PDA

Виж пълна версия : Препоръчайте ми нов GSM до 300 лева

Miki
18.12.02 г., 18:34
Момчета, моля ви да ми препоръчате някакъв телефон до 300 лева. Става въпрос за нов апарат, който ще се ползва от жената. Спрял съм се основно на Samsung N500 илиSony J70. За съжаление впечатления от други телефони освен от Nokia нямам. Чувам лоши неща за Siemens C 45, а и менютата на тази марка телефони лично за мен са кофти. Специални екстри не са нужни, просто апарата трябва да е надежден. Това е, благодаря предварително.

Paladin
19.12.02 г., 09:53
Бих ти препоръчал SONY J70. От около година го ползвам и съм много доволен. Батерия, обхват, чуваемост, навигация - всичко е ОК!

За парите си е перфектен.

nike_d
19.12.02 г., 13:52
Още един глас за J-70. Не е перфектен телефон но за парите си е супер. Абсолютно безпроблемно работи. (чух обаче, че имало и кофти разкодирани бройки които забивали, моя е Мтел-ски и не е забивал нито веднъж за последните 9 месеца)

The Penalty
19.12.02 г., 15:19
И още един,
онзи ден взех един от Германос, за парите си е ОК.

Stan
19.12.02 г., 18:14
Бих препоръчал Алкател 501, но непременно да е от Германос!

http://free.bol.bg/standimitrov/ot_500.jpg

Loshia_NIKJAM
19.12.02 г., 18:48
Originally posted by Stan
Бих препоръчал Алкател 501, но непременно да е от Германос!

В тоя дух защо да не е 511-512 тогава...

Аз си мисля че за тези пари Сименс S45 може да се нъмери.

Ilian359
19.12.02 г., 20:46
Доколкото разбрах е за подарък - втората употреба отпада. Препоръчвам Sony J 70, Alcatel 501 (може и 512, но е по-бъгав), Ericsson R600, Nokia 3410 (за техничарки), Samsung R210s (ако не те притеснява, че трябва да се зарежда през ден). За произхода - безсмислено е да коментирам. Защо не ползваш някоя новогодишна зарибявка? Или искаш без карта?

Bobo
19.12.02 г., 23:41
Alcatel не си купувайте никога :) Пълен боклук е. Същото важи и за Siemens C45 i M50. (те всъщност се различават в софтуера, дисплея и кутийката само:)
Единствения плюс на 512 е че има load runner :) и че панела му е алуминиев. Но след първото изпускане се отваря много ефектно отстрани.

Sony J7 ili J70 също се разваля като всеки нов телефон. (вече нищо не се прави както едно време - 5110, 688, 888 и т.н.).
Менюто му е доста бъгаво, а и в началото трябва време докато се свикне със скрол колелцето, което по неясни причини се намира от ляво на телефона. Нищо общо няма със интуитивните менюта на Nokia.
Игрите са яко тъпи и вибрацията е много слаба защото се получава от спикърчето за звънеца :)

Аз също давам глас за SONY, въпреки недостатъците. Все пак е доста ефектен телефон, който е достатачно евтин и малък.

Поздрави,
БОБО

Stan
19.12.02 г., 23:56
Щом ги разбираш толкова... Добре е като отречеш толкова марки да се мотивираш по някакъв начин, особено когато за тебе върхът на GSM-технологиите се свежда да ужасните дървета 5110, на която освен всичко и хлопа батерията, или пък смешния 688...

Що се отнася до Алкател - просто си попаднал на дефектна бройка, аз също имах тоя лош късмет и въпреки това новият ми телефон пак е Алкател. Просто в тоя ценови диапазон нища друго не ми хареса, освен J70 и Т65 де...

