PDA

Виж пълна версия : проблем с драйвер на ХР

poseydon
02.05.05 г., 12:53
Та ето каква е историята:
Онзи ден се опитах да си стартирам старата Permedia на РСто. Добре, но съм с ХР и както и очаквах то не я позна и останах без драйвер за нея, което означава, че ми се наложи да работя на 640х480 на 4 битов цвят, направо муцка викам си аз. Започвам едно търсене в нета за такъв драйвер, но за ХР, защото за 98 си има, но за ХР се оказа, че е невъзможно да се намери. И тук идва моята молба към всички. Ако някой попадне на драйвер за DPM 6020 или 5020, но само за ХР нека го сподели с мен. Ще съм ви адски благодарен, защото тоя 4 битов цвят направо ми бърка в ........, както и да е. Ако имате възможност помогнете.

alexv
13.09.05 г., 08:11
Попадна ми 1 пермедиа 3000 (на гърба и пише DataExpert PM3040) и се опитах да я подкарам на ХПто, но се сблъсках със същия проблем. Ако някой има идея откъде може да се свали драйвер за ХП ще съм му много благодарен да сподели, пък след това ще каже каква бира пие ;)

OgiDogi
13.09.05 г., 08:24
Пробвайте с драйвери за NT4 или 2000 с "Continue anyway" - много често става номерът.

alexv
13.09.05 г., 09:16
The specified location does not contain information about your hardware.

Това изкарва като пробвам драйвера за нт4. :/

м/у другото тая карта и под линукс не се намира като хората....там ми я детектваше като GLINT compatible но отново имаше проблем с резолюциите и рефреш рейта :/

XaMaB
13.09.05 г., 11:52
Преди доста години съм се мъчил с Перверзия 2 8МБ и помня че беше голям проблем подкарването и както под линукс така и под 98 (най-модерния за тогава уиндоус).
Линукса беше Ред Хат 5. И въпреки че картата я даваше в списъка тръгваше 1 от 3 пъти.
Уин 98 също беше голяма мъка. 2000 така и не можах да я подкарам.

Ама пък в 3д студиото къртеше мифки :D

Бе малко оффтопик се получи ама мисълта ми беше че са си доста проблемни карти.

svetlyo
13.09.05 г., 17:23
въпросния чип НЯМА VGA съвместимост, представлява фреймбуфер с рамдак както си му е ред и съответно бозата работи през VESA биоса на картата
Дарйвер за 2000/ХР - НЯМА - за NT няма да стане