Виж пълна версия : Мнение за лаптоп
Трябва да купувям лаптоп. Ограничен съм до 2200 без ДДС. Държа да е с мобилен процесор и добра видеокарта. Ще се ползва когато пътувам като заместител на домашния. За сега съм се спрял на:
Модел: ACER TravelMate 4101WLMi
Инфо: с Intel® Centrino™ Mobile Technology
Процесор: Intel® Pentium®M processor 730 1.6GHz
Памет: 2x256MB
Диск: 60GB
Оптично устройство: DVD-Dual
Дисплей: 15.4" TFT WXGA 1280x800
Видео карта: ATI MOBILITY™ RADEON™ X600 64MB
Детайли: 802.11b/g, 3xUSB 2.0 ports, IEEE 1394 port, Ethernet (RJ-45) port, Modem (RJ-11) port, External display (VGA) port, S-video/TV-out port, Microphone/line-in jack, Headphones/speaker/line-out port, Infrared (FIR) port, PC Card slot (one Type II),DC-in jack
Операционна система: Windows XP Home
Размери: 364x38.9x279
Тегло: 2.91
Гаранция: 1 year international warranty
цената му е 2000 лв без ДДС от Computer.bg. Някои да има по добро предложение за самия компютър или фирмата.
Благодаря !
KingRex
29.04.05 г., 20:47
според мен избора ти е отличен
Ilian359
29.04.05 г., 22:54
Писах в съседната тема, че лаптоп с A няма. Разбирай Acer, Asus и разни други. Като даваш толкова много пари за някакво устройства направи малък компромис с производителността, но не прави компромис с качеството! Ето ти нещо, което ще ти служи по-вярно от куче:
http://www.pcstore.bg/ibm.html
KingRex
29.04.05 г., 23:36
марките са нещо хубаво, ама айде да не ставаме роби на тях!?
от 2 години работя само на ИБМ лаптопи, като съм минал през тъкмо 3 серии. За пример ще кажа че старите Т20 са страхотно стабилна серия, обаче пък за относително по-новите от тях Т30 само проблеми. Голяма част от тях дават дефект на дъната и не могат да работят с 2х256 рам. Добри думи мога да кажа обаче пък за Т40 серията.
така че......поради 2 причини ползвам ИБМ: 1) клитора (червеното топченце за навигация) който е абсолютно максимума който може да иска човек за работа без мишка, аз лично с него работя по-бързо отколкото с мишка вече. За сметка на това още не мога да се справям на пързалката дето я използват всички други производители; и 2) че е служебната марка;)...сиреч и да се чупи и троши, си късам джобовете да го местя дето се вика...
Обаче мисля около 4-5 месеца да се сдобия с лична машинка която ще е или Асер или Тошиба най-вероятно (на последните нещо не съм им фен на дизайните). Причината е доста проста - това са марките от които най-малко оплаквания чувам покрай мен. А специално относно Асер - това е марка която е доста отдавна в бизнеса на портативните така че айде да не слагаме етикети?!
Няма да си купя ИБМ поради следните причини:
1. достатъчно ми беше Т30 серията
2. екраните им (на базовите модели) са само 14'
3. екраните им са с пасивни матрици (доста ме дразни да си кажа честно)
4. лично съм се наползвал засега
3. екраните им са с пасивни матрици (доста ме дразни да си кажа честно)
:conf: :conf: Тази щуротия само не разбрах от къде е измисли?
За другото, и аз съм фен на Acer. :D
KingRex
30.04.05 г., 00:02
ами седни пред едно мониторче на Т40 и погледни внимателно каква ти е осветеността на точките най-долу и най-горе... после седни пред някой Асер или дори ХП и пак разгледай осветеността...разлики? осветеността на ИБМ е пасивна, идва отдолу нагоре. При Асер светят всичките точки.
а иначе....без коментар за цената на това нещичко което е перфектно за офис работа:
http://www.compusa.com/products/product_info.asp?product_code=319117&pfp=hpf1
бедните американски братя :p
Ilian359
30.04.05 г., 04:24
Бъркаш понятията. Пасивни матрици не се слагат в лаптопи вече поне 5 години. А осветеността на всички екрани е от тънка дълга cold cathode лампа, която е разположена в края на екрана или хоризонтално, или вертикално.
KingRex
30.04.05 г., 14:13
ок. може и да не съм прав за понятията но има съществена разлика в осветеността на ИБМ и останалите, поне за мен.
Авторски права на vBulletin