PDA

Виж пълна версия : Проблем при зареждането на ХР

freeman76
23.04.05 г., 19:46
Здравейте!
Значи прави ми впечатление, че при стартиране на РС-то и след като излезе надписа WELCOME, чува се звука, но доста време минава докато се зареди окончателно уиндоуса и се покажат иконите. Забелязах, че, ако натисна клавиша Ентър, се зарежда по-бързо. Къде според вас е проблема със това забавяне? Значи имам СП2, ползвам AVG 7 версия, ако това може да помогне. Все пак съм с 512 РАМ, с процесор Athlon 2000+ (~1675 MHz) и досега не съм имал проблеми от този род. Помогнете ако можете!!!!

Thermaltake
24.04.05 г., 13:41
При предишни инсталации на win (и със същия софтуер качен на него) случвало ли ти се е?

CYPER
25.04.05 г., 01:59
А случайно да си в ЛАН мрежа? Познах нали?

Не съм много сигурен, но е нещо свързано с мрежата - един вид да обходи всичките workgroups да види кой, къде е или нещо от сорта.
Даже имаше една опция Don't Search For Network Printers ала бала.

morf
25.04.05 г., 11:56
Да си си активирал Уйна, чрез разни незаконни методи? :)

Има разни грозни кракове, които скапваха winlogon.exe, ако не бъркам и се получава това циклене.

Изтегли си Bootvis (http://www.majorgeeks.com/download.php?det=664) , за да си оптимизираш стартирането на Уйндоуса. А ако проблема е по-сериозен и Уйна не може да се опримизира, програмката ще ти трейсне стартовите процеси и ще разбереш от къде точно идва проблема. Дали е на ниво драйвери, на ниво процеси, хардуерен проблем и т.н. ;)

Stenlius
26.04.05 г., 00:20
или напиши на края на файла boot.ini (c:\boot.ini му е дефолт пътя) следното: /sos и после гледай къде ти се бави...