PDA

Виж пълна версия : Civilization3

Tedy
03.11.01 г., 14:26
Igrata izleze. Pishete mnenija.

fantasticMAX
03.11.01 г., 14:44
Аз да си кажа ... единствено съм играл Civ 1, но пък и бях 100% фен, играта беше жестока. Не знам защо обаче някак си пропуснах последвалото продължение...
За Civ III се говорят все хубави неща ама ще видим. :)

gtzvetkov
05.11.01 г., 23:57
Tedy (11-03-2001 13:26):
Igrata izleze. Pishete mnenija.

Какво да кажа освен: ИГРАТА Е МНОГО ТРУДНА дори и на най-лесното ниво на трудност. Направо ми се къса сърцето. Старите части ги минавах без проблеми на Emperor, а сега даже на Chieftan ме спукват от бой. Иначе играта много ме кефи. Поизпипана е доста. Засега не съм видял някакви бъгове.
Стига толкова

Ixitixl
06.11.01 г., 16:54
Кажете от къде мога да я изтегля?

SS
07.11.01 г., 01:15
Eho, ima li ia niakoi ot Plovdiv :))

Ixitixl
13.11.01 г., 12:08
За играта мога да кажа само едно: СУПЕР Е!!! Просто Sid Meier си е пак същия Sid Meier и пак "роди" нещо несравнимо. Тоя човек е гений.
Играта е доста изпипана и е точно това което трябва да бъде Civilization 3.
Който е играл предишните части да си я намира и да почва да я играе. Няма да остане разочарован. Който не ги е играл също =]
Вярно е че е по трудна от предишните ама това не пречи!

fantasticMAX
13.11.01 г., 17:18
М вече съм заинтригуван, ще трябва да я пробвам на всяка цена.
... ако е толкова идейна и колкото първата, значи е трепач :)

gtzvetkov
13.11.01 г., 23:10
fantasticMAX (11-13-2001 16:18):
М вече съм заинтригуван, ще трябва да я пробвам на всяка цена.
... ако е толкова идейна и колкото първата, значи е трепач :)

Има доста неща които сега са изпипани. Пример: Ако града ти е до море това не означава че може да прави напоителни канали. (предполага се че водата е солена и не е годна :):):) ). За да можеш да строиш конна войска ще ти трябва находище за коне (как звучи само :) ) и други такива все интересни работи.

fantasticMAX
23.11.01 г., 10:31
Е значи са го направили този път както трябва...
не като в предишните,като завземеш някой град - почваш да стройш като луд както падне хе хе хе

gtzvetkov
25.11.01 г., 13:15
fantasticMAX (11-23-2001 09:31):
Е значи са го направили този път както трябва...
не като в предишните,като завземеш някой град - почваш да стройш като луд както падне хе хе хе

Не мога да те разбера, но пак ще трябва да се строи. ИИ-то не е много запознато с тия неща.

MartinBG
14.12.01 г., 12:21
Този топик като че ли позамря - да не би вече да ви е омръзнала играта? Я бързо казвайте какви са ви рекордите, та да има спортна тръпка :) . Като за начало моят скромен рекорд - 9073 точки. Това е на Emperor, малка карта и 3 други цивилизации - "спуках" ги от бой около 300AD. Все още не съм я разучил 100%, но пък на Civilization 1 така и не намерих по-добър от мен :D (рекорда там ми беше нещо около 390% ако не се лъжа - има 5год. от тогава) .

Играта ме дразни малко с мудността си при скролиране на екрана и преместване на юнитите и това не е защото ми е слаба машината. Има доста добри "екстри" - например сформирането на Army, но определено мисля, че има още какво да се изпипва по нея.

gtzvetkov
14.12.01 г., 15:59
MartinBG (14-12-2001 11:21):
Този топик като че ли позамря - да не би вече да ви е омръзнала играта? Я бързо казвайте какви са ви рекордите, та да има спортна тръпка :) . Като за начало моят скромен рекорд - 9073 точки. Това е на Emperor, малка карта и 3 други цивилизации - "спуках" ги от бой около 300AD. Все още не съм я разучил 100%, но пък на Civilization 1 така и не намерих по-добър от мен :D (рекорда там ми беше нещо около 390% ако не се лъжа - има 5год. от тогава) .

