PDA

Виж пълна версия : SONY J5/J7/J70 POP3 мейл настройки?

Bobo
17.12.02 г., 17:39
Някой успял ли е да си подкара ПОП3 клиента за имейл с тези видове телефони. Те всъщност имат един и същи софтуер затова питам за всички заедно.

Става въпрос не през WAP-a, а с dial-up към обикновен провайдер.

След като всичко се сетне при мен дава някаква грешка и изобщо май не набира даденият му номер за dial-up ISP.

Поздрави,
БОБО

nike_d
19.12.02 г., 13:49
Пускал сам го на моя J-70. Обаче като дайъл-ап провайдер ползвам мобилтел защото иначе е излишно и безумно скъпо.
Просто се конектвам през мобилтел и отварям пощата от мейл сървъра си по IP адрес.

Ilian359
19.12.02 г., 20:48
Коректно! Можеш да се вържеш към градски dial-up, но ще плащаш по тарифа GSM-БТК по сумай ти стотинки на минута. Затова използвай 0881000, ако си към Мобилтел и ще си плащаш по 6 ст./мин. При Глобул не знам как е това.

Bobo
19.12.02 г., 22:49
Абе хора тук не става въпрос колко ще плащам, а как да си настроя POP3 мейла с dialup номер???

Ако някой иска да помогне да сподели как става точно далаверата, защото при мен дава някаква странна грешка и изобщто не иска да набира.

Показва че уж прави нещо и след малко казва че тази грешка е временна и да опитам отново.

Предварително благодаря на всеки, който реши да помогне!

Поздрави,
БОБО

nike_d
20.12.02 г., 04:17
А случайно да имаш активиран номер за данни?

Ilian359
20.12.02 г., 04:21
Да започнем от там - имаш ли номер за данни; ползваш ли WAP; къде ти е пощата....?

Bobo
20.12.02 г., 05:34
Обяснявам пак щото явно пак не сте разбрали :)

Както съм написъл в първото мсг става въпрос не за WAP, а за dialup достъп. Т.Е. телефона има възможност да избере ISP на произволен номер, да се конектне към POP3 сървера и да провери/изпрати новата поща.

Номер за данни не ми е необходим, защото идеята е да се използва произволен ISP провайдер. Също така телефонът има HTML броузер (не WAP!!!), но това e друга тема.

Понеже не се и съмнявам че искате да помогнете, но явно не сте се сблъсквали конкретно с този проблем, моля някой който има същия телефон и е успял в начинанието да сподели.
Иначе на теория всичко е ясно, но има проблем - на практика не работи :)

Поздрави,
БОБО

nike_d
20.12.02 г., 19:12
Приятел,
след следното изречение :

"Номер за данни не ми е необходим, защото идеята е да се използва произволен ISP провайдер. Също така телефонът има HTML броузер (не WAP!!!), но това e друга тема."

мисля, че няма повече какво да говорим тука....
Незнам кой ти е казал, че не ти трябва номер за данни за да се свържеш с ISP.
отиди и си пусни номер за данни и виж после изведнъж как всичко ще тръгне!

Bobo
20.12.02 г., 19:27
Значи явно не си виждал подобни телефони които могат да проверяват POP3 имейлове през dila-up. Не разбирам защо спориш и се опитваш да ми "обясниш" къде ми е грешката.

Както казах ако някой има такав телефон и е подкарвал мейла - да пише. Останалите като тебе само коментират без всякакава полза.

Поздрави.
БОБО

nike_d
20.12.02 г., 19:41
Ами аз имам от 9 месеца точно такъв телефон така,че явно съм виждал...
Преди да си пусна номера за данни не работеше това което искаш да направиш.
След като си го пуснах номера за данни работи!
Какво повече да ти кажа?

Ilian359
20.12.02 г., 19:56
GSM не е като домашен телефон. Не можеш да се свържеш с друг модем, където и да е без да имаш номер за данни. GSM стандартът поддържа 3 типа номера в зависимост от предназначението им:
- телефония - такъв имат всички карти;
- факс - за факсимилно предаване. Услугата се поддържа от Nokia 9110 и 9210. При другите телефони е необходимо външно устройство - факс апарат, компютър или PDA;
- данни - за всякакъв вид пренос на данни, включително GPRS и MMS (multimedia messaging service).
Що се отнася за Sony - ако си забелязал в e-mail settings имаш да запишеш два адреса - DNS и POP3, а не Gateway - който е в WAP-а. Това не означава, че не ти трябва номер за данни, за да се свържеш с този Gateway. Също така, ако искаш да се вържеш към произволен провайдър (напомням, че цената е десеторна), трябва да избереш тип на връзката "analogue". При номер за достъп в GSM мрежа, се препоръчва тип "ISDN", това ти спестява около 30 секунди за "захапване на модемите".
А ако си с предплатена карта - това е друг въпрос...

Bobo
21.12.02 г., 02:15
Също така, ако искаш да се вържеш към произволен провайдър (напомням, че цената е десеторна), трябва да избереш тип на връзката "analogue". При номер за достъп в GSM мрежа, се препоръчва тип "ISDN", това ти спестява около 30 секунди за "захапване на модемите".

Ставаше въпрос само и единствено за свързване към произволен провайдер. Цената не ме интересува защото това ми е необходимо да го ползвам много рядко. Освен това съм с глобулска карта и изобщо не ми е скъпо.

Настроил съм всички настройки, включително и номер за достъп тип "analogue". Въпреки това не става, освен ако наистина е необходим номер за данни.
Преди 2-3 години имах един Алкател който беше с огромен дисплей и писалка, в момента модела не мога да си го спомния. Този алкател също имаше възможност да звъни на обикновен провайдер и да изпраща и приема поща.

Ще пробвам със мобилтелската ми карта където имам номер за данни за да разбера дали това е проблема.

Поздрави,
БОБО