Виж пълна версия : интернет кафе под линукс
nikstoun
09.04.05 г., 14:38
Някой да ме посъветва добре ли е .. какви недостатъци има ..
имам два въпроса.. лесно ли е пускането на няколко пс-та без хардове ?? :(
проблема е ако се слапе сървъра :D
или е по добре всяко за себе си ?? :conf:
Какво ще кажете за това :
http://www.cdforme.net/product_info.php?products_id=161
или да си намерия програма разработена за зала под Линукс ??
ами не е по-трудно от колкото ако ползваш М$ .... ако е за кафе ... без игри .. дори е по добър вариант ... правил съм такъв в Бал4ик ... ми нещата си работеха идеалка ... за дисклесс ... ами зависи какъв е сървъра ... няма нещо дето да е направено от 4овек и да няма бъгове ... но пък нали е направено за да работи :)
а за линка ... Mandrake - 25 лв. ???? това шега ли е или какво ??? а и аз оби4ам нещата от src :)
Виж тази презентация:
http://georgi.unixsol.org/iclub/
System Error
09.04.05 г., 19:23
Буллшит! :D
Оптималният вариант е хибрид от Лин + Уин ХР машини...,но не и само Линукс...все още не е на това ниво,че да се ползва в интернет кафета или клубове...може би като излезе Слак 15-20 :p
nikstoun
09.04.05 г., 20:01
Буллшит! :D
Оптималният вариант е хибрид от Лин + Уин ХР машини...,но не и само Линукс...все още не е на това ниво,че да се ползва в интернет кафета или клубове...може би като излезе Слак 15-20 :p
Може би е така но ... има друга страна че трябват и лицензи :mad:
нали Пък и Тилих е добър на БГ и тн.
не и само Линукс...все още не е на това ниво,че да се ползва в интернет кафета или клубове...може би като излезе Слак 15-20 :p
Дай поне един пример, кое няма да работи?
Аз ще дам примери какво иска човек, който отива в клуб:
1. browser, firefox ...
2. ICQ/Yahoo ... messenges
3. OpenOffice / PDF
4. CD-RW - k3b, fdd, USB flash drive
5. Printer
6. xmms (analog winamp)
7. MPlayer / Xine / Kaffeine
8. file server
9. USER FRIENDLY и разбира се фонетика
10 FREE, сметни го в Уин колко ще ти струва :)
Manchev
10.04.05 г., 01:27
Мда, ама тъпия посетител и windows-user иска да има ICQ и като не са му наредени така иконите се нерви, и като не е както той е свикнал да вижда МИРКАТА пак...
И тва са младежи баси....
singularity
10.04.05 г., 01:30
Това мнение е изтрито от потребителя. За повече информация в тази тема (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1146569)
@xts: единствения проблем са игрите. Ако ще е Интернет кафе и няма да има игри - Linux е перфектното решение.Честа практика е 5-10 машини да се заделят за НЕgamers и мисля, че такъв е случая. При игрите е малък броя наистина.
И малко още по темата: Ако искаш да зарежда от сървър предвиди повече памет и добра мрежа. Това е, после няма да имаш проблем да зареждаш от едно копие на колкото искаш.
nikstoun
10.04.05 г., 12:00
Ок именно ще бъде само кафе .. не ми се занимава с Игри викове крясъци :o благодаря за отговорите ..За сървъра не съм наясно но ще се справя ..
с малко помощ от тук .
@singularity
10х ... земам си бележка.
@SystemError
буллшита го плямпаш ти.
System Error
11.04.05 г., 16:19
@nikstoun: Ами ето затова трябва интелигентно да си задаваш въпросите...ако беше написал в началото,че ще е само интернет кафе отговора разбира се,че е Линукс...(е аз съм напълно прав в това,което съм написал ;) ,ама щом няма да има игри няма смисъл).
@subn3t:Я наистина се научи първо да пишеш на български правилно, пък после започни да обясняваш кое какво е и кой какво говори. ;)
@xts:Ае де...нали по цял ден се занимавам с Linux машини,защото съм системен администратор...знам кое тръгва и кое не...И знам,че за някои неща линукса не го бива...особено ако говорим за стабилност...(не става дума за сравнение за стабилност м/у лин и уин...,а лин и юникс ;) )
@System Error
По-добре изтървана буква в нещо смислено, от колкото Всички букви в някаква глупост. Като си платиш - обяснявам.
@xts
Абе май пак си губим времето :)
System Error
12.04.05 г., 01:06
@subn3t: То да беше една буква...и запомни,че 4 не е Ч !
Препрочети отново внимателно какво съм написал...може и да се намериш къде съм си редактирал поста. ;)
А и това,което искам през цялото време да кажа е,че Линукс не е за игри...ама май наистина си губя времето да обяснявам.
Никстоун,ако имаш още въпроси...питай "разбирачите",аз се отказвам да споря с тях за елементарни неща,които и те знаят. :o
Линукс не е за игри...ама май наистина си губя времето да обяснявам.Не че Линукса не е за игри, просто никой не иска да пише игрите си и за друга платформа.
Добър пример са игрите с порт за Линукс като: Heroes, Quake, Doom, Unreal, Rune ... *opengl*
System Error
13.04.05 г., 13:29
Хех,ок щом казваш ;)
Ако си добре запознат ще знаеш какво помага да се правят игрите за Уин и какво пречи да се правят за Лин...Има много важна особеност и тя си е в самият Линукс...:))
А за игрите ,които си изброил ако знаеш как "перфектно" вървят ... :D
А за игрите ,които си изброил ако знаеш как "перфектно" вървят ... :D
Ами да играл съм ги ;)
prestige
13.04.05 г., 14:06
Не съм gamer, но специално за Quake III Arena имам наблюдения от няколко години. Под linux върви около 1.5 пъти по-добре (по-бързо, по-гладко...) от колкото под windows. На старата машина под linux - 25-30fps, под windows xp 15-20fps. Ако някой не вярва демонстрирам на място. С UT нещата са горе-долу същите, но не съм я пускал много отдавна и не мога да кажа точни цифри.
Annihilator
13.04.05 г., 23:48
да. при игрите, които имат официална линукс версия е така.
а с останалите? емулация?
да. при игрите, които имат официална линукс версия е така.
а с останалите? емулация?
Counter-Strike 1.6:
Под Windows XP ми поддържа 59-60 FPS, а при по-тежките графики пада под 30 FPS, дори и 20.
Под Slackware ми поддържа 99 FPS и пада до около 40 FPS.
Quake 3:
Тук FPS немога да посоча но, под Slackware/FreeBSD се даржи много по-добре. До колкото мога да преценя, FPS-то е може би 35-40% по-висиоко.
За следните игри мога да кажа същото нещо:
Heroes 3, Fallout 2, StarCraft, WarCraft, Jagged Alliance: Wildfire.
За изброените игри, без Quake 3, съм използвал Cedega като "емулатор".
Авторски права на vBulletin