Виж пълна версия : Как да си подкарам Аудиджито с Кнопикс
craghack
03.04.05 г., 13:53
Пробвам днеска туй чудо и както е видно се справих с интернета, но саунда нещо се опъва. Къде да ида и какво да направя, за да го подкарам,?
Hypodil_SIC8703
03.04.05 г., 14:22
Аз съм с Audigy 2 NX и след доста ровене (макар, че prestige не вярва :) ), разбрах, че не били изпипани драйверите за тази саунд карта, но се надяват с времето да оправят този "дребен" за потребителя проблем. За това в момента слушам музика през саунда на дъното, а за музиклана обработка използвам Уин-а (и без това съм свикнал да цъкам програмите през него)
craghack
03.04.05 г., 15:51
А-ха, защото и аз доста рових и нищо не открих :( .
riew_sofia
04.04.05 г., 18:12
Пробва ли с 3.8?
craghack
04.04.05 г., 19:18
Сега видях някакъв CeBit Edition и ще пробвам с него, дано стане.
Hypodil_SIC8703
05.04.05 г., 02:22
Ако стане, прати някой друг драйвер насам, ще съм ти много благодарен :D . Мерси предварително
Всъщност какво ти е Одиджито?
craghack
05.04.05 г., 12:24
Чиста двойка. Нещо се сбъгяви тегленето на 3.8-цата, но ще я дръпна да видя има ли подобрение.
Сега видях някакъв CeBit Edition и ще пробвам с него, дано стане.
Чиста двойка. Нещо се сбъгяви тегленето на 3.8-цата, но ще я дръпна да видя има ли подобрение.
Аз пробвах CeBit версията, но не успях да я превключа цялата на английски(иначе си е на немски :mad: ).
Ако можеш си изтегли английската версия на Knoppix 3.8....
Jolly_Roger
11.04.05 г., 00:30
Вече има 3.8.1, на ЕН и на ДЕ отделни версии.
D-r Rockter
15.04.05 г., 13:33
Няма никакви проблеми с Audigy-то и Knoppix-a! При появата на първоначалния екран при зареждането натисни F1!Прочети внимателно какви опции ти разрешава и по-точно как да стартираш kernel 2.6! Мисля че се пише нещо от сорта на linux26 или kernel26 забравел сам вече но с kernel2.6 audigy-to върви та дрънка! По defaut се зарежда kernel 2.4 и звука не ми трагваше и на мен.Има и други глезотии в този прочут парвонален екран ......можеш да заредиш графична среда различна от KDE или да стартираш memory test....разгледай внимателно и експериментирай нали затова е Knoppix-a :-]]]
мда...
audigy се подържа чудесно от 2.6.хх ядрата (по-новите, щото аз с 2.6.7 или 8, ако не бъркам, имах проблем и трябваше да си инсталирам ръчно модулите на ALSA-та)...
а Knoppix тръгва с 2.4.хх...
в началото се пише knoppix26. :D
успех!
Авторски права на vBulletin