Snickers
20.12.02 г., 03:45
Абе аз съм чувал че J70 като се скапят един път направо на боклука го хвърляш, ако има някой техник който е отварял такъв да каже така ли е? Преди имах Алкател 300 изкара ме една година но това е нормално понеже съм го изтървал десетки пъти а имах най- добрия обхват от всичките ми приятели, добре че не си взех Нокия щото щях да я хвърля на втория месец. На човека му трябва телефон за жена си така че какъвто и да вземе все тая отива в някой магазин харесва един който има женски вид и го взима тва е кво само се карате.
Като стана въпрос за здрав телефон това е Сименс S25. Някой да има нещо против???

Bobo
20.12.02 г., 05:53
Щом ги разбираш толкова... Добре е като отречеш толкова марки да се мотивираш по някакъв начин, особено когато за тебе върхът на GSM-технологиите се свежда да ужасните дървета 5110, на която освен всичко и хлопа батерията, или пък смешния 688...

Няма нужда да преиначаваш думите ми!? Не виждам някъде да съм написал, че 5110 и 688 се върха на технологията?

Когато говориме за телефон се разбира устройство което да работи максимално дълго време (години) и по същото да се провеждат телефонни разговори.

Може би за теб като основен показател са: разноцветните дисплейчета, шарените панелчета и т.н. които попадат във графа "пернишки тунинг"!?

Да не говориме, че във България често срещано е да видиш разни прошляци по улицата които вадят телефони за по 1000лева, а в същото време не могат да си платят сметката.

На 5110 може да и "хлопа" батерията (проблема със "хлопането" се оправя за 2 секунди),но след този модел Nokia няма друг, който да е толкова добре и здраво направен. Освен това и да подлежи на ремонт. Щото удянето в земята и мачкането със кола не влиза в нормалната употреба.
За сведение съм виждал и телефони в такова състояние.

Ако това се случи на твоя прехвален Alcatel - ще остане ваденка на мястото където е бил :)

688 със ултра слим литиево йонната батерия си е съвсем приличен телефон. Да не говориме че има и желязна рамка вътре - суперздрав е.

Що се отнася до Алкател - просто си попаднал на дефектна бройка, аз също имах тоя лош късмет и въпреки това новият ми телефон пак е Алкател. Просто в тоя ценови диапазон нища друго не ми хареса, освен J70 и Т65 де...

Тук си във Гоооляма грешка. Аз не съм попаднал на дефектна бройка, защото аз не говоря за един единствен телефон, а ти си попаднал на "добра" бройка :)

Alcatel ще си останат бюджетни телефончета, за които човек не трябва да съжелява като се счупят. Менютата са им типично дървени, като за Alcatel

Siemens-ите от серия 25 и 35 са здрави но C45, M50, A55 са зле.

Това всичкото няма отношение към питането на човека, защото както вече казах аз също подкрепям Sony.

Просто ти отговорих въпреки че тона който си използвал нещо ми прилича на човек който си мисли че е открил топлата вода или че знае всичко.

Поздрави,
БОБО

Stan
20.12.02 г., 14:02
Ох, Божееее...... Шарени дисплейчета, бюджетни телефончета, мачкане от кола... Сори, че въобще си помислих, че мога да ти обясня нещо човешки. Явно си голям разбирач, ама е добре да попрочетеш, че Алкател са едни от пионерите в GSM-комуникациите, на тях принадлежи и прототипа на WAP. Също така МНОГО ПО-ДОБРИ модели от 5110 са 6110 и 7110, ама какво ли значение има.

Айде със здраве, аман от разбирачи, аз се оттеглям, ей направо смешно ми стана...

Bobo
20.12.02 г., 19:35
Originally posted by Stan
Ох, Божееее...... Шарени дисплейчета, бюджетни телефончета, мачкане от кола... Сори, че въобще си помислих, че мога да ти обясня нещо човешки. Явно си голям разбирач, ама е добре да попрочетеш, че Алкател са едни от пионерите в GSM-комуникациите, на тях принадлежи и прототипа на WAP. Също така МНОГО ПО-ДОБРИ модели от 5110 са 6110 и 7110, ама какво ли значение има.

Айде със здраве, аман от разбирачи, аз се оттеглям, ей направо смешно ми стана...

