Виж пълна версия : LAN -copy problem
Empy2Strah
22.12.02 г., 02:18
Взех си Notebook- мрежовата карта му е вградена Conexant combo 10_100 (модема и мрежовата карта са един чип)
Като го взех си работеше добре мрежата , но връзката беше на 10Mbit- Не можах да поткарам Internet connection Sharing
Хубаво - копирах си всичко важно на домашното PC , формат c:\ и инстал на ново WinMe (не ме корете това е лицензирано на нотбука :()
Смъкнах драйверите от страницата на Compaq инсталирах каквото трябва - конфигурурах мрежата и .... сега мрежата върви на 100Mbit
Internet connection Sharing пак не можах да подкарам ,
И като копирам по-голям файл от 1Мб ми дава грешки "Path too deep" или нещо от сорта - не мога да копирам файл еди кой си , защото го няма так кадето е оказан.
Помогнете !
На десктопа ОS WinXP - notebook OS WinME
Проблема вероятно е в уиндоуската мрежа - не е конфигурирана както трябва или просто софтуера се дъни. За да си сигурен провери дали ping минава нормално.
Empy2Strah
22.12.02 г., 19:51
а как трябва да кофигурирам мрежата , зада сработи Internet connection Sharing?
Има ли друг (прост) начин да пусна интернет на Нотебука през Домашното PC?
Забеляза че ако сложа някакво друго име на workgrupe различно от MSHOME дори не се и опитва да сработва Sharingа - има ли така нещо или аз се заблуждавам.
За пинга - ще пробвам
командата е "ping IPadres" в DOS prompt нали ?
King Nothing
22.12.02 г., 22:13
Даваш и на двата компа статични ИП-та
деск-а: 10.1.1.1
нот-а: 10.1.1.2
Настройваш на нотбука за DNS и Gateway 10.1.1.1. Пускаш конекшан-шаринга и се радваш.
Ворк-групите на комповете е добре да са еднакви. А за мрежи между XP и 9х (МЕ също е 9х) - най добре пусни и протокола NetBEUI.
Да, пинга е така, "ping 10.1.1.1" (от нот-а) в шел.
Originally posted by King Nothing
Даваш и на двата компа статични ИП-та
деск-а: 10.1.1.1
нот-а: 10.1.1.2
Настройваш на нотбука за DNS и Gateway 10.1.1.1. Пускаш конекшан-шаринга и се радваш.
Ворк-групите на комповете е добре да са еднакви. А за мрежи между XP и 9х (МЕ също е 9х) - най добре пусни и протокола NetBEUI.
Да, пинга е така, "ping 10.1.1.1" (от нот-а) в шел.
Как ги измисли тия IP-та бе човек? По стандарт (internic) вътрешна мрежа (скрита) клас С е 192.168.0.0 до 192.168.255.0, респективно две примерни IP-та ще бъдат 192.168.0.1 и 192.168.0.2. Не че с тези които си написал няма да работи, но е против всякакви правила.
Уиндоуския кънекшън шеъринг включва в себе си и DHCP сървър, така че не се налага IP-тата непременно да се задават ръчно.
NetBEUI не е задължителен за да работи уиндоуска мрежа. Аз лично съм се убедил, че не дава никакви предимства и го смятам за излишен.
BrowseMan
23.12.02 г., 22:41
Originally posted by QWERTY
NetBEUI не е задължителен за да работи уиндоуска мрежа. Аз лично съм се убедил, че не дава никакви предимства и го смятам за излишен.
King Nothing е уточнил, че този протокол е необходим за мрежата м/у ХР и 98. С поред мен също е необходим, неодавна имах проблем с мрежа м/у 98 и ХР,за който бях писал и тук в форума. Решението на проблема се оказа точно този протокол NetBEUI (респ. NetBIOS за ХР).
Що се отнася до проблема на Empy2Strah и при мен се случи същото докато се базиках с настройките на мрежата, не помня от коя настройка се оправяше, ако се сетя ще напиша веднага.
- NetBIOS и NetBEUI генерално не са едно и също нещо.
- Това е само едно от възможните решения на твоя проблем.
BrowseMan
23.12.02 г., 23:35
Зная че са различни протоколи, те ако бяха еднакви би трябвало и имената да са им подобни :) . Просто под 98 може да се инсталира NetBEUI, a под ХР само NetBIOS. Не съм напълно убеден че има смисъл от NetBIOS,поради простата причина, че при мен под ХР нямаше проблем с връзката, проблемът беше че липсваше мрежа от време на време от компютъра с 98 (пинг имаше винаги). Определено проблема се реши след инсталирането на двата протокола.
ПС - Извинявам се че се отклоних от темата, ако може някои да помогне нека го стори ;) .
King Nothing
24.12.02 г., 18:29
Originally posted by QWERTY
Как ги измисли тия IP-та бе човек? По стандарт (internic) вътрешна мрежа (скрита) клас С е 192.168.0.0 до 192.168.255.0...
Ми лесно се помнят/пишат и т.н. А и май не се маршрутизират в Интернет. Проблеми не съм имал :)
Авторски права на vBulletin