Виж пълна версия : Няколко въпроса
eek_the_cat
25.04.05 г., 12:26
Така.... намислил съм да си модна видео картата днес. Тя е Ge Force 2MX 400 и много и се разхлопа вента. Имам идея да взема стария си процесорен вентилатор и да "поокастря" радиатора така, че да се събере на мястото на стандартния. Въпросите ми са два- как да закрепя тоя радиатор (дъното му е 60 х 60мм)- със скоба ли, да го дупча отдолу май ми се вижда по- добър вариант и само ще му сложа две винтчета и готово. Другия ми въпрос е дали има смисъл да слагам перка отгоре- радиатора няма ли да е достатъчен и да стане един вид пасивно охлаждане DYI?? Радиатора е 60х 60х 40 мм, алуминиев, а картата е стара и не грее много. Благодаря предварително за отговорите :D
Darknauss
25.04.05 г., 12:40
Дупчи го от долу :)Преди да завиеш винтчетата сложи широко парченце гума м/у винтчетата и картата :).НЕ стягай много радиатора...при мен като се стегнеше прекалено и след това не палеше компа....
Айде гуд лък :)
Определено с винтчета M3, като изолирането на главата на винтчето може да стане и с картонените шаибички който вървят към кутиите(червеничките :D ). Стягаш така, че радиатора почти да не може да мърда - леко до усет идва тука :). Но GPU-то е криво - ъглите са по-нависоко от центъра, където е най-важно охлаждането и общо взето колкото и голям радиатор да се слага ... така че моят съвет е да поизравниш тоя чип :naughty: (малко шкурка 150 суха и след това 400-500 водна, поставени върху подходящ предмет с които ще изравняваш. Но гледай да изолираш картата, аз ползвам изолирбанд :crazy: ). Определено има положителен ефект. Долните снимки са от моята Mx400, като вентилатора не се ползва и мога да кажа, че напича стабилно, но вече около година няма проблем и на пипане температурата в основата на радиатора е приблизително същата като тази зад чипа :hehehe:
eek_the_cat
26.04.05 г., 16:18
KONOKO-малко глупаво може да прозвучи, но няма ли опасност да повредиш GPU- то като го застържеш със шкуртка??? Имам чувството, че ще се прецака някакси.... особено със 150...
Ами не съм имал проблем и определено 150 не е едра като за начално грубо изравняване, като се има предвид че постепенно абразивните частици опадват а и самата шкурка се запълва с изшлаифания материал(ако е опаковката без медна капачка). Аз лично ползвам суха - алуминиев оксид(като абразив). Из нета има доста ръководства за подобни начинания:едно (http://www.overclockersclub.com/guides/howtolapvideocard.php) и две (http://www.spodesabode.com/content/article/mxcool), но не и това (http://rabidhardware.net/index.php?id=1&printable=yes) :crazy:
eek_the_cat
26.04.05 г., 23:27
За съжаление се отказвам от DYI пасивното охлаждане- няма място за радиатора (даже да го орежа много китайците са направили безбожно калпава архитектурата на катрата- кондензаторите са точно до радиатора и няма НИКАКВО място :( ), обаче ще поизпиля GPU- то, няма начин. Идеята е много добра наистина, благодаря. Искам да ви питям една друга работа обаче: как да залепя радиатори за рамта на видеото?? бях чувал със смес от канаколит и термоконтактна паста, но ми прозвуча доста невероятно. И последен въпрос- откъде да си намеря малки радиаторчета- все пак съм от Велико Търново- ако някои знае къде има тук да се обади моля :D
Моето GF MX 400 е със сменен радиатор. Разполага с поорязах радиатор SLOT 1 :D :D :D и една перка на Титан. Монтиран е с пласмасови болчета в навита резба въху долната част на радиатора.
Аз също съм с МХ400, но работата при мен е, че грее адски даже и без клок. Картата е със стандартното си охлаждане кирлива ламаринка + вентилаторче, аз също обмислям да сложа радиатор. Даже го имам и е пробит, но не стои добре в смисъл не прилепва плътно. Може и аз да изшкуря малко. Главният ми въпрос е защо грее толкова? (пастата е AS5)
TsvetanVR
28.04.05 г., 22:21
Ами аз не съм разбирач ама доколкото съм чел слоя паста трябва да е колкото се може по-малък :)
Снимката не съм я отварял щот нета нещо се ебава !
Пастата съм наясно как трябва да се нанася и какъв слой. Въпроса е че тъпата карта грее зверски а не виждам смисъл, все пак е стара и дори би трябвало с пасивен радиатор да е ледена.
eek_the_cat
03.08.05 г., 21:05
Компа ми изгоря на 5 май и сега вече съм със Savage 4.... :( Aма и нея скоро ще я майсторя, само да имам време, че нещо покрай работа не остава. Ако някой е действал такава да даде някакъв акъл, че ще да не я "оправя" без да искам :rolleyes: :p
Авторски права на vBulletin