PDA

Виж пълна версия : От къде да си купя компютъра? (за фирма питам демек))

JohnyEnglish
28.04.05 г., 01:17
Вече горе долу съм си избрал какво ми трябва, обаче дали някой ще ми препоръча фирма, от която да си взема частите? Или ако не всичко, то поне някои неща?

С две думи - има ли фирми, за които може да кажете, че са коректни. Аз понеже не съм на "ти" с този проблем и си мислех от МОСТ да взема някои неща....(чувам освиркването вече, затова спирам дотук:-)

п.п. само да вмъкна, че може и с бележка някой да препоръча, ако няма практика тук да се постват такива неща. Ще съм благодарен за всеки съвет

Bots'_Revenge
28.04.05 г., 02:14
Емий, за точна фирма е трудно да се говори в България. Всичко опира до късмета ти. Аз примерно никога не съм имал проблеми с "Мултиелектроникс" докато един приятел си имаше доста ядове с тях, но и отношението му в офиса им беше доста по-различно ;)
Ще ти препоръчам само следното: Преди да купиш която и да е част поискай да прочетеш гаранционните условия на фирмата и второ: колкото и да не ти се иска - купи си нещата с фактура, защото от всяка фирма можеш да очакваш да ти забие нож в гърба (понеже си просто клиент), а фактурата в този случай е много ценна в борбата срещу издънилата се фирма. Помисли преди да си "напазаруваш", защото следващият прецакан може да си ти.

CanceR
28.04.05 г., 03:23
предполагам че знаеш, че съществува фирма HardwareBG(.com).
Ето ти повече инфо за тях:
http://www.hardwarebg.com/aboutus.php
Според мен, а сигурно и други ще го потвърдят, пичовете са много коректни, може само за консултация да идеш ( или да звъннеш), все ще ти е от полза
пък и потърси малко във Форума,ще намериш много на брой и много различни мнения по въпроса ти

bobytt
28.04.05 г., 05:06
Още един глас за HWBG , не познавам един човек купил нещо от тях да се е оплакал , да са подвели някой... Само ще ти дам един пример..... да си чул за компютърен форум на МОСТ , РЕСЕТ, Мултиелектроникс, Компютър2000?
Пичовете са освен търговци и и COMPUTER ENTHUSIASTs , другите гледат само как да си продадът по-скъпите неща и залежалата стока.....

Bots'_Revenge
28.04.05 г., 09:46
Еее, да бе вярно, аз па да не се сетя за HWBG! Това е мястото ;)

Miki
28.04.05 г., 10:13
И аз гласувам за HWBG shop :super: с две ръце и три крака :D

Cenzor
28.04.05 г., 10:31
HWBG. Ама все пак и сподели какво си намислил да купуваш , да не се окаже, че го няма там. :D

JohnyEnglish
28.04.05 г., 15:10
мерси за отговорите

HWBG. Ама все пак и сподели какво си намислил да купуваш , да не се окаже, че го няма там. :D

още се колебая само за тва пусто SLI, иначе стандратни неща
amd64 3000+ s939
1gb ddr400 a-data (kingston, samsung)
160gb sata seagate
6600 (чиста)

и няква добра кутия(и захранване) трябва да си намеря, но това ще го търся по други фирми

Cenzor
28.04.05 г., 15:15
6600 чиста и SLI нЕма, нали ти казаха вече в другата тема. :D
Иначе А-ДАТА е по-добре май от другите.

JohnyEnglish
28.04.05 г., 15:23
6600 чиста и SLI нЕма, нали ти казаха вече в другата тема. :D
Иначе А-ДАТА е по-добре май от другите.

видях аз, ама исках да проверя все пак. Ама щом и ти казваш, че само gt трябва да е - много поздрави от мен на asus и тяхното SLI

а за а-дата наскоро четох някаква статия, как макар, че са съвсем отскоро на пазара, показвали много добро качество и изпреварили фирми с традиция при паметите като kingston

Fall-From-Grace
28.04.05 г., 17:54
www.jmt.bg -има всичко.

RazorJack
28.04.05 г., 19:17
Ами да HWBG са пичове.
Също така съм доволен от Съни и гледам да пазарувам оттам когато може. Кефят ме коректни са, директно от сайта виждаш крайната цена и дали го има в наличност... след някоя друга година бих искал да бачкам в такава фирма (видях че имат обява ама се правя на студент още :D )

mahmoud
28.04.05 г., 22:59
аз пък никога не съм си имал проблеми с Кунторов. супер коректни и симпатични са там. иначе предполагам, че и магазина на ХВБГ си го бива :)

tnp
29.04.05 г., 00:44
Определено ХардуерБг си е най-сигурният вариант! За цял компютър трябва много да се внимава, че във фирмите все гледат да те ударят в нещо. Та не е лошо ти или познат да ти го сглоби! Аз така съм си патил от Жар и се заканих от тях вече да не купувам, поне не и ако не е супер належащо!
Едит:Аmd_fan явно имаме доста сходно виждане за нещата. :D

amd_fan
29.04.05 г., 00:44
Има страшно много фирми и като наличност не мога да се оплача, има доста неща. Но коректните фирми не са много. ДОста от фирмите са правят на гъзове, което е адски неприятно. JMT, JAR, Kuntorov - фирми с доста голяма наличност. ПЕрси, Премиер груп, харуербг, съни,...

Моите впечатления - СЪни компютърс наистина има много добър сайт - активно се обновява и знаеш във всеки един момент какво имат в наличност. Няма ги изцепките на Жар и мост, които пишат фантасмагории, а всъщност нямат нещата, описани в интернет. Получавал съм с куриер неща от Съни и Кунторов и са точно, много ми е удобно. Никога не се бавят, СЪни ми смениха дефектна памет, а от Кунторов съм получавал все свестни неща. Премиер Груп също са пичове, имат "шарении" колкот щеш:) Пращат и те по куриер.
Но за мен номер 1 са ХАРДУЕРБГ - Григор, Киро - да сте живи и здрави, заедно с целия екип. По-точни хора НеМаАаА :D Могат да ти набавят чаркове от 6-7 фирми, вместо ти да обикаляш.

GeniusLoci
29.04.05 г., 10:56
нЕкой може и да иска да мЪ чукЪ за това изказване:
1.HWBG
2.Мост+сглобяване от приятел
3.Computer Office
4.VooDoo
5. Тук добави всички гореизброени, може би без JMT, не ги познавам. Jar - бегай далеко, още ми се иска да ида с камера при тях да си поръчам РС :D
RossenBG има пръст в няколкото Bul"нещо си" и го имам за свестен човек, който държи на обслужването, пазарувал съм само веднъж някога нещо от тях с приятел и нямам спомени.
6.Ако си измислил точно какво и за колко - която и да е друга фирма. Въпроса е ако го искаш сглобен какво ще получиш. Мога един час да ти говоря защо не препоръчвам да се пазарува дори от приятели от куци (поне по моите и на повечето хора тук виждания) фирми - като започна от цените (в HWBG нЕма да е супер евтино, но повярвай ми, ще видиш и защо ;)) и свърша на това кой с какво се занимава освен фирмата си. Но не е за тук...

Cenzor
29.04.05 г., 11:16
www.sms.bg и www.jmt.bg мога също да добавя към списъка. Особено Смарт Системс- не са лоша фирма, с много добри цени, не съм имал проблеми с тях, освен когато си взех Радеон 9550, оказа се дефектна, занесох я след няколко дни, обясних им конкретния проблем, смениха я за три минути и ими издадоха нова гаранционна карта. :D

29.04.05 г., 11:21
Трудно мога безпристрастно да ти препоръчам фирма от която да си вземеш компа, но мога да ти препоръчам от коя фирма да НЕ си взимаш - "Лидер Технолоджи".От доста време работех с тях и не съм имал някакви сериозни проблеми до момента в който за смяна на един изгърмял епокс не ме мотаха почти 4 месеца. И това е отношение към клиент който работи с тях от 5 години и винаги е бил коректен. Ти си прави изводите :jerk: :censored: :cussing: :laser: :smack:

System Error
29.04.05 г., 14:41
В крайна сметка...звънкай на тел.963 54 75 и си поговори с Григор,най-малкото ще те посъветва каква е най-подходящата конфигурация за теб. :D

JohnyEnglish
30.04.05 г., 14:45
отново мерси за отговорите
машината аз ще си я сглобявам (по-скоро баща ми най-вероятно:-) тъй че не става дума за цяло ПиСи, а само за частите

autosvet
30.04.05 г., 15:58
И аз пазарувам от Вуду. Някой каза за форум - еми те си имат :D Хаха. не пазарувам за това де. Най-близо са до нас. Никога не съм имал проблеми с тях. За сглобена машина дават 30 месеца гаранция. Общо взето точни хора. Е цените са им с някой и друг долар отгоре, ама при проблем те се разправят с мостаджиите, джар -еци-дюшеш и другите големи вносители.

haho_maniac
05.05.05 г., 00:41
Така понеже и аз са сглобявам има няколко въпроса бях решил 6600 gt добър избор ли е на agp говорим и ако не е кое е най-добро 6600 с най-голяма производителност и да става за добър клок!!(AGP)

leopardi
07.05.05 г., 01:10
Най доволен съм от Перси. Няма измами няма лъжи.
От Съни може да се купува но винаги проверявай какво ти дават. Последния път си купих памет от тях TwinMOS CH5 256Mb като ми казаха че това са чисто нови сменени модули върнати от други рекламации. Преди 6 месеца си бях купил памет TwinMOS CH5 256Mb и ми трябваше още една бройка. Дадоха ми я в кутийка и аз не я отворих да видя в какво състояние след като се прибрах видях че по пистите имат много драскотини т.е многократно е слагана и махана. Това не беше чисто нова памет а памет върната от Ъпгерйд на някого.
Памета си работи нормално и нямам проблеми но се почувствах излъган от това което ми казаха и това което ми дадоха . от тук нататък винаги ще ги “чекирам” какво ми дават защото така са си постлали.

G-Point
07.05.05 г., 10:29
А може просто съни да са я “чекирали” на тяхни компютри на колко ходи тая памет :D

leopardi
08.05.05 г., 12:07
Може би многократно и многократно ...
Поне да не разбирах можеха и така да ми обяснят. Те ми я продадоха за нова но ми дадоха само 6месеца гаранция. А на другия модул имам гаранция 2 години. Но истината е че ми трябваше такава памет и доста дълго не можех да си намеря затова не отидох да се разправям но от тук нататък винаги ще ги проверявам.