PDA

Виж пълна версия : проблем при инсталацията на windows xp

Proxymo
05.05.05 г., 15:20
Компютъра започна самопроизволно да се рестартира, и рещих да преинсталирам win-a, но още в началото ми дава следната грешка: file\i386\ntkrnlmp.exe could not be loaded. The eror code is 7. Какво означава тази грешка?

massacre
05.05.05 г., 15:30
Разгледай тук: http://miataru.computing.net/windows2000/wwwboard/forum/54757.html

Стори ми се, че става дума за същото. Ето, част от диалога:
Try this:
Start your computer with a w98 boot disk. Choose to boot with CDROM support.
Put the Win 2000cdrom in the drive.
Navigate to \i386 directory.
run winnt.exe command. Install will start.
Post back, let us know how you do.
Good Luck
raincheck
Ако не ти свърши работа - кажи.

П.П. Аз бих преинсталирал наново. Ако от самото начало има грешки, не е добре. Разбирам, да беше инсталиран и "настроен", но така, единствено още час-два ще изгубиш. Все пак - опитай да разрешиш нещата по друг начин, преди това. :)

Proxymo
05.05.05 г., 17:45
нЕ мога да се оправям с командите в дос, не знам как да отворя инстал.диск за да намеря winnt.exe .До днес съм направил над 30 инсталации /вкл. на споменатия компютър/ и не съм се сблъсквал с такъв проблем. Смених 3 CD та и 4 инсталационни диска , и не става.Не ми е ясно тази грешка дали е от HDD , от дъното.Благодаря че си се поровил в нета за дз намериш тази тема.

JoZ
05.05.05 г., 18:47
П.П. Аз бих преинсталирал наново. Ако от самото начало има грешки, не е добре. Разбирам, да беше инсталиран и "настроен", но така, единствено още час-два ще изгубиш. Все пак - опитай да разрешиш нещата по друг начин, преди това. :)
Масс, аз бих сменил рама с работещ такъв.

Проксимо, от рам разбираш ли, или колкото от дос?

Hajduk
05.05.05 г., 19:53
РАМ-та е проблемна ... и според мен ... имах подобен случай скоро, смених паметта и всичко си тръгна както трябва

Proxymo
05.05.05 г., 20:44
Лоша работа , рама е 512 мб и е доста пари.Ще го сменям няма как :(

JoZ
05.05.05 г., 22:16
Лоша работа , рама е 512 мб и е доста пари.Ще го сменям няма как :(
Хмм! Преди да го смениш извади рам от друга машина, сложи го на тази и виж как въви инсталацията. Има вероятност да не е рам, но вероятността е малка. За си 100% сигурен обаче, преди да започнеш да даваш пари, използвай метода описан от мен. Ще ти спести време, пари и нерви.

massacre
05.05.05 г., 22:20
Много съм отнесен и се извинявам, ако съм те подвел. Джо е абсолютно прав - най-вероятно, с подмяна на паметта, проблемите ти ще се решат. Сетих се, защото само преди няколко дни, една машина отказа по точно този начин - в момент, в който добавихме 256 RAM. С ваденето им, всичко си дойде на мястото.

Ами, така е, като имах желание, а нямах време.. просто направих много бърза справка с Google и грабнах едно от нещата, които ми попаднаха, та.. се не виде! :D Извинявам се, отново, ако си загубил много време в четене. :(

Proxymo
06.05.05 г., 10:51
Благодарности на всички отзовали се , оказа се наистина РАМ , купих я за съмнително ниска цена 65 лв., /elixir 512/400/от човек от форума,но не се сещам кой беше /живее в Горна баня до италианския лицей/ходих до там за да я взема/, явно е имало защо да е толкова ефтина/ . Е здраве да е.

michael
06.05.05 г., 12:56
Eее, то вече всичко свършило и си дал пари за RAM!
Аз щях да те посъветвам да не си копуваш нова RAM, тъй като съм почти убеден че само при инсталацията на Win-а щеше да ти дава грешки, иначе след това ще си работи без проблем, на мен ми се е случвало няколко пъти, затова само взимаш назаем, преинсталваш и си ползваш твоята след това! :D
Но така и така може би трябваше да си вземеш нова RAM, тъй че само ще ти кажа честито! :D