PDA

Виж пълна версия : Пак sharing при win2000

Ceko
15.12.02 г., 19:05
Значи, първо изчетох предната тема за шеринг-а:), и второ незнам дали тук или в мрежи да пост-на :) Та по същество:

Проблем: При read-only sharing не може да се дърпа нищо от моя компютър, само се виждат папките.

Дадено:
4PC в мрежа:
Ceko - win2000 SP1+SP3 (шернати филми на fat32)
Dika - winXP
Ivo - winXP
Svetlio - win98

На моето PC съм създал 3 Guest акаунта със съответните имена Dika, Ivo, Svetlio, иначе въобще не могат да виждат моите филми. Проблемът е, че само при full sharing може да се дърпа нещо от мен. При read-only може само да се разглежда, но не и да се дърпа, нито да се гледа филм директно.
На attachment-a са настройките за дяла с филмите, всичките акаунти са на full control - allow, само тогава работи без проблем. Обаче на user-ите от мрежата им нямам много доверие и не искам да е така, ами само read-only. Някакви предложения?

QWERTY
15.12.02 г., 20:45
Само Read означава точно, че съответния потребител само ще може да види, кой са файловете, но не и да ги отвори. Задай Read + Full Control без Change.

Ceko
15.12.02 г., 21:22
Мерси, ще пробвам :)

EDIT: Ама като сложа Full Control на Allow и автоматично се мести Change и Read на Allow :( Как да го направя без Change да става на Allow?

Ceko
17.12.02 г., 00:25
Хора, моля Ви кажете как да направя read-only sharing (ама да стават за четене файловете) под win2000 :( :( :(

QWERTY
17.12.02 г., 09:54
Добре де, а everyone акаунта как е настроен? И задължително ли е, да има акаунт за всеки потребител по отделно?

King Nothing
17.12.02 г., 11:47
Не слагай отметки в Deny-полетата, остави ги тях празни. Поставяш отметка само в Read - allow.

Ceko
17.12.02 г., 12:18
Originally posted by King Nothing
Не слагай отметки в Deny-полетата, остави ги тях празни. Поставяш отметка само в Read - allow.

Благодаря много! Май стана така :)

И задължително ли е, да има акаунт за всеки потребител по отделно?
Иначе иска парола, за да влязат в PCто. От темата за XPто го прочетох :)

QWERTY
17.12.02 г., 13:26
Иска парола щото не си разрешил Guest акаунта.

Cephas
17.12.02 г., 14:01
Като каза Guest Account - при мене не е настроен, действам само с администраторски, кажи две думи каква би била ползата от Guest Account - малко съм босичък в мрежите;) Имам 10 машини с уин 2000 про и осем с уин 98.

Cephas

Малко е офтопик, сори, май трябваше в мрежи....

QWERTY
17.12.02 г., 16:51
Това с тези акаунти си е точно за раздел "уиндоус", няма много общо с мрежите. С две думи guest акаунта е акаунт по подразбиране, през който се дава достъп до твоята машина на всички машини от мрежата, ако те пожелаят това. Или с други думи казано - когато guest акаунта е разрешен и при опит друг компютър да тегли от тебе - на него автоматично ще му бъдат присвоени правата на guest акаунта и няма да бъде питан за парола. Това нещо при 9х по подразбиране е така.

Cephas
17.12.02 г., 16:56
qwerty - 10x Благодаря, че ми отговори въпреки, че не постнах по темата

Cephas

Ceko
17.12.02 г., 18:49
Originally posted by QWERTY
Иска парола щото не си разрешил Guest акаунта.

Разрешен беше :)