Виж пълна версия : Копресиране с Adobe Premiere, проблем??
ontario
05.04.05 г., 13:17
Здравейте.
Имам следния проблем.
Готов проект експортвам (Ctrl + M) , задавам Microsoft AVI, за VIDEO - XviD и Quality 100%; Audio - Uncompressed (Исках да избера Ac3 Decompressor, но като стартирам накрая дава грешка, че нямало място на HDD и не почва компресирането).
Така по тази начин все пак получавам 8 minutno AVI /толкова е филма/ ,
с големина 400MB??!??!?!
Проблемите са 2:
1. Големият размер на файла
2. При гледане с Bs Player или WMP 9.0, картината е идеална, но когато има повече движение в къдъра се получават едни черти и леко размазване, което не е приятно.
Някой ако може да ме посъветва какви опции да задавам при копресирането, какви кодеци за видео и аудио за да имам перфектна картина и нормален по големина файл.
Мерси!
не ползвай Премиер за компресия - рендвай uncompressed и после ползвай wdup или tmpgen...
RazorJack
05.04.05 г., 14:15
Хахах еми така кой те е карал да даваш quality 100% и некомпресирано аудио :)
Сложи качеството на 90-92% и ще намалее доста размера, а звука на mp3 примерно го направи.
А и некадърния xvid може да го зарежеш (и аз съм попадал на разни билдове дето някой пишман програмист си е оставил ръцете и се получават всякакви черти, насичания и т.н.) и си сложи divx 5.2.1 там поне всичко е стандарт и няма проблеми :)
ontario
05.04.05 г., 14:57
не ползвай Премиер за компресия - рендвай uncompressed и после ползвай wdup или tmpgen...
Мерси много пичове!
Нали знаете човек така се учи.
Имам Virtual Dub, но знам, че има различни версии т.е. някои са гадни
Некой навит ли е да ми прати неговата на "depechemode@mail.bg".
А дали има някакви настройки по особени при компресирането??
http://www.virtualdub.org/ - freeware
сваляй си спокойно!
ontario
05.04.05 г., 17:01
Направих export - Microsoft AVI, Video:Uncompressed,Audio:Uncompressed.
8мин филм - 14 GB.
Пуснах го отново на BS Player, да видя как е картината преди да почна да мачкам с VDuba - оказа се, че пак има тези гадни черни в кадрите с движение, размазване също.Т.е не става да го мачкам.
Кажете моля, защо така стана.Интересно, че експорта без компресиране трае толкава време, колкот експорт с компресия.
Чакам някой да каже нещо ако има идея.
Satanail
05.04.05 г., 17:20
Човече, ти си намерил с какво да си играеш. Тази програма е толкова бъгава че не може и да бъде. Всичко некомпресирано, след това с външен енкодер го кодирай.
като казваш "гадни черти" да не би да имаш предвид ефекта интерлийс ?
от каде ти е видео материала?
ontario
05.04.05 г., 17:53
като казваш "гадни черти" да не би да имаш предвид ефекта интерлийс ?
от каде ти е видео материала?
Не е ефект това.
Вкаран е от цифрова камера суров материал, направен проект и т.н.
После другите неща ги знаете........
под ефект не говоря за вградените ефекти на програмата, а по скоро за ефект на изобразяване на кадрите
та така както го описваш си е баш интерлийз - така 4е дай му деинтерлийз при експорта и трябва да е ок
ако не е това - качи тука принт скринт да видим
Авторски права на vBulletin