Виж пълна версия : Return To Castle Wolfenstein...
Снощи взех въпросната игра. Засега мога да кажа само добри неща за нея, освен, че май изискванията и са малко височки. При мен на Duron800 (FSB 133), 128MB PC133, GF2MX върви добре на 800x600@16bpp, всички детайли на Medium, 16-битови текстури. При по-големи "раздувки" започва да чегърта много от HDD-то, и по това съдя, че може би на 256MB RAM ще е по-културна историята.
Иначе - има интересна история, много добри филмчета, и върховна графика. А и атмосферата си я бива - хич и не съм предполагал, че такава игра може всъщност да ме държи в напрежение, все си мислех, че не е достатъчно сериозна за целта.
Реализмът хич го няма, но всъщност никой не е и съмнявал в това - идеята е съвсем друга. Оръжията изглеждат добре, но не се държат като истински. Гадовете умират по-бързо (всъщност не всички, това важи само за хората :)), по всичко личи, че в играта ще има и босове. Взети са някои идеи от оригинала, доколкото разбрах, босовете (поне някои) ще са същите, аз лично още си спомням оная гадна лелка от оригинала, която май я мярках тука по разни плакати.
Иначе само първата мисия е в самия замък, аз съм на втора, където трябва да стигна през един град до някаква църква, т.е. очаквайте разнообразни нива.
Абе като цяло много добра игричка, забавна, но и малко трудна - на няколко места брах зор, а играя на 1-во ниво на трудност (от общо 3, в оригинала май бяха 4).
Vatman®
26.11.01 г., 13:40
BlaDeR (11-25-2001 13:58):
Снощи взех въпросната игра. Засега мога да кажа само добри неща за нея,
Кажи от къде я взе щото на мен ми се изчака чакането. Кажи нещо и за сингълплейъра...
Dreamer
26.11.01 г., 18:26
На free.veno.org я има. Виж сайта дали ти се отваря ;)
gtzvetkov
27.11.01 г., 00:30
BlaDeR (11-25-2001 13:58):
При мен на Duron800 (FSB 133), 128MB PC133, GF2MX върви добре на 800x600@16bpp, всички детайли на Medium, 16-битови текстури. При по-големи "раздувки" започва да чегърта много от HDD-то, и по това съдя, че може би на 256MB RAM ще е по-културна историята.
Иначе - има интересна история, много добри филмчета, и върховна графика. А и атмосферата си я бива - хич и не съм предполагал, че такава игра може всъщност да ме държи в напрежение, все си мислех, че не е достатъчно сериозна за целта.
Реализмът хич го няма, но всъщност никой не е и съмнявал в това - идеята е съвсем друга. Оръжията изглеждат добре, но не се държат като истински. Гадовете умират по-бързо (всъщност не всички, това важи само за хората :)), по всичко личи, че в играта ще има и босове. Взети са някои идеи от оригинала, доколкото разбрах, босовете (поне някои) ще са същите, аз лично още си спомням оная гадна лелка от оригинала, която май я мярках тука по разни плакати.
Прав си оръжията наистина не се държат като истински. Гадовете умират от доста бой с "шмайзера" и ако това е истинско.
Аз досега от първите 4 мисий намерих само един "secret", а като гледам на брифинга по колко възможни има и направо ми се къса сърцето.
Тия фашисти са много точни да знаете. Като излезат и 3-4 става лошо.
BlaDer при мен играта върви на 800х600 с всичко на макс. доста добре, без някакви сериозни насичания и което е по интересното само когато няма гадове. :):):)
gtzvetkov (11-26-2001 23:30):
Прав си оръжията наистина не се държат като истински. Гадовете умират от доста бой с "шмайзера" и ако това е истинско.
Аз досега от първите 4 мисий намерих само един "secret", а като гледам на брифинга по колко възможни има и направо ми се къса сърцето.
Тия фашисти са много точни да знаете. Като излезат и 3-4 става лошо.
BlaDer при мен играта върви на 800х600 с всичко на макс. доста добре, без някакви сериозни насичания и което е по интересното само когато няма гадове. :):):)
Ааааа, боя със шмайзера хич не е много, поне на първа трудност - падат като талпи :)
Аз от първите 9 мисии (май) намерих 2 секрета, за единия ме осени някакво проникновение свише (няма майтап, просто отидох, и натиснах една подозрителна част от стената, и се отвори друга), а за другата - ми взривих някакъв варел, май, който отвори една дупка, и после... :)
При мен играта се бъзика заради RAM-а, т.е. като пусни на високи детайли и зарежда повече текстури, и оттам не и стига, затова не върви много добре...