Играта ме дразни малко с мудността си при скролиране на екрана и преместване на юнитите и това не е защото ми е слаба машината. Има доста добри "екстри" - например сформирането на Army, но определено мисля, че има още какво да се изпипва по нея.

Съвсем наскоро излезе и първият патч, който поправя доста от бъговете, но има още какво да се желае. Патча е 1.16f, говори се, че ще излиза и 1.17f, но засега няма нищо конкретно.
Относно резултатите досега съм я превъртал само на Warlord на Large карта и 7 цивилизаций. А едно време на първата и аз се смятам за непобедим :):):).

MartinBG
14.12.01 г., 16:54
gtzvetkov (14-12-2001 14:59):
Съвсем наскоро излезе и първият патч, който поправя доста от бъговете, но има още какво да се желае. Патча е 1.16f, говори се, че ще излиза и 1.17f, но засега няма нищо конкретно.
Относно резултатите досега съм я превъртал само на Warlord на Large карта и 7 цивилизаций. А едно време на първата и аз се смятам за непобедим :):):).

Тъкмо го изтеглих и инсталирах тоя patch и...."хакна" ми кракнатото EXE, и сега си иска CD-то за да тръгне. Това го очаквах да се случи,де... :( . Имаш ли кракната новата версия???

EDIT: ЕВРИКА - открих го!
http://gcw.abs-x.com/games/files/civ3_116f_exe.ace

Bombera
14.12.01 г., 20:11
EEE, neise! Namerih go nagotowo cracka. Mersi :)) Mnoo mi zabiwa WIn2Kto(ot NVIdiiskiq driver ga4i li) kato spiram civilizaciita. Dano da go oprai

Tedy
16.12.01 г., 17:19
E az javno sam na zad s materiala i rekorda mi e 1700 to4ki na naj-lesnoto nivo.
A za iztrelvane na raketata izobsto ne mi stiga vremeto do 2050g. i ne znam kak moga da se zabarzam(kolko pari har4ish za nauka kato 4e li mnogo ne pomaga). Samo obmjanata na tehnologii pomaga malko, no sigurno ima i drug na4in.

gtzvetkov
16.12.01 г., 19:06
Аз веднъж изтрелях ракетата още през 1987, но на най-лесното ниво. Стигнах до извода че колкото повече градове, толкова по-бързо се изследват науките. Та затова блъскам навсякъде градове (после и по-лесно ресурси се падат) и ако съм сам на остров гледам колкото може по-бързо да го заселя целия, че идва компютъра и едно квадратче някъде да има и веднага го заселва, пък после почва едно трепене, абе не за приказка. :)

Tedy
17.12.01 г., 00:50
Мерси. Помогна ми. Всякаква помощ е добре дошла от напредналите играчи, че е доста обхватна(сложна) играта, а пък нямам чак толкова свободно време.
Ако някой може да ми разясни и някоя тънкост около гобернаторите, че имам чувството, че не изпалняват точно каквото им задавам като преоритети.
Също какъв строй поитически предпочитате.
П.С. Чел съм една част от хелпа, но той е доста огромен.

Tedy
17.12.01 г., 00:59
MartinBG (14-12-2001 18:53):
gtzvetkov (14-12-2001 14:59):

Тъкмо го изтеглих и инсталирах тоя patch и...."хакна" ми кракнатото EXE, и сега си иска CD-то за да тръгне. Това го очаквах да се случи,де... :( . Имаш ли кракната новата версия???

EDIT: ЕВРИКА - открих го!

Очаквах това да е пач, а то е самото exe и ми дава грешка ако го заменя със старото. Това ли е самия пач или е просто кракнато exe, което работи с обновената с пача игра.

MartinBG
17.12.01 г., 11:55
Tedy (16-12-2001 23:59):
Очаквах това да е пач, а то е самото exe и ми дава грешка ако го заменя със старото. Това ли е самия пач или е просто кракнато exe, което работи с обновената с пача игра.

Това е кракнатото EXE, a patch-а е тук -> http://www.civilization3.com/patch/Civ3v116f.exe

С него нещата се пооправиха при мен - скролирането на екрана и движението на единиците вече е с задоволителна скорост :) . Има и други промени , но с повечето от тях още не съм се сблъскал (тия дни поигравах Empire Earth).
За Civilization 3 - успешната стратегия не се е променила много от предишните версии. Първо трябва да си осигуриш по-голямо "жизнено пространство" - с бой и бързо заселване на територията. После може да оставиш другите да си "поживеят" малко докато се развиваш, като задължително минаваш на република/демокрация. Колкото повече градове си построиш в началото, толкова по-добре. Хубаво е да имаш контакти с другите цивилизации и да си обменяте науки. После идва любимият за мен момент - "бой до дупка". Лично аз си го оставям докато не започна да правя танкове и самолети.

ruNNer
18.12.01 г., 03:27
MartinBG (17-12-2001 10:55):
Tedy (16-12-2001 23:59):

Това е кракнатото EXE, a patch-а е тук -> http://www.civilization3.com/patch/Civ3v116f.exe

С него нещата се пооправиха при мен - скролирането на екрана и движението на единиците вече е с задоволителна скорост :) . Има и други промени , но с повечето от тях още не съм се сблъскал (тия дни поигравах Empire Earth).
За Civilization 3 - успешната стратегия не се е променила много от предишните версии. Първо трябва да си осигуриш по-голямо "жизнено пространство" - с бой и бързо заселване на територията. После може да оставиш другите да си "поживеят" малко докато се развиваш, като задължително минаваш на република/демокрация. Колкото повече градове си построиш в началото, толкова по-добре. Хубаво е да имаш контакти с другите цивилизации и да си обменяте науки. После идва любимият за мен момент - "бой до дупка". Лично аз си го оставям докато не започна да правя танкове и самолети.

Добре де , тоя последен бой под какво управление го правиш , защото при република/демокрация напдателните войни не се поощряват много

MartinBG
18.12.01 г., 10:58
ruNNer (18-12-2001 02:27):
Добре де , тоя последен бой под какво управление го правиш , защото при република/демокрация напдателните войни не се поощряват много

Съгласен съм с това, но до сега не ми се е налагало да сменям управлението, защото в тази версия на играта има достатъчно начини да задържиш хoрата спокойни - най-вече с Luxuries и Police stations, а и това обикновенно не продължава дълго. Ако се наложи бих избрал комунизъм.

Bombera
18.12.01 г., 17:53
Az im prodaam tehnolgii ma miskinite - zalagam na izsledwaniqta i sichkite mangi tam. Posle im gi prodawam skypo i preskypo. Stigal sym go 2000 zlato na hod samo ot dwe prodadeni tehnologii na 6 drugi nacii. Sedmata naciq weche beshe istoriq...naprawi greshkata da e s men na edin continent :)))..miliq Mao...

Empy2Strah
19.12.01 г., 00:52
Момчета имам въпросчета към вас:
Абе играя я тази Цивилизация3 и може да се каже, че ги разбивам , но не знам как се правят някои неща.
1. Защо когато построиш РАзузнаването , не мога да разузнавам всички нации а само 1 - тази която е най-блиско?
2. Как се пускат шпиони - иска да има шпиони за да ми казва до къде са стигнали другите с космическия кораб?
3. Защо не мога да преговарям с всички - за Военни споразумения - военен алиан, защита и т.н.т, а пак сами с този които е най-близко ?

Не ме пращаите в хелпа на играта , че целия го прегледах амам инфо по проблема не намерих :(

Empy2Strah
19.12.01 г., 01:11
А забравих .
А кажете що е туй Губернатор - как и кога се използва , как се прави

ruNNer
19.12.01 г., 03:57
А някой знае ли дали еднаквите бойни единици са с различна сила в зависимост от това от коя раса си избрал , защото са ми се случвали някои абсурдни ситуации , като например мои елитни Bowmen да бъдат позорно разбити от вражеския Warrior ,който дори не беше ветеран

MartinBG
19.12.01 г., 11:15
Empy2Strah (18-12-2001 23:54):
Момчета имам въпросчета към вас:
Абе играя я тази Цивилизация3 и може да се каже, че ги разбивам , но не знам как се правят някои неща.
1. Защо когато построиш РАзузнаването , не мога да разузнавам всички нации а само 1 - тази която е най-блиско?
2. Как се пускат шпиони - иска да има шпиони за да ми казва до къде са стигнали другите с космическия кораб?
3. Защо не мога да преговарям с всички - за Военни споразумения - военен алиан, защита и т.н.т, а пак сами с този които е най-близко ?

Не ме пращаите в хелпа на играта , че целия го прегледах амам инфо по проблема не намерих :(

За да правиш тези неща, трябва да си построил Embassy в столицата на съответната цивилизация - това става след като си открил Write и имаш контакт с тях. Това, както и "пускането" на шпионин става от менюто, появяващо се след десен клик в/у твоята столица. Ще ти трябват и пари за целта. "Внедряването" на шпионин е трудна и скъпа работа и ако те хванат може да ти обявят война.

Bombera (18-12-2001 16:53):
Az im prodaam tehnolgii ma miskinite - zalagam na izsledwaniqta i sichkite mangi tam. Posle im gi prodawam skypo i preskypo. Stigal sym go 2000 zlato na hod samo ot dwe prodadeni tehnologii na 6 drugi nacii. Sedmata naciq weche beshe istoriq...naprawi greshkata da e s men na edin continent :)))..miliq Mao...

Брей - за това не се бях сетил!!! :) Ще опитам и тази тактика ;)

ruNNer (19-12-2001 02:57):
А някой знае ли дали еднаквите бойни единици са с различна сила в зависимост от това от коя раса си избрал , защото са ми се случвали някои абсурдни ситуации , като например мои елитни Bowmen да бъдат позорно разбити от вражеския Warrior ,който дори не беше ветеран

Не мисля, че това има някакво значение. Победата/загубата е почти случайна. Зависи и от терена. Някои единици са добри в атака, други - в защита. И мен ме дразни понякога "липсата на логика", но пък и чудеса са възможни :) (често се е случвало в историята).

Tedy
19.12.01 г., 20:57
Da se pohvalja- iztreljah koraba prez 1886godina.(na naj-lesnoto nivo)
Ednakvite edinicite ot razli4ni rasi sa ednakvo silni, prosto bitkata e malko na slu4aen princip- pisheshe go njakade v helpa.
To4kuvaneto ne moga da go razbera- kolkoto po-rano pobedish- po-malko to4ki(za dominacija, UnitedNation, i Space), no pak za militari napravih 1700 na naj-lesnoto nivo s pobeda srestu 3 nacii za nula vreme(maj 3 grada imashe poslednata).

Tedy
20.12.01 г., 20:19
9657 to4ki na Monarch.
Shvanah mu to4kuvaneto- ne e osobeno spravedlivo!

gtzvetkov
21.12.01 г., 00:08
Сподели с нас как точно става точкуването. Ей да ви кажа какво ми се случи в една игра. Та играя си аз с Германците и съм с още 7 (седем) други цивилизации на един голям остров. Аз като добър дипломат съм сключил примирие с всичките, като с някои от тях и договор за съвместна защита от агресори. Обаче към 1960г. Китайците решават да ме заличат и ми обявяват война, при което изведнъж от всичките договори които съм сключил и се оказваме 4-ма срещу 3-ма във война. Да не ви разправям как мойте Panzer-и пометоха де що има лоши гадове. На някой случвало ли му се е нещо такова???

Tedy
22.12.01 г., 14:39
Takova ne mi se e slu4valo.
Tova, koeto razbrah ot to4kuvaneto e:
1.Nivoto na trudnost dava goljamo otrazenie(normalno)
2. Voenna pobeda- kolkoto po-rano, tolkova pove4e to4ki.
No kato 4e li dava pove4e, ako pobedish edna nacija do 1000BC sprjamo tova, ako pobedish 15 do 2000ad ili 3 do 200ad naprimer(ne e spravedlivo ako e taka)
3. Pri diplomatik, dominanshan i space race ako pobedish naprimer prez 2000ad pe4elish po-malko to4ki, otkolkoto ako prodalzish da zivurkash i iztreljash raketata 2049ad( maj njama logika v tova nesto).

MartinBG
18.02.02 г., 16:04
Излезе patch 117f
Ето и CD Crack за него http://dl.gamecopyworld.com/dl.cgi?Civilization_3_117f_nocd!ace