PDA

Виж пълна версия : Project Aplha 1-1

Phantom
03.04.05 г., 22:39
Чете се [алфа уан даш уан] приблизително. Който е играл Freelancer знае че това е кода на кораба на нашия човек. От много много време(таман като свърших работата по кутията си) искам да направя кутия, която да има характерните белези на космически кораб. Смятам се за много голям фен на SW и исках да е нещо от там, но всичко което ми харесваше нямаше параметрите на кутия или щеше да ми излезе мноого скъпо откъм труд и пари. Затова реших да направя нещо, което да прилича на freighter от вселената на Freelancer-те имат всякакви форми, които са далеч от аеродинамични=>биха били лесни за изработка. По-долу ще намерите чертеж на скелета(ако това може да се нарече чартеж) погледнат отстрани и отпред. Изометрично не ми се правеше...но предполагам ще можете да си представите основната форма:). Смятам скелета да е от ръбове/лайсни за стени-онези ламаринените с дупки-лесно ще се обработват и една триъгълна конструкция би трябвало да е достатъчно здрава за да издържи доста. Ако утре намеря някаква атх кутия смятам да направя скелета:) И сега един въпрос, от чиито отговор зависи до голяма степен положението захранване-дъно-дали сокета на дъното ми ще издържи моя слк900а ако той виси отвесно заедно със термофлол. Не искам да слагам захранването над процесора за да не убия потока, който си е важен за мен. Очаквайте прогреса ми в тази тема. Надявам се да стане добре.

ПП. Като гледате "чертежа" е добре да вземете в предвид че става дума за транспортен кораб(поне аз тях за такова ги ползвах в играта) и тумбестата му форма е в рамките на нормалното. Предполагам ще стане по-малък от предвиденото, защото давах доста "за всеки случай" :). Освен това смятам да направя и описание на работата(или bulid log) и да го кача някъде из нета
ППП.Отворен съм за идеи и предложения, които ще ми помогнат в работата или подобрят мода. Мерси предварително.

FEAR BG
04.04.05 г., 09:43
И сега един въпрос, от чиито отговор зависи до голяма степен положението захранване-дъно-дали сокета на дъното ми ще издържи моя слк900а ако той виси отвесно заедно със термофлол.

По мое скромно мнение щом го издържа хиризонтално заначи требва да го издържи вертикално даже трябва да му е по-леко защото силите се разпределят между четерите болта поравно, а като е хоризонтално двата поемат по-голяма тежест. (Ако кулара е с щипка нещата стоят по същият начин)

Колкото до разположението на частите мисля че ти си измислил дъното да стои леднало и процесора да е нагоре нали ?(защото от обратният вариянт няма смисъл ) Освен това поне според мене няма смисъл от FDD само разваля формата. Колкото да матерялите мисля че ще е по лесно/здраво/красиво/тежко/скъпо да се използва ламарина(0.8~1) + заварка поне за долната основна част :cool:

Phantom
04.04.05 г., 22:26
Проблема при мен са парите и инструментите Разполагам само с дрелка и малко пари. Вече съм го измислил и даже взех една minitower atx за 5 лева и 2 лайсни за ръбове на стени по 1.40 за дпшълнително оформяне. За флопито си прав, обаче...информатика=>трябва да пиша задачи, а там има само флопита.

уф уплесках КВ-а с кръв-срязах си пръста на едно огледало
само дето май ПСУ-то няма да е под дъното защото няма да му стигне кабела ще му мисля в 4 часа друго място.

Ето прогреса досега. Не знам дали изглежда така, но е изключително стабилно. Кофти е че се отдалечих от първоначалната идея, но така е добре. Остава да измисля как да сложа захранването.

И сега една тъжна новина. Днес на 4-ти април 2005 година в 20:00 си загубих болтчето на разваления ЦД-РОМ. Смятам че е редно да му отделим засложеното с едноминутно мълчание.

ето и картинката. Както виждате съм работил изцяло с тиксо и ръбове за стени :lolo: :lolo:

Darknauss
04.04.05 г., 22:48
А тези ръбове за колко ги взе ?

това 1.40 на метър ли е ?

Phantom
05.04.05 г., 00:23
А тези ръбове за колко ги взе ?

това 1.40 на метър ли е ?
1.40 е една лента дето е от земята до тавана=>2.60м някъде. Само да те предупредя, че не са много твърди, но в такива размери като тези дето съм ги сложил са приемливи-един такъв триъгълник няма мърдане:)

MRmagic
05.04.05 г., 23:39
с кво си ги зафанал в края

FEAR BG
07.04.05 г., 18:04
Това беше за болчето :)
Сега сериозно с тиксо няма да стане :(
меже да пробваш с болчета. Режеш под необходимият ъгъл пробиваш с дрелката и стягаш с едно болче 3 мм (3 ст. с гаиката)

Darknauss
08.04.05 г., 10:50
Не ми трябва да са твърди :)
Трябват ми за да направя "скелета" на кутия за водно :cool: ,отвън ще е с ламарина :)
Айде пожелавам ти успешно модване :cool:

Phantom
16.04.05 г., 19:29
Аз да я направя тогава ще реша дали компа ще е вътре:) Иначе тука 10 дни е напълно стабилна. Е не знам дали една година ще издържи на тиксо, но...с болтчета се усложнява доста работата

FEAR BG
16.04.05 г., 19:40
Е не знам дали една година ще издържи на тиксо, но...с болтчета се усложнява доста работата

Ами няма да издържи и половин година с тиксо :)
А пък колкото ти е по сложно толкова по ценен ще ти е мода (за теб лично) а мисля че и за другите :)