PDA

Виж пълна версия : Проблем с цветовете в графичните програми

CYPER
10.04.05 г., 02:00
Още като бях в България го имах този проблем и сега с съвсем друг компютър пак се сблъсквам с него и ме нервира супер.

Отворете прикачената картинка и погледнете надписа.

Както в Corel PhotoPaint, така и в Photoshop CS този надпис го правя черен с 0 0 0 RGB - но на картинката излиза кафяво и в полето, където се показва цвета пак излиза кафяво и в двете програми.

И в двете програми си играх с Color Settings/Color Management и ефекта нулев - направо издивявам - искам черен излиза кафяв, искам син излиза пак неква разновидност на кафяво - и на червеното пак така.

Абсолютна мешаница - не мога да сложа какъвто цвят си искам, тоест аз го слагам, ноне се вижда такъв.

Fo
10.04.05 г., 14:27
Еми дай им да ползват виновския профил... :rolleyes:

CYPER
10.04.05 г., 20:49
Няма оправия - 15 минути ръчках Color Management-а на Photoshop и цвета черен не стана - и това го прави основно само с gif-ове.

Хора моля помогнете.

piker
21.04.05 г., 19:52
добре бе човек т'ва адски много ми прилича на две неща - имал съм колеги които примерно правят накква мешавица с светните профили от цмик към РъГъБъ и обратно и там стават ей такива идиотщини;
друго за което се сещам е при самата гиф компресия да се омазва нещо - по принцит тва е доста възможно, щото ми прави впечетление че съседните пиксели са ти с доста контрастен спрямо надписа цвят - а нали при гифа там има dithering което си е процес на симулация цвета на един пиксел от цветовете на околните му пиксели - или поне горе долу е това - идеята уж е нали да се намали размера на гифа - може и от това да е...
не знам - може би ще е идейно да погледна изходния файл - ако ти се занимава - пращай:)

CYPER
21.04.05 г., 21:22
добре бе човек т'ва адски много ми прилича на две неща - имал съм колеги които примерно правят накква мешавица с светните профили от цмик към РъГъБъ и обратно и там стават ей такива идиотщини;
друго за което се сещам е при самата гиф компресия да се омазва нещо - по принцит тва е доста възможно, щото ми прави впечетление че съседните пиксели са ти с доста контрастен спрямо надписа цвят - а нали при гифа там има dithering което си е процес на симулация цвета на един пиксел от цветовете на околните му пиксели - или поне горе долу е това - идеята уж е нали да се намали размера на гифа - може и от това да е...
не знам - може би ще е идейно да погледна изходния файл - ако ти се занимава - пращай:)
Аааааааааа аз отдавана се оправих - VLADO ми помогна.

Проблема е, че всеки .gif е записан с дадена цветна палитра - примерно с Paletted 8 бита и за това цветовете не са това, което трябва да бъдат.
Просто на gif-а му сетваш друга по-голяма - RGB 24 бита с повече нюанси и готово. Същевременно и размера на файла се качва, но не много.

Мисля да го махам този Corel - само чакам да излезе някъде за дърпане Photoshop CS2 - у DC още го няма.