PDA

Виж пълна версия : DVI-I >> DVI-D

urt
14.04.05 г., 23:10
Имам монитор TFT Philips 170B5CS който е с DVI-D а видеокартата е с DVI-I. Има ли вариант да се намери кабел чрез който монитора да работи нормално използвайки DVI-D входа си а не аналоговия(монитора се продава с кабел за аналоговия си вход).

tnp
14.04.05 г., 23:40
DVI-I=Digital Video Interface - Integrated. Това означава, че картата може да изкарва, както цифров, така и аналогов сигнал. Значи би трябвало да може, но не съм толкова добре запознат с DVI-I, така че по-добре е да изчакаш и други от форума да се изкажат.

acdc
15.04.05 г., 00:10
Ами точно така е!
Значи има 3 стандарта
DVI-I - analog & digital Може да работи с DVI-I, DVI-A и DVI-D - твоя случай!
DVI-A - analog Работи само с DVI-A и DVI-I
DVI-D - digital Работи само с DVI-D и DVI-I
Намираш си DVI-D кабел и нямаш проблем.
Ето как изглеждат конекторите
http://bachu.dir.bg/dvi/dvi-config.jpg

urt
17.04.05 г., 18:56
Мерси за отговора остава да си купя кабел. Питах в един магазин и ми казаха ~40лв. Малко солено но на някой фонове(най-вече сив) се забелязва леко трептене и се надявам да се оправи чрез DVI кабела

tnp
17.04.05 г., 19:00
Мерси за отговора остава да си купя кабел. Питах в един магазин и ми казаха ~40лв. Малко солено но на някой фонове(най-вече сив) се забелязва леко трептене и се надявам да се оправи чрез DVI кабела
На CRT мониторите го има този ефект и той се нарича Moire. Не зная дали при LCD мониторите го има, но според мен би трябвало от това да е. Я погледни в настройките дали имаш опция за настройване не Ефекта на Моаре. При мен тази опция се намира в Screen.

acdc
18.04.05 г., 20:29
При LCD-а няма моаре! ;) Проблема е от кабела.

Иначе 40лв...ами толкова струват