Мрежата при тая игра е страхотна. Има си достатъчно екшън , ама и трябва да се обмисля стратегията. Ако я доразвият ще стане много добра
gaburko
28.11.01 г., 19:12
mislia che niama da igraia poveche counter strike :-)) igrata e...prosto krasiva. nai nakraia da vidia moita Geforce3 v action...sus quincunx (ne 4 AA) enabled i na 1152x864 priatlelkata mi si stoi u tiah..:-)
aide che ima oshte niva
Dreamer (11-26-2001 17:26):
Ne se otwarq, towa mai e SAMO za Plovdivchani...ili pone taka mi kazaha...
gaburko
28.11.01 г., 21:25
ako iskate i vi se svalia...
http://kickme.to/cpie/
ottam ia svalih az, ISO e
aide
fantasticMAX
03.12.01 г., 23:30
Да
вчера я подкарах......
играта е жестока, с маняшка графика. Пуснах всичко на MAX настоики и върви много добре.
Ако трябва да направя сравнение бих казал че MAX Payne с по кофтито графика товареше системата много повече.
Dark Water
04.12.01 г., 01:49
M da igrata e strahotna, no moje li da mi kaje nqkoi ot kyde moga da si svalq pylna verdsiq na klasiceskiq variqnt "eh spomeni" ce neshto mi se preigra na neq.
fantasticMAX (12-03-2001 22:30):
Да
вчера я подкарах......
играта е жестока, с маняшка графика. Пуснах всичко на MAX настоики и върви много добре.
Ако трябва да направя сравнение бих казал че MAX Payne с по кофтито графика товареше системата много повече.
Dark Water (12-04-2001 00:49):
M da igrata e strahotna, no moje li da mi kaje nqkoi ot kyde moga da si svalq pylna verdsiq na klasiceskiq variqnt "eh spomeni" ce neshto mi se preigra na neq.
http://oldgames.bgbest.net
gaburko
04.12.01 г., 19:12
ili oshte po zabavno -
pishi
/cg_uselessnostalgia 1
v konzolata
:-))
gaburko
04.12.01 г., 19:28
zabraih da kaja - samo za multiplayer..:-(
fantasticMAX
05.12.01 г., 11:36
niakoi imali prestava kak da vidia FPS kadrite toest
na Wolfa...?
Dreamer
05.12.01 г., 16:42
alexz (11-28-2001 19:00):
Dreamer (11-26-2001 17:26):
Ne se otwarq, towa mai e SAMO za Plovdivchani...ili pone taka mi kazaha...
За клиентите на Evrocom.net; ITD. Засега и VISIO (evro.net) и LanGame имат аксес.
gaburko
05.12.01 г., 18:45
/cg_drawFPS "1"
pokazva FPS, sus "0" - :-) ne gi pokazva..
gaburko
05.12.01 г., 19:21
mejdu drugoto, postnete kolko FPs praite i s kakvi mashini ste...prosto mi e interesno..
az pravia sredno po okolo 30-35 pri 1152x864, nastroiki custom vsichko na max, kartata e sus anisotropic filteringx8, vkl. V-sync, i quincunx AA..
Athlon1400, GeForce3 Gainward Golden Sample VIVO 220/480, 512 Crucial DDR na GA-7DXR
С известно съжаление трябва да призная, че я днес следобед я превъртях. Играта е хубава, увлекателна, историята ми хареса адски много... но е кратка. Около 7 часа чисто игрално време, с преиграванията - може би около 9-10 часа. Последният бос може да бъде наречен "труден" само със зверско разтягане на понятието :) практически ако само си кръжиш около него и го стреляш (а битката е на едно огромно открито пространство - т.е. нямаш проблем) той не може да ти направи почти нищо, освен да те мята нагоре-надолу из въздуха (което я ти вземе 4-5% кръв, я не), и да те дебне с големия си... меч :)
gaburko
05.12.01 г., 23:01
daaam...da jivee universitetskia LAN...:-)
PARADOX_sf
06.12.01 г., 00:05
Ami kakvo da vi kaza mnogo iaka grafiaka. S kyro2-to 64mb si ia dzitkam vsichko kakvoto ima na max s 256Ram (to na nego my e zabraneno da pipa ram pameta). Vurvi mnogo prilichno kadrite mi se dvuzat mezdy 60-100 po nabludenia. Nikude ne mi seche pri niakakvi sityacii. Niamah vreme da ia probval i s fsaa.