Не ставай смешен. Посочи ми един единствен "пионер" в някакава област който в последстваие да се е утвърдил със най качествена продукция. Няма такъв.

От твоята гледна точка вероятно са по-добри :)), отиди в един GSM сервиз и попитай за да разбереш грешката и заблудата си. Или после ще кажеш че те и там не разбират, а единственият разбирач на света си ТИ :)))

Айде със здраве!

Ilian359
20.12.02 г., 20:37
Когато оплюваш нещо е редно да се аргументираш! В една съседна тема обясних съвсем подробно защо не съм доволен от Siemens Cxx. И не се стигна до писмен скандал. А тук стана по-зле от "Intel vs. AMD", та дори и по-лошо от "Москвич срещу Лада"! Мисля, че някои хора трябва да се замислят за поведението си във форума - това е място за ОБМЯНА НА ОПИТ, а не за лапешки спорове на тема "кой цвят е по-цветен" и "дали крокодилът е по-дълъг, отколкото зелен"!
Категорично не съм съгласен за отзивите от Alcatel. Това е производител, който прави изключително качествена стока, конкретно насочена към GSM оператори, а не към свободна продажба. Затова всички кьопьво разкодирани апаратчета, закупени от Jeff или някоя друга менташка верига едва кретат. Естествено, правилото си има изключения. Alcatel View от студентската промоция на Мобилтел в края на 2000г. е рядко скапан телефон, заради локализирания софтуер. А винаги силата на Alcatel е била винаги именно в пригодения за дадена мрежа софтуер. Рейтингът на тази марка значително падна и тази година покрай модела 310, който ГлоБул пусна в началото на годината, след което повече от половин година Сульо и Пульо ги разкодираха с "гаранция до вратата" и масово ги съсипваха.
Кото цяло Alcatel са изключително добри телефони не само за цената си. Може би масово разпространеното снобско съзнание щеше да ги оцени, ако бяха по-скъпи. Това е най-добрият апарат по отношение на обхвата и сигнализацията с мрежата. Нито един от моделите не прави изключение. Това е апарат, който беше изпуснат на дъното на реката, когато ходих за риба и единственият проблем беше залепнал бутон за следващите 12 часа. След което той отново служеше вярно, все едно току що е купен. Ако това го бях сторил на друг апарат, щях да съм едно телефонче назад.
Та, молбата ми е да не се съди за едно устройство по лична симпатия към външния вид, мястото на производство или менюто. Те не се показателни за останалите му качества, а както на някой не му харесват, така на друг му харесват. И аз получавам гадене и повдигане, когато видя нов модел маратонки на Nike, но не казвам, че са боклуци и се късат на първия месец, защото между тези неща връзка няма.

Bobo
21.12.02 г., 02:33
Та, молбата ми е да не се съди за едно устройство по лична симпатия към външния вид, мястото на производство или менюто. Те не се показателни за останалите му качества, а както на някой не му харесват, така на друг му харесват. И аз получавам гадене и повдигане, когато видя нов модел маратонки на Nike, но не казвам, че са боклуци и се късат на първия месец, защото между тези неща връзка няма.

Ако беше прочел по внимателно (все пак е на кирилица) това което съм написал и се беше замислил малко щеше да разбереш че аз не съдя за качествата на телефоните от външният им вид и във какъв цвят светят дисплеите.

Супер безсмислено е да напиша какво му се скапва на един сименс или алкател и после какъв е шансът да се оправи, колко ще струва и т.н. Просто ше навлеза в терминология която едва ли ще заинтересува някой който не я познава.

Това е като да викна съседката и да и обясня в детайли каква е разликата между KT333 i KT400.

Проблема на този форум (според моето скромно мнение) е че някой се опитват да бъдат над всички по компетентност и то във всичко. И си умират да обяснят нещо което сами не разбират.

kris
21.12.02 г., 09:53
Originally posted by Ilian359
Когато оплюваш нещо е редно да се аргументираш!

