PDA

Виж пълна версия : Нещастие ще се мре, помагайте моля СПЕШНО!

HEPBAKA
27.04.05 г., 19:51
Започвам да намразвам тотално това ХР със всичките му отвратителни глупости !!!

Ето какъв е проблема. Смотаното ХР си прави каквото си иска - имам една директория сетъпи - 40Гб които съм събирал в продължение на поне 8 години - имам сетъпи и информация още от първия лаптоп 95г.
И какво, един прекрасен ден, две или три папки отказаха да работят - цъкам си аз те ми разправят Access Denied, мамка му викам аз - телгя един на били и зарязвам нещата, добре, ама не е добре мамицата му. Всичко каквото се опитам да кача в тая смотана папка все не може, не мога да копирам от нея (за папката на сетъпите) не мога да копирам В нея, не мога да трия нищо. Но забелязах че пък да си пиша и каквото и да е било друго в самия дял на ХДД-то мога. Викам си дай да копна нещата в нова папка белким се оправи. Е копнах ги и се оправи, но ...
рестартирам РС-то и гледам че Winamp-a не е с любимия ми скин на Джоли. Проверявам аз да го активирам на ново, защото ми мина през ума че преместих папките, та пробвам а амп-а нищо не намира. Отивам аз централно към новата папка със сетъпите, цък едно друго НИЩО не се отваря - архивите пише че са счупени, папките Access Denied.
Хора кажете моля ви какво да правя, УЖАС, имам много важно инфо на тоя дял, да не говорим за 2та Gb със Word-овски файлове ... представете си колко труд е това.

Кажете какво да правя моля ви ???

singularity
27.04.05 г., 20:28
Това мнение е изтрито от потребителя. За повече информация в тази тема (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1146569)

HEPBAKA
27.04.05 г., 22:22
Успех.

Мерси, сам се оправих ;) :rolleyes: :D

Roshav
27.04.05 г., 22:34
С лявата или с дясната?

CanceR
28.04.05 г., 03:19
Мерси, сам се оправих ;) :rolleyes: :D
сподели и с другите де, да знаем и ние, ака се оправя такъв проблем.
Не че го имаме , може случайно да потрябва
Мерси предварително

HEPBAKA
28.04.05 г., 08:47
С лявата или с дясната?
С двете едновременно, иначе не мога да направя добър захват ;)

сподели и с другите де, да знаем и ние, ака се оправя такъв проблем.
Не че го имаме , може случайно да потрябва
Мерси предварително

Ами проблема го разреших сравнително просто но с много нерви.
Първо тръгнах и занесох диска на второ РС, не стана; после пробвах да извличам инфо с разни програми за намиране на изтрити данни; най-накрая реших да форматвам, но като видях НТФС дето пише там за формата се сетих че може да се оправи ако случайно е в фат32, е оправи се. Направих си едно архичве на диска и сега ще го върна във нтфс, надявам се да не прави пак тея проблеми.

CanceR
28.04.05 г., 10:43
да беше споменал, че е с NTFS, този дял
ако акаунта ти не е администрторски, може да има проблем с permissions, на дадената папка, кой знае, то дори и чичо Бил не знае, та ние ли :D

HEPBAKA
28.04.05 г., 16:41
да беше споменал, че е с NTFS, този дял
ако акаунта ти не е администрторски, може да има проблем с permissions, на дадената папка, кой знае, то дори и чичо Бил не знае, та ние ли :D

Да ама въпроса е че РС-то си е мое, аз съм администратора, аз и със онзи администратор чиято парола ти иска да въведеш още при инсталацията, влязох и не се оправи ... и със сейф моуд и нищо. но така се оправи.

Petko K
29.04.05 г., 00:07
Защо не пробва "Take Ownership"? Или поне да беше проверил Permisions, някой път се омазват случайно :). Можеше да си спестиш доста работа ;)

Fx_Expo
29.04.05 г., 23:30
Мда, именно с настройка на правата за достъп щеше да се оправиш. Просто трябваше да добавиш и администраторската група в разрешените за достъп акаунти.

Давам ти пример:

NTFS, при изключване на system restore, папката му остава недосегаема и за администратор, защото права за нея има само system. Добавяш съответния юзер и вече може да застреляш непотребната папка и под NTFS ...