става.
[X]Spot
17.05.05 г., 17:02
ами кво да ти кажа.. прочети тaзи тема http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=19021
сега трябва да ти задавам 323432 въпроса, за да разберем как си ги описал и всичко останало :)
Качих netbeui на компютъра и проблема се реши. Благодаря за всички.
Авторски права на vBulletin