Виж пълна версия : Радеон 9800Про-Греене
Pti4eto
18.04.05 г., 21:31
Значи наскоро си взех Радеон 9800 Про 128/256Бит...на дефоулт 338/676.
Та като я взимах питах човека дали я е клоквол и той смотолеви "Ми нее хардуерно".И сега ме съмява че я е скапал от клок.Паметта грее МНОГО яко-грубо според мен около 60 градуса!А ядрото като го пипна от другата страна просто за секунди и...немога да си задържа пръста дори секунда.Нормално ли е сериозното греене за тази карта или тоя нещастник я е скапал.Мерси!
RazorJack
18.04.05 г., 21:56
Пекат си яко тия говеда, нормално си е.
mad_presley
19.04.05 г., 00:16
Тази карта в оригинал си държи 60*.Ако е с оригиналното охлаждане, дори и не си помисляй за клок.Един VF700 на Zalman върши много добра работа специално за нея, но и доста повишава температурата в кутията.
RazorJack
19.04.05 г., 00:42
Ахъм, вижте аз с кво се наложи да екипирам моята :)
http://razorjack.kicks-ass.net/P3170005.jpg
Моят бивш 9800про с оригиналното "охлаждане" - никакъв клок.
С Giant III догони честотите на ХТ, че и малко отгоре, ама пак
giant-a не можеше да се пипне.
Треа си яка духалка, нещо като на RazorJack :D
amd_fan
19.04.05 г., 14:16
Така си е :rolleyes:
Tihomir_mas
19.04.05 г., 15:11
Та като я взимах питах човека дали я е клоквол и той смотолеви "Ми нее хардуерно".И сега ме съмява че я е скапал от клок.Паметта грее МНОГО яко-грубо според мен около 60 градуса!А ядрото като го пипна от другата страна просто за секунди и...немога да си задържа пръста дори секунда.Нормално ли е сериозното греене за тази карта или тоя нещастник я е скапал.Мерси!
Братле за имам SE и повярвай ми много грее гадината,а докалкото знам и другите карти на ATI яко си греят.Решението си е едно поне от моя гледна точка,а именно едни медни охладители за паметта на CoolerMaster и един Evercool VC-RHB http://www.evercool.com.tw/install/instal_vcrhb.htm. Аз съм с такова нещо и с него доста се клоква:)
RaHzElChO
19.04.05 г., 15:27
Ахъм, вижте аз с кво се наложи да екипирам моята :)
http://razorjack.kicks-ass.net/P3170005.jpg
Как го захвана за платката!?
На мен в момента от Ати туул ми показва че температурата е 62 градуса, със стандартното охлаждане, което е някак си доста по различно от другите стандартни, не е като успоредника както са обикновено сапфирските , ами е квадратно и според мен се справя отлично само синкове за паметта трябват.Като цяло картата си грее, така че не се притеснявай освен ако няма смущения в картината разбира се:) тогава със сигурност е прегряла.
Моя Радеон пък е леко топъл само, отпред и отзад. Производителя е MSI а самата карта се води RX9800-TD128. Има я на сайта им, ако искаш да я видиш. Все пак картата има един огромен радиатор който обхваща ядрото и паметта и една перка която ги охлажда. Но както казах нямам никакви проблеми със греене, картата само е топла. :D
RazorJack
19.04.05 г., 15:40
Как го захвана за платката!?
С едни огромни винтове, които минават през целия радиатор и почти опират в перката :D
Нямах по-малки ... :ghi:
RaHzElChO
19.04.05 г., 16:22
Чудя се дали да не модифицирам нещо за моя 6600,че май ядро над 540 ще видя само при по-добро охлаждане.
amd_fan
19.04.05 г., 16:46
Майната му, аз няма да пипам нищо по моята. Гигант-а си пече, ама на 400/700 я държа 24/7 и съм забравил за проблеми. На тоя етап само ДУУМ 3 лагва, ама него почти не го играя. А и с по 20 мхз на тва Р350 ядро няма да тръгне по-добре. Изгорих вече една 9700 и още си ме боли:(
achilles
19.04.05 г., 17:12
Моята е с 360 ядро, работи @XT и ядрото бачка на 65-68 градуса нормално, стига до 75 при товарене...Охлаждам я с VGA Silencer...
Моята е с 360 ядро, работи @XT и ядрото бачка на 65-68 градуса нормално, стига до 75 при товарене...Охлаждам я с VGA Silencer...
Тя и моята е такава...и си бачка като ХТ като реша да я напъна. Иначе я държа на дифолт по принцип.
Вие къде гледате температурите? Щото мойта карта май няма хардуерен мониторинг и не знам дали изобщо мога да видя някакви температури някъде... :conf: :(
Ами аз моята температура я гледам с Ати туул 0.0.22
achilles
19.04.05 г., 17:35
Трябва да си и с PCB на XT, за да имаш датчик...Иначе разликата между @Про и @ХТ в температурата е около 1-2 градуса...така че даже не може да се говори за напъване...
amd_fan
19.04.05 г., 18:21
Егати изродите. Некви 75 градуса с доста кораво охлаждане?!?? :conf: А 9550 с няква ламаринка си перкат студени:)
achilles
19.04.05 г., 18:24
Еми не точно, моето е малко височко за това охлаждане - кофти кутия ;)
Обикновено не минават 70 градуса ако всичко е ОК :)
sashorf
19.04.05 г., 20:02
Аз пък си реших проблема с един Spire Falcon Rock2+70мм вентил на 7V и синкове от онея Титански комплекти се 4уствам много комфортно.След няколко 4аса игра на 425/770 радиатора започва да се затопля в основата, и си мисля че дори залмана няма да се справи по добре.
achilles
20.04.05 г., 11:06
Обаче тоя вентилатор го ползваш в комплект с тапи за уши, нали ;)
sashorf
20.04.05 г., 17:08
Нем, не си прочел както трява. Пуснат е на 7 волта и работи много тихо,
чува се само ако доближа ухо. ;)
Нем, не си прочел както трява. Пуснат е на 7 волта и работи много тихо,
чува се само ако доближа ухо. ;)
Да и охладителя на моята 4200 е сходен. На 7V въобще не се чува!
аз като имах 9700 чист, му бях лепнал един титански сокет 370 нископрофилен кулер(забравих му модела вече) по съвет на Ба4о Киро, пуснат на 7В не се чуваше изобщо и дори на 380 ядро картата беше леко гореща (с дефалтното охлаждане беше пареща дори и без клок), а вие ходете да се ръсите по $20-30 за Зламани и чудо....
Авторски права на vBulletin