До преди 15 дни ползвах Т65 - нямам никакви забележки. Наложи се да сменя телефона и реших да е Alcatel 512. Какво не ми хареса за парвите 10 дни:
- Най-важното - джойстика с трите позиции - натискане, нагоре и надолу е най-лошо направения, който съм виждал - много често искаш да натиснеш, а телефона го възприема като прелистване нагоре-надолу - ужасно неудобно нещо - колеги също се оплакват от конструкцията му.
- Телефона падна 2 пъти от около 50см върху сняг и кал - няма начин да падне без да се олющи.
- Мелодиите са отвратителни и много слаби - аз лично не си падам по извратено звънене, но ей богу - този телефон няма нормално.
- Идеята да се запише на диктофона някакъв звук и в последствие да се ползва като мелодия направо я забравих - това е най-некачествения диктофон на който съм попадал.
- Няма никаква официална поддръжка на този телефон в БГ - от Мтел срещу заплащане можеш да изтеглиш било логота, било полифонични звуци за Nokia, Siemens или Samsung, но не и за Alcatel.
- Батерията се разрежда нелинейно - това е нормално, но при Ericsson-a са се опитали да го компенсират, но при Alcatela не - В сервизното меню има параметър за зареждане на батерията при мах той е 100 - телефона работи 3 дни непрекъснато с около 30 минути разговори и параметъра става 38. Тези 38 не ми стигнаха за следващите 7 часа... - а за мен е важно да знам още колко ще изкара телефона ми.
- Менютата не са особено бързи, но това важи и за Ericsson-a.
- Качеството на копчетата е ниско - изглеждат току що излезли от преса в БГ мазе - сравних ги с копчетата на старата T10-ка на жена ми -ужасни са.
- Добрият обхват е мит при Alcatelite с вградена антена. Обхватът е добър, но в никакъв случай не по-добър от на стара T10. Това не е и толкова важно, защото вече цялата страна е покрита с достатъчно силен сигнал, в това число връх Мальовица и билото кам х. Иван Вазов - там само Nokia-та на Тодор има проблем с обхвата :).

Какво ми харесва:
- Чува се хубаво
- Малък е
- Лек е

С две думи за мен минусите за много повече от плюсовете - цената му е еквивалентна на T65 - никога повече не бих предпочел Alcatel-a пред него.

Ilian359
21.12.02 г., 23:37
Originally posted by Bobo
Ако беше прочел по внимателно (все пак е на кирилица) това което съм написал и се беше замислил малко щеше да разбереш че аз не съдя за качествата на телефоните от външният им вид и във какъв цвят светят дисплеите.

Проблема на този форум (според моето скромно мнение) е че някой се опитват да бъдат над всички по компетентност и то във всичко. И си умират да обяснят нещо което сами не разбират.

Ти явно не си човек, с който може да се общува под каквато и да е форма! Извинявам се, че си написах мнението и споделих опита си! Как можах да си помисля, че трябва да го направя между твоите височайши реплики!

За kris - единодушен съм с теб! Ericsson T65 е доста пред Alcatel 512 в предпочитанията ми, поради същите причини.

Bobo
22.12.02 г., 00:50
Ти явно не си човек, с който може да се общува под каквато и да е форма! Извинявам се, че си написах мнението и споделих опита си! Как можах да си помисля, че трябва да го направя между твоите височайши реплики!

Това е най-лесното което можеш да кажеш. А и честно казано изобщо не съм искал да общувам с теб.

Просто ти започна да ми обясняваш разни неща които според мен изобщо не са ти ясни.

Предлагам да спрем тази дискусия до тук защото не ми се струва да е особено продуктивна.

Поздрави,
БОБО

Ilian359
22.12.02 г., 03:30
Наситина е безсмислена. Бях забравил, че ти се опитваш да отвориш поща без номер за данни и се запъваш като магаре на мост, че не е от това. Но защо реши, че не са ми ясни - аз мога да кажа същото за теб, без това да има особена полза.