PDA

Виж пълна версия : Led Glow

RazorJack
13.04.05 г., 17:14
Ами болен съм в нас, ебати смотания вирус не мога една седмица да се оправя. И докато се лекувам трябва все със нещо да си оплътнявам времето :)

И ето да ви се похваля какво сътворих. Това е поредната глупост, с която се занимавах :)

Идеята е да накарам светодиода за активността на хард диска да светва и изгасва постепенно, а не да премигва толкова досадно.

Подробности - на сайта в подписа :) По-късно ще дам линк към филмче, от което се вижда крайният резултат. Аз го снимах вече ама е в някакъв смотан Quick Time формат и трябва да го курвентирам в нещо по-нормално и да го поорежа и тогава ...

http://hardwarefreakz.kicks-ass.net/img/glow_5.jpg

Таа ... похвалих ви се. Е, какво мислите? :D

Win_XP
13.04.05 г., 19:22
Браво, супер яко е това, (тъй като и аз съм болен-от скарлатина дееа) мисля да си го направя. Само да питам аз ще го правя със 1 дидо, какъв кондензатор да използвам ?

Dk_vr
13.04.05 г., 22:40
Това наистина е доста интересно :). Евала, че все още има хора занимаващи се с нещо смислено. Искам само да попитам ти ли измисли схемата защото ако е така браво ;)

RazorJack
13.04.05 г., 23:15
Е, разбира се че не съм открил аз топлата вода :) Някъде из някой чуждестранен форум я мернах тази идея или не помня откъде ама го видях отнякъде и леко попромених схемата само.

Ето и обещаното видео:
http://hardwarefreakz.kicks-ass.net/andstuff/LedGLOW.avi

Тук можете да го видите в действие за какво иде реч и да си прецените струва ли си да си играете с това. Според мен тва е само за хора със страшно много време за губене.

@Win_XP - ами какъвто искаш кондензатор слагай, само гледай да не е под 33 мкф. иначе няма да има никакъв ефект.

ARMANI_L
13.04.05 г., 23:33
дам и аз мисля да го направя, че и аз съм болен (много болни бе:(( )

veelio
14.04.05 г., 00:51
само не можах да разбера нещо за харда светят ама кога и защо (смейте се ама съм си малко простичак)

ARMANI_L
14.04.05 г., 00:55
ами нали имаш един 4ервен диод на кутията който свети когато компа мисли
най-просто казано е той го е направил данеприсвятка а да се гаси и святка бавничко

Executor
14.04.05 г., 01:00
Изглежда добре! !Чудя се дали ще върви на бъдещия ми мод :rolleyes: :p

а поради многото болни ФОРУМА ИЗЛИЗА ГРИПНА ВАКАНЦИЯ!! :hahaha: :tease: :hammer:

veelio
14.04.05 г., 01:01
на моята кутия има два диода само че от както тая кутия е тука (4 години) аз не съм виждал втория дори и леко да пресветне а другия когато компа е вклучен

Executor
14.04.05 г., 01:03
най вероятно не е вързан ;)

nintendo
14.04.05 г., 19:28
А я обеснете като на n00b :D как изобщо става номера? :rolleyes:

Jmaes0888
25.04.05 г., 10:34
ОК, пичове, ама тези ледове ми напомнят на крушки, захранвани от едвам работещ дизелов генератор... Сякаш всеки момент ще изгасне тока! :D

Dare_Devil
25.04.05 г., 11:04
Е добре де, човек, не си ли виждал диодчето на харда как си мига? пича е направил така, че просто това светването и угасването му да стават плавно, а не рязко. И затова си изглежда готино:) Аз лично мисля да го правя, но да го вградя по някакъв начин в клавиатурата или монитора, за да ми е пред погледа. Гадното е само, че ще трябва нов кабел да се вади от кутията.

Vince
25.04.05 г., 11:44
Браво бе това е яко! Дали ще може с 12В на изхода да работи, че да управлявам един неон и 4 диода?

RazorJack
25.04.05 г., 15:07
Абе малко ме съмнява да стане с неон ... иначе тва е готиното на тая схема че тока се взима директно от захранването на компютъра, а не от дънната платка и може да навържеш колкото искаш диоди така :)

TsvetanVR
25.04.05 г., 15:19
дам и аз мисля да го направя, че и аз съм болен (много болни бе:(( )
Споко и аз съм болен ! :(

Phantom
25.04.05 г., 20:22
Като стана дума за ледове на ХДД имате ли идея защо моя не свети? С дъното от подписа-вързан си е точно където пише ама не ще. Само този за пауъра свети. Да не би да има някакви настройки в биоса?

Dare_Devil
26.04.05 г., 10:30
А пробвал ли си да му обърнеш конектора на обратно? Все пак това е диод и ако е вързан на обратно няма да върви...

Phantom
26.04.05 г., 17:23
А пробвал ли си да му обърнеш конектора на обратно? Все пак това е диод и ако е вързан на обратно няма да върви...хах
ее вярно ве и аз съм един умник...

едит:"Work, work, work! It's working! It's working!"(Skywalker, Епизод I, аз сега и аз). Зе че стана бре 10х

Dare_Devil
29.04.05 г., 16:46
Естествено - в 90% от случаите проблема е нещо толкова елементартно, което толкова добре го знаем, че не ни идва на ум че може да е точно от това... Като моя случай, когато час и половина се чудех какво не ми е наред с харда и защо не бачка, паникьосвайки се, че е свършил курса, когато се усетих че не съм му включил захранващия кабел...