PDA

Виж пълна версия : Проблем с Gigabyte 7VT600

Tihomir_mas
11.05.05 г., 12:54
Значи имам малък или не чак толкова малък проблем с едно дъно,с което напоследък си имам работа.Така платката е на втория ми комп и преди около месец започна да ми прави проблем при пускане.След като го включех не зареждаше биоса и нищо не излизаше.След рестарт на биоса тръгваше след което изкарваше съобщение за грешка и се пускаха оригиналните настройки.Зареждаше Windows-а и след около 30мин пак същото.Няколко пъти така и рамта изгоря.(SpecTeck 256MB DDR266)Тази памет работеше на 336МХз на другото дъно. Сега купих една бланка KIngston 512МБ ДДР 400 и работеше до вчера.....и започна пак с тея проблеми:( Мислех че е от захранването,но уви пак същото.Сега не го пускам,защото ме е страх да не изгори и другата бланка.....некви идеи и препоръки...да сменям дъното?

Sir Daffy
13.05.05 г., 10:24
Пробваи да му профлашнеш биоса.Докато не е спряло да пали съвсем :) .И виж дали няма надути кондензатори.Смени ги ако има :)

optimi
13.05.05 г., 10:46
Значи този проблем е характерен за повредено захранване или надути кондензатори. Огледай хубаво всичките които са по дъното и си отвори захранването за да видиш там как са.

Stoil
14.05.05 г., 09:39
Измери с мултицет напрежението на стабилизаторите на паметта.

Neshev
14.05.05 г., 12:41
И аз на скоро имах такъв проблем със същото дъно. Като пускам компа и ми изписваше CMOS Checksum Error и зареждаше дефолт настройките. Ако пипнех нещо в БИОС-а и въобще не палеше и трябваше да махам батерията и захранващия кабел. Паметта ми е Мозел 256МБ ДДР400 и работеше синхронно с процесора на 133 МХз. Оправи се като пуснах паметта на 166МХз

Piter
15.05.05 г., 00:16
След няколко токови удара служебния комп със същото дъно започна да работи нестабилно,рестарт при зареждане на вина. След като му преместих паметта на друг слот заспа. Половин година няма ядове.

Gandalf
15.05.05 г., 01:31
А ти сигурен ли си, че Рам-а е изгорял? Ако е изгорял то наистина проблема не е в Биоса и да го флашнеш все така!

OCFreeze
15.05.05 г., 14:13
Тя тая памет Specteck - си е ...... доста ....
Една се "спече" само докато я донесох до офис-а и почна да дава грешки . :D

p13
15.05.05 г., 17:01
Тя тая памет Specteck - си е ...... доста ....
Една се "спече" само докато я донесох до офис-а и почна да дава грешки . :D
Най вероятно се скапала от статично електричество ,каквото се получава при носене на дрехи от синтетични материи.Хубаво е паметите да се носят в антистатични пликчета ,когато са по джобовете

Tihomir_mas
15.05.05 г., 22:36
Мерси момчета както казахте един кондензатор се беше направо стопил,ама кой да види блей блей:) след като го смених всичко си тръгна по старому;)само дето старата рам наистина не работи....сега виси на огледалото в колата....:) :p :rolleyes:

Gandalf
16.05.05 г., 13:58
Е поне РАМ-то сте те пази от радари :-). Знам че не ти е до шеги, но ...

Tihomir_mas
16.05.05 г., 15:09
Е поне РАМ-то сте те пази от радари :-). Знам че не ти е до шеги, но ...

Ти остави майтапа една кука ме пита кво е тва:)

_iAn
16.05.05 г., 17:19
Ша продава краставици на стар краставичар ,БожЕеее.... ;) ...

Хей! Я по-кротко с квалификациите. И двата ти поста в тази тема са изцяло офтопик, а на всичкото отгоре се държиш арогантно! По мое мнение не ти прилича.
Хубаво е човек да има самочувствие, ама чак толкова... хайде, хайде.

И следващия път гледай да пишеш по темата, а не само да си "проветряваш устата".

OCFreeze
16.05.05 г., 17:39
Не са "пълен" офтопик" ,ако не си забелязал ->говоря за впечатленията си от "свършилия" елемент на човек-а. Както мога да добавя и на един познат ,случайно и неговата SpecTek e на стената за украса. ;)

ПС: Ще ме извинявате ,но не можах да повярвам на оЧите си за антистатичните препоръки и имах окОло 12 часа работен ден ,та..... неоправдано се изабих в предишния пост. Peace :(