P.S. Zestoka igra. Niakoi vizda li razlika v grafikata mezdu anisotropic-na i triliniar-na filtracia na kartinata? Ne sum sigyren dali taka se pishat.
fantasticMAX
06.12.01 г., 22:09
Начи пуснах кадрите.............
в по затворените помещения (като коридори например :) е към 80 кадъра максимално, на откиро като има и пуцане падат към 20.
800х600 Всичко на MAX без FSAA.
Celeron 1050
256 RAM
Voodoo 3 2000
gtzvetkov
06.12.01 г., 23:25
Да ви се похваля, че превъртях RTCW след кански мъки най-накрая. Ей това коп'ле финалният бос, е много труден да знаете. Аз 2 ракети, около 10 фишека, 500 патрона с венъма и т.н. за да го килна. Само не използвайте "горелката" и "електричката", никаква файда няма от тях.
fantasticMAX
07.12.01 г., 00:04
Ще го имам в предвид :)
все пак аз съм в началото - играя го по-малко... все пак не всеки ден излизат такива игри :) :) :)
gtzvetkov (06-12-2001 22:25):
Да ви се похваля, че превъртях RTCW след кански мъки най-накрая. Ей това коп'ле финалният бос, е много труден да знаете. Аз 2 ракети, около 10 фишека, 500 патрона с венъма и т.н. за да го килна. Само не използвайте "горелката" и "електричката", никаква файда няма от тях.
Цветков, излагаш се :) и аз две ракети и към 500 патрона с картечницата, ама без нищо друго, и го убих крайно лесно. Не за друго, ами 'щото той самият нищо не може да направи.
Dreamer
08.12.01 г., 03:17
Хехе, начина е друг :))) Гориш скелетите и пуцаш ония със Venom-a от 1-2 метра разстоянние като се пазиш камъните да не те удрят много много.
gaburko
13.12.01 г., 22:51
красота :-), жал ми е да ги стрелям направо
mitkohr
14.12.01 г., 15:50
e tochno s pulna "tesla", 5 raketi i pod 100 venom go klucnah gadinata ot purwiq put .. :) nai nakraq bqh na 8 jiwot ... :)
mejdu wprochem parashutistkata pushka e nai qka .. :) chupi kaski otmah .. :))
gtzvetkov
14.12.01 г., 16:11
Аз тая Tesla, така и никъде не видях да има реална полза от нея. През цялото време си перках с 5-тицата и Stan-a. Иначе Tophson-a също е много як, но аз винаги го използвах при босовете. С 4-5 истрела и винаги падаше по някоя част от бронята на гадовете.
fantasticMAX
18.12.01 г., 14:32
Xe xe xe finalnia BOSS napravo e smeshen, razkazahmu igrata za otricatelno vreme... Chestno da si priznaia s Super Soldiera imah po goliami iadove otkolkoto s poslednia bosscho.
Dreamer - towa s gorelkata e super strategia - palish zombitata i si pucash posle na volia :).
Dreamer
22.12.01 г., 15:59
fantasticMAX (18-12-2001 13:32):
Xe xe xe finalnia BOSS napravo e smeshen, razkazahmu igrata za otricatelno vreme... Chestno da si priznaia s Super Soldiera imah po goliami iadove otkolkoto s poslednia bosscho.
Dreamer - towa s gorelkata e super strategia - palish zombitata i si pucash posle na volia :).
Знам :))) За нея ме светна Ghost от SetCom иначе колко ли време щях да се занимавам с боса хич не знам.
A puk namiram RTCW za edin bezumno dosaden single player, absolutno nishto novo kato istoria, grafichnia engine na Q3 i kakvo ostava, detska pucalka i mnogo reklama...
RoCoBG (31-12-2001 00:04):
A puk namiram RTCW za edin bezumno dosaden single player, absolutno nishto novo kato istoria, grafichnia engine na Q3 i kakvo ostava, detska pucalka i mnogo reklama...
Ееее, чак пък толкова... играта е много добра, изпълнението е на ниво. Понякога на човек просто му е кеф да играе на игра, която е направена от разбиращи хора, отделили внимание и на дребните елементи, които правят цялостната картина. Това е, което ми направи добро впечатление в играта. Съвсем заслужено може да стане игра на годината. Но май Max Payne няма да я допусне ;D
Авторски права на vBulletin