Виж пълна версия : GeniusLoci vs ComExGroup.com
Гледам подписа "TO TRY THE BEST: hardwareBG, TO TRY THE REST: www.comexgroup.com", като последното е хиперлинк, на лицето Николай Цеков, нарекъл се с nick-a GeniusLoci, каквото и да означава това (определено до гениалността е доста далече), и си мисля, че подобни открити нападки в публичното пространство са неколегиални.
Е, между двама пияни шлосери сигурно са възможни, но от един колега, който съвсем наскоро водеше лично с мен предварителни разговори за започване на работа в екипа на www.ComExGroup.com, са недопустими. Не и в публичното пространство, не и по този начин, напомнящ множество известни на историята ситуации, когато точно "отиващите" си са най-гръмогласни и вресливи, преди да потънат в забрава.
Определено съм щастлив, че не успях да финализирам преговорите с Николай Цеков - такъв човек не ни е необходим, както, смятам, няма да е полезен задълго абсолютно на никой. Търсейки удовлетворение на някакви свои нереализирани амбиции, той е престъпил правилата на добрите отношения, а това не се прощава от никой - нито от приятели, нито от врагове. Подготвяй се, Николай Цеков!
gaburko
25.12.02 г., 21:47
Добре де, аз не знам за какво става въпрос, нито пък ме и вълнува (още по-малко искам да заставам на нечия страна), ама защо трябва да се занимаваме с това и ако "подобни открити нападки в публичното пространство са неколегиални..." защо и ти спомагаш за тяхното пренасяне? А със заплаха от типа "Подготвяй се...!" падаш на нивото на човека който си обвинил.
Айде със здраве и дано се оправите, каквито и проблеми да имате. Честита Коледа и весела и успешна Нова Година.
Originally posted by SERGEY
Гледам подписа "TO TRY THE BEST: hardwareBG, TO TRY THE REST: www.comexgroup.com"
И на мен не ми харесва този подпис , но си трая . Посетителите са тези които определят кой е най-добрия и такива изказвания не създават добро впечатление , а дори вредят на репутацията на HWBG . Смятам , че това е излишна реклама и долно заяждане !
За мен и двата сайта са добри , а и не само те .
GrigorBG
25.12.02 г., 23:40
Няма да се намесвам в подобна провокираща дискусия.
Ники е член на нашия екип и ние ще застанем зад него в всяка една ситуация.
Това тука обаче аз лично не бих го нарекъл ситуация, защото много от нещата, които са станали "зад кулисите" не се знаят от повечето хора, а и можеби никога не трябва да се разбират...
Серго,
Аз ще преложа на Ники да си махне подписа, но само ще му предложа. Каквото има между вас си е ваша работа и аз няма да се мешам, освен ако не бъда замесен.
alex_matrix
26.12.02 г., 02:17
аз лично не виждам какво чак толкова лошо има в това какво е написал в сигнатурата
всеки в този форум а и воъбще има право на глас
но защо да се заяждаме за глупости кой е по по най
човека все пак е сложил линк което дори е похвално
едно нещо научих че дори и лоша да е рекламата си е реклама
така че момчета дайте да не посрещаме новата година така
да не забравяме и да работим за общото благо
а то е да даваме информация и новини
хайде весела коледа и лудо прекарване на новата година
айде момчета със здраве и да не се караме за глупости а !!!
:drunk: :drunk: :drunk: :chat: :good: :smoke: :smack:
Stilian
26.12.02 г., 03:21
alex_matrix е напълно прав :) !
Весела коледа на всички :drunk: !
GeniusLoci
26.12.02 г., 18:37
Все още не ми е ясно защо темата трябваше да се пренася в публичното пространство, но ...nevermind...
1. Правото ми на мнение по един или друг въпрос си е мое лично право и не подлежи на обсъждане, особено от човек, чиито мисли и мнения са и ще си останат (не ми се иска аз да ги "снеса") споделени на четири очи с конкретния човек от екипа (т.е. аз).
2. Други засегнати от сигнатурата ми избраха далеч по-удачния личен разговор (визирам Моллов, който не искам по никакъв начин да се почувства замесен) и които решиха поне част от проблема по далеч по-приятен и приятелски начин...
3. Горд съм, че съм част от екипа на HWBG и смятам, че изразяването на пристрастност към един от сайтовете би трябвало да е в реда на нещата, когато се отнася за член на този екип, също както "обвинителя" в случая изразява свободно (макар и не пред който трябва) своето мнение.
4. "Неколегиалност"... И това го казва човек, който пуска подобен топик в НАШИЯ форум, и отправя публична заплаха, която "зад кулисите" бе преведена като заплаха да бъде навредено на настоящата ми работа в сп. PersonalComputerWorld... ...ами незнам кое да нарека неколегиално...
5. Работата ми, която "висяла на косъм" ... Единствената причина да съм в списанието, Сергей, е че ИСКАМ да съм част от екипа му, а не "независим сътрудник", в какъвто щях да се превърна, ако бях започнал работа при теб...
6. Махам сигнатурата само в името на добрите отношения, като искрено се надявам настоящата да не пречи на никой, защото е също толкова израз на лично мнение, колкото и предната...
7. Хайде със здраве и Весела Нова Година... ако може да е весела за човек, който не може да спи заради написаното в нечия сигнатура и занимава с подобни неща хората дори на Коледа...
8. В сигнатурата ми можеше да фигурира и думата "worst", въпрос на добри чувства бе липсата й.... за съжаление на всички ни чувствата ми вече ги няма...
P.S. Надявам се темата да бъде завършена по по-доблестен начин, отколкото бе започната... аз няма да отговарям повече!
gaburko
26.12.02 г., 19:34
браос Duuuuude :-))
Originally posted by GeniusLoci
Други засегнати от сигнатурата ми избраха далеч по-удачния личен разговор (визирам Моллов, който не искам по никакъв начин да се почувства замесен) и които решиха поне част от проблема по далеч по-приятен и приятелски начин...
Сигурно за някои неща е нужно да ти се каже няколко пъти, че да включиш за какво иде реч, но щом е нужно нека още веднъж:
Никога не съм бил засегнат от сигнатурата ти.... това мисля да го казах още едно време, когато я мернах във форума на Setcom - честно казано първата ми реакция беше бурен смях, щото друго и не може да породи подобно изказване.
Не ви знам какви работи си имате със Серго и честно казано ми е точно през центъра, но искам да те питам едно нещо, ама да ми кажеш честно:
Твое право си е да пишеш ( почти ) всичко, което искаш в сигнатурата си, но не мислиш ли, че подобно изказване трябва примерно да дойде от многобройни фенове на сайта, а не на човек от екипа?!?
Това е все едно аз да скоча и да разпиша насам-натам, че ComExGroup е най-великият сайт, а HWBG е нищо и никакъв прост сайт.... това няма да стане никога, особено за нещо, което аз съм създал на първо място...
МИсълта ми беше, че най-малкото ти самият не трябва да пишеш подобни работи в сигнатурата си, все едно че се опитваш да убеждаваш хората в нещо, в което смяташ, че е нужно да бъдат убеждавани...
Аз лично нямам никакви проблеми да върнеш същата сигнатура в Setcom форума, каквато беше, но ти си решаваш дали по този начин искаш да си докарваш иронични усмивки по лицата на хората.
"HardwareBG.com is the best", казал GeniusLoci......... "Windows OS is the best"..... казал Bill Gates... :rolleyes:
gaburko
03.01.03 г., 13:47
Абе вие изобщо усещате ли се какво правите? Поне от време на време хрумвало ли ви е да се погледнете отстрани? Защо не вземете да канализирате тази енергия някъде другаде? Това ли е най-големият проблем на БГ хардуер сайтовете - сигнатурата на GeniusLoci?? Защото ако е, сигурно съм проспал доста години. На моменти се учудвам на реакциите на хора които без да познавам лично, за съжаление, и които дълбоко уважавам заради безспорната им компетентост по дадени въпроси реагират като 5 годишни дечица. Просто не е нормално хора като вас да се "драпат" по този начин - а ако ще го правите - поне го правете без ние - редовите членове - да разбираме - просто ни падате в очите.
Originally posted by gaburko
Абе вие изобщо усещате ли се какво правите? Поне от време на време хрумвало ли ви е да се погледнете отстрани? Защо не вземете да канализирате тази енергия някъде другаде? Това ли е най-големият проблем на БГ хардуер сайтовете - сигнатурата на GeniusLoci?? Защото ако е, сигурно съм проспал доста години. На моменти се учудвам на реакциите на хора които без да познавам лично, за съжаление, и които дълбоко уважавам заради безспорната им компетентост по дадени въпроси реагират като 5 годишни дечица. Просто не е нормално хора като вас да се "драпат" по този начин - а ако ще го правите - поне го правете без ние - редовите членове - да разбираме - просто ни падате в очите.
Подписа и на мен ми направи впечатление . Нима всички се държим като 5 годишни дечица ?? Я ми подскажи "истинските" проблеми в BG хардуер сайтовете .
Напълно съм съгласен с Mollov .
alex_matrix
04.01.03 г., 20:16
усещате ли как от нещо малко дразгите ще прерастнат
в голям конфликт
това започва да прилича на вечния спор ЦСКА - Левски
сещате ли се до къде доведе
до смърт но невиннен човек
промени ли се нещо не само дето някои хора загубиха нещо ценно
мисля че сте достатъчно умни за да разберете за какво говоря
дори и да има нещо като проблем защо не си замълчим
и да го забравим
вместо да пишем язвителни постове и проблема да стане повсеместен да се разделяме на лагери и да се плюем само защото другия не е с нас или мисли различно
предлагам на модераторите да затворят изцяло този пост
не мисля че ще бъде ощетен някой
и двете страни си казаха мнението
мисля че не трябва да хвърляме още сняг по склона може да падне лавина и всичките да ни засипе
:rolleyes:
Metanoia
05.01.03 г., 05:20
Не виждам саморекламата на кого пречи, още повече, че Ники не е тръгнал да псува ComExGroup, а просто е казал, че HardwareBG е по-добър! Личното му мнение не бива да засяга никой... Да не би хилядите фирми, които плащат за реклами от рода на "Най-добрия избор който можете да направите" да са получили публични заплахи от конкурентите си. Друг е въпроса, че прякото сравнение между два продукта в реклама е незаконно според българските закони, но тук не става въпрос за това... или греша?
Въобще не ми е ясно как накой толкова обръща внимание на тези неща!:mad:
GeniusLoci
06.01.03 г., 18:35
Originally posted by Mollov
"HardwareBG.com is the best", казал GeniusLoci......... "Windows OS is the best"..... казал Bill Gates... :rolleyes:
Добре де, добре, не исках да те намесвам....
Иначе Бил Гейтс май прав е бил ако гледаме продадените бройки и кое колко се употребява...:)
The Penalty
06.01.03 г., 19:03
Пичове,
някакси ме връщате в 3-ти клас :D :D
E-e-e-e-e-х - носталгия :ghi:
Я са кажете кои са по-велики: ЛЕВСКИ или ЦСКА?! :smack:
GeniusLoci
07.01.03 г., 00:23
Ми да си кажа не гледам футбол - само световното, европейското и някои яки ЧУЖДИ мачове - макар тая (миналата) година да имах чувството, че съм изпусна добри мачове - а по принцип бях левскарче :)
Dreamer
23.01.03 г., 03:31
По едно време имах аватар "NVIDIA sux" и тогава фенове на NVIDIA май се оплакваха. После имах сигнатура "This site, where you are, smux" но никой не каза и думичка.
Мисля, че Серго прекалено лично го приема. А и не виждам какво толкова е било написано, според него HWBG е The Best, останалото... си е останало. Разбирам да е написал някаква обида, нещо нецензурно, etc... Все едно да е написал "Аз харесвам Глобул, но не и МТел" и Мтел да тръгнат да му търсят сметка за това :) Тъпо.
Такива въпроси се решават с PM-та, а не с публични thread-ове. Както и да е, виждам, че проблема е разрешен и май thread-а плаче за closing.
Мда, и май ми се спи. Отдавна... мда. Ще спя. Лека ;) Мда.
GeniusLoci
23.01.03 г., 04:33
Бах..затворен...Сепго едно "здрасти" не ще да каже...
ма както и да е ...затваряите го тоя топик...
ще си върна Mr.The King Sucks в сигнатурата :) иначе...
Авторски права на vBulletin