Виж пълна версия : сравнение на 2000 Pro и 2000 Advanced Server
don_mindy
18.04.05 г., 19:09
Може ли някой, който е ползвал и двете ОС да даде мнение за тях, за да опитаме да направим някаква съпоставка. Интересува ме дали 2000АS e подходящ за настолен компютър, а не само за сървър. Какви предимства има едната и другата ОС, как си разпределят процесите, колко памет използват, как са със стабилността и ъпдейтите. За сведение, машината ми е дурон на 800 Мхз , 128 SDram . Игри не играя трябва ми само стабилност и лекота. От много време ползвам 2000 Pro , но ми се ще да кажете нещо и за сървъра.
RazorJack
18.04.05 г., 21:22
Advanced server мисля че поддържаше повече от 4 процесора в една система и повече кънекшъни от pro-то ... и тва беше разликата май. Има вградени програми за рутинг и шейпинг и за сървър ама са толкова смотани че по добре си ползвай 2000 pro + отделен софтуер за всичко. С други думи според мен за десктоп няма никакъв смисал да слагаш такова, карай си с pro-то.
И ако не побърникаш по секюритито всички инсталации трябваше да минават през адд/реможе програмс.
Слагай 2000 про
svetlyo
19.04.05 г., 21:33
и да не забравиш SP2
и в никакъв случай 3 или 4
don_mindy
19.04.05 г., 21:46
Хъмм защо 2 ? Аз досега все 4 съм слагал. Това не значи ли че ще имам един милион ъпдейта в повече после да правя ?
Private
19.04.05 г., 22:04
И за мен ще е интересно да науча.
Darknauss
19.04.05 г., 22:38
Аз вчера инсталнах 2000 про но ми се прецака Вин ХП-то
Защо така :conf:
RazorJack
19.04.05 г., 23:23
Слагате си директно SP4, в него се съдържат предните сървиз пакове.
svetlyo
20.04.05 г., 13:36
SP2 не лови вируси, но съдържа всичко необходимо за работа - а SP4 докарва 2000 до положението на нещастното хр.
Освен това 2 не иска памет - компа бачка като хуна с 256мб рам
RazorJack
20.04.05 г., 13:41
Е айде ся. Ако се настрои като хората и със SP4 съм работил на машина с 32 рам!
don_mindy
20.04.05 г., 14:07
Хмм интересно.. светльо, какво значи не лови вируси... дупките така или иначе трябва да се запълнят.. няма начин да се оставят. Това дали ще слжожа СП2 и после ще вися 4 дни на сайта на MS да тегля 1253413451454 ъпдейта не е ли същото да сложа СП4 и да тегля "само" 40-45 :). Общо взето на 2000 това ме дразни мноого. Не зная дали СП4 довежда 2000 до ХР, но си мисля че без всичките пачове няма да стане нищо. Освен това гледзм из форума, че и ХР + SP2 ако се настрои както трябва вървял доста бързо и май май се чудя дали да не пробвам да попокастря с едно nLite и да го пробвам.. Не че не съм пробвал ХР.. ХР ми беше много мизерно с това забиване на експлорър, но не съм го пробвал със SP2. Но тия хиляда ъпдейта на 2000 направо ми се доплаква от тях при международен нет 3к. Половината ги имам на харда, ама другата половина нещо ич не щяха от харда да се инсталират. Я кажете, ако се настрои 2000 добре колко памет използва в чисто положение.. без никакви програми.. Щото прочетох наоколо, че ХР може да се докара да заеме под 60 Мб.
Сетих се също, че май някой изискваше СП4...мда... миналата година ония пачове за МСбласта ако не се лъжа искаха СП4... може и нещо друго да е искало, вече не помня точно
Private
20.04.05 г., 14:36
Я кажете, ако се настрои 2000 добре колко памет използва в чисто положение.. без никакви програми.. Щото прочетох наоколо, че ХР може да се докара да заеме под 60 Мб.Тук има доста полезни идеи: Оптимални настойки на Windows след инсталация (процеси, registry tweaks etc...) (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=32439)
don_mindy
20.04.05 г., 20:27
Все пак кажете.. има ли нужда от СП4 или не.. тоест със СП2 дали ще е наистина по-леко ?
Слагай СП4 щото иначе или трябва да теглиш като луд ъпдейти от сайта на микрософт или пц-то да се напълни с вируси/червей преди да си успял да сложиш антивирус, антиспай и огненастена
слагай sp4 преди да си посмял да си подадеш носа в интернет, щото ще ти го отрежат до кръста, преди да си написал "windowsupdate.microsoft.com". по времето на масовите rpc атаки ми бутнаха гореспоменатия сървис горе-долу 10 секунди (няма майтап) след конекция ПО МОДЕМ. преди 2 месеца един лауреат го тряснаха, докато, умника, линукс санчо панса, точеше sp4 от ms, нищо, че изрично го бях предупредил да не включва кабела на мрежата, преди да инсталира предварително метнатия на локалния диск sp4. после беше срал спам към 16 часа, преди да го усетя... за адвансед сървъра - освен всичко друго, работи и с повече памет - 8гб беше ако не се лъжа. а това за add remove си има причина, ако се ползва за terminal application server. това важи за всички 2к сървъри. иначе не е задължително.
хм странно СП4 докарвал машина до ХР.... :rolleyes:
не съм много съгласен.. 2к + СП4 си работи перфектно на 128 РАМ.. проверено на над 100 машини.. ( CELERON 300 и нагоре... )
2к Про е достатъчно за работа..
Кфи са тия глупости за СП?! Или слагаш всички или нищо! Сп1/2/3/4 - се в гъз! Аз лично обичам да съм винаги Up-To-Date. Ама това за забавянето - не мисля. След инсталация на СП2 при ХП /или СП4 при 2к/ трябва да се чистят регистрита и дефрагментация и се получава същото както и преди +- 1мс забавяне в стартиране на тежка програма хух.
Иначе за хоум ПС най-добре Про а сървърните версии - малко по-бавни, но определено аз не правя толкова голяма разлика както има при ХП/2003!
Авторски права на vBulletin