PDA

Виж пълна версия : anti aliasing(Phtshp)

tseo
24.04.05 г., 13:07
Малко глупав въпрос за човек, който от доста време ползва Фотошоп, но аз уча всичко чак когато опра до него
Та проблема ми е с това алиасинг, което прави навсякъде контурите и всичко останало замазани, а на мен абсолютно винаги ми трябват резки граници между контури и фон
Когато правя shapes няма опция да махна антиалиасинг и затова исках да питам дали няма глобален начин да се изключи
Благодаря за вниманието

Designer
24.04.05 г., 14:57
Ей, не намерих и аз от къде може да се изключва. Обаче има начин:
Правиш си shape-а, растеризираш го и след това го боядисваш с кофата, на която можеш да изключиш anti-aliasing-а. Малко тъпо, но сега на бързо за това се сетих.
Вероятно не може да дадеш да няма anti-aliasing, защото shape-а ти е векторен формат, евентуално е възможно да се изключи при растеризирането, на аз не намерих начин.

piker
25.04.05 г., 12:12
това което го питаш за текст става по следния начин - когато направиш TypeLayer някакъв, в CharacterPalette в долния десен ъгъл има едно падащо меню, означено с две буквички 'а' една до друга по диагонал - от там се настройват методите за anti aliasing за текст
колкото за другите векторни - май наистина контрола може да се осъществява само при конвертиране на пътечката към селекция от опциите към Path Palette - там при задаване на MakeSelection команда излиза един джам с възможност за активиране или изключване на anti aliasing...
предполагам че е възможно да има и по-правилен начин но на мене досега не ми се е налагало да го търся:) - успех все пак :)