PDA

Виж пълна версия : Maya - акъли

piker
21.04.05 г., 21:25
Хора, помагайте искам помощ с MentalRay под Maya - макар че от доста време работя с програмата, едва наскоро ми се наложи да се сблъскам с MentalRay, 'щото ми се наложи за една реклама да правя фото-реалистичен рендър с HDR; както и да е - минах няколко туториъла, светнах се уж кое как е с няккви учебни сценички с по 2 3 примитива, обаче в момента в който се опитах да рендирам вече по-сложни сцени, с повечко обекти и с обекти със сложна геометрия, нещата почнаха да се омазват тотално - Mайчето просто забива и няма никой вкъщи - и говоря не просто да смята нещо в несвяс - не, просто 0% процесорна заетост, някква минимална заета памет и така си седи в продължение на часове - пробвах го. От време на време все пак успявам да рендирам по нещичко, но за целта: 1. трябва да съм комбинирал всички полигонални обекти в един; 2. трябва всичко що е NURBS да съм го конвертиргал към полигони, също и събдивижъните; 3. ако реша да добавям допълнителни светлинни източници освен HDR-сферата полето на рендъра ми не трябва да превишава 800х600 пиксела...
помагайте ако някой вдява от тия работи, 'щото мене чесно нерви не ми останаха; първо - нито ми е толкова слаба машината - 3.2Gz с 1G RAM а и второ не вярвам MentalRay да е предназначен за рендиране само на прости примитивчета

piker
29.04.05 г., 00:02
хм... ами аз имам развитие на предното си питане - наложи ми се да си преинсталирам комютъра, и пробвах да рендирам с MentalRay ПРЕДИ да си инсталирам антивирусната NOD32 - рендираше си прекрасно; до момента в който не инсталирах гореупоменатата антивирусна - тогава Maya пак почна да забива - някакви